שאלות לגבי נייד....

et28

New member
שאלות לגבי נייד....

יש לי מספר שאלות לגבי נייד: 1. לאחר פירמוט המחשב ישנם התקנים תחת הכותרת "התקנים אחרים" (יענו שצריך להתקין דרייברים) שאני לא יודע מה הם אומרים: "התקן מערכת בסיסי" ו"מודם PCI". מהם הרכיבים האלה ומה הקשר מודם אם אין שום מודם במחשב? 2. איך נראה חריץ PCMCIA? האם זהו החריץ שבו אני שם כרטיס SD? 3. איך אני יודע כמה הסוללה אמורה לעבוד ללא טעינה? האם שעה וחצי של עבודה ללא חיבור לחשמל זה טוב?

יאיר B

New member
טוב,

1. אם זכרוני אינו מטעני, מודם PCI זה מודם של טלפון (כמו פעם). כנראה שלא התקנת דרייברים עבור המודם הזה (גם הוא צריך דרייבר). אם אתה צריך אותו - תוריד דרייבר מאתר היצרנית. גם אצלי זה נראה ככה (ואני לא התקנתי את הדרייבר שלו, לא צריך את המודם הזה). 2. חריץ PCMAIC (שגם ידוע כיום כ-PC CARD) הוא חריץ גדול וצר באורך של כ-5.5 ס"מ (מדדתי!). נמצא תמיד באחד הצדדים של הנייד (עוד לא יצא לי לראות אחד כזה מקדימה או מאחורה). לפעמים הוא חסום ע"י כרטיס דמה מפלסטיק ובמחשבים של HP יכול להיות שיש בתוכו את השלט של המחשב. יש גם כפתור (לחצן) קטן שחור לידו להוצאה של הכרטיס. כרטיס SD מכניסים לקורא כרטיסים (מסוג SD במקרה הזה). אין קשר ביניהם (SD קטן הרבה יותר מאשר PCMACIA). 3. לסוללה אין זמן עבודה קבוע. הזמן משתנה בהתאם לחומרת המחשב, סוג הסוללה (כמה תאים?) ומה המחשב עושה באותו רגע. שעה וחצי עבודה זה לא סביר למחשב עם מסך 15.4", בהירות מקסימלית, חיבור לרשת אלחוטית, סוללה של 6 תאים ועל המחשב רץ וורד (וחלונות). במצב כזה הוא אמור לרוץ בערך 2.5 שעות. אם אתה מפעיל את ה-CD - זה מאוד סביר (צרכן רציני של חשמל).

et28

New member
עוד שאלות :)

דבר ראשון, תודה על התשובה המפורטת והמהירה, וגם על המדידה
. עדיין נותרו לי 2 שאלות: 1. מה זה התקן מערכת בסיסי? 2. לגבי החריץ PCMAIC- האם הוא קיים במחשב שלי (יש לי Pavilion zv500)? שוב- איך אני מזהה אותו? יש לי חריץ כפי שתיארת שחסום ע"י כרטיס דמה בצד שמאל, עם לחצן בשביל להוציא את הכרטיס דמה. לא מדדתי (כי לא מצאתי סרגל, לא כי לא רציתי
) אבל זה בערך 5.5 ס"מ. הבעיה היא שזה חריץ לכרטיסי זכרון כמו SD, אבל אתה אומר שזה הרבה יותר קטן.... לא יודע אם זה יעזור- אני מצרף תמונה שזל החריץ.

e-shfiyut

New member
בתמונה זה הPCMCIA

או איך שלא כותבים את זה... בפאוויליון אם אני לא טועה קורא הכרטיסים SD הוא מקדימה (בצד של המשתמש).

למעלה