שאלות לגבי לקויי שמיעה

שאלות לגבי לקויי שמיעה

הי...האם אתם בזוגיות ואם כן,איך אתם מסתדרים אתה כשאתם לק"ש ? האם אתם לומדים/למדתם תואר ראשון/שני/שניהם באוניבסיטה/מכללה ? אם כן,איך אתם מסתדרים/הסתדרתכם עם לימודי התואר הראשון(ואולי גם שני) באוניברסיטה/מכללה כשאתם לק"ש ? האם אתם הייתם/נמצאים בביטוח הלאומי בגלל שאתם לק"ש ? אם כן,איך הסתדרתכם שם ? זה עזר לכם שהייתם/שאתם בביטוח הלאומי ? האם אתם לומדים שיעורי נהיגה/למדתם אותם ? אם כן,איך הסתרתכם איתם כשאתם לק"ש ? האם יש לכם רשיון נהיגה(בינלאומי/או לא) ? האם אתם חברים בבקול/אגודת החרשים או לא ? האם אתם הולכים למסיבות,פעילויות וכו' בבקול/אגודת החרשים ? האם יש לכם סל תקשורת ? באופן כללי-איך אתם מסתדרים עם זה שאתם לקויי שמיעה(לגי עבודה,לימודים,בבית/מחוץ לבית וכו') ? תודה

עוד שאלה לגבי לקויי שמיעה

עוד שאלה שמקווה שתענו לי גם עליה:האם הייתם/תהיו אילת/חו"ל/גם וגם ? אם הייתם/תהיו שם,איך אתם מבסתדרים באילת/חו"ל/גם וגם עם זה שאתם לק"ש ? תודה

noboya

New member
רשיון

לשום דבר כאן אני לא הייתי חוץ מרשיון נהיגה (גם טרקטור וגם ב') והייתי בחו"ל ובאילת. בנוגע לנהיגה, צריך איזה אישור קטן מרופא המשפחה שמאשר נהיגה במצב הזה (לא אמורה להיות בעיה). במעשי פשוט אם יש מישהו לידי אני מבקש ממנו שיגע לי ביד ימין אם צופרים או שקורה משהו. לגבי חו"ל ואילת, אין שום הבדל חוץ מהקושי להבין אנשים שמדברים שוטף שפה שלא רגילים לשמוע, לרוב ביקשתי שידברו לאט או שמישהו לידי יחזור על מה שאמרו. (הכי סיוט זה סיורים מודרכים. לעולם אל תעשו את זה לכבדי שמיעה) מקווה שהועלתי.

עוד שאלות

הי...אני מקווה שתענו לי גם על השאלת האלו,בנוסף לשאלות שרשומות ב-2 ההודעות הקודמות שלי: 1.האם ניתן להמיר בגרות בביולוגיה/מתמטיקה לבגרות במקצוע הומני ? אם כן,מה צריך לעשות בשביל זה ? איפה ניתן לעשות את הבגרות אחרי שמסיימים תיכון(כוונתי ללק"ש,איפה הם יכולים לעשות את הבגרות/יות אחרי שהם מסיימים תיכון) ? 2.איפה ניתן לעשות (לק"ש) קורסים של שפת הסימנים,אנגלית,פקידות,גרפיקה ממוחשבת,אנימציה ממוחשבת,מידענות ויישומי מחשב . האם הקורסים האלו,אם עושים אותם,עוזרים או יכולים לעזור במציאת עבודה אחרי שעושים את הקורסים האלו(לק"ש) ? זהו... תודה

Yukita

Active member
מנהל
סיון, אולי כדאי

להשקיע קצת יותר מחשבה בשאלות? הרבה מהשאלות ששאלת לא הגיוניות. כבר הסבירו לך בעבר שאין מסלול נפרד ללקויי שמיעה בכל מה שקשור לזכויות אקדמיות. למה שלק"ש יקבלו זכויות מיוחדות בדברים שלא קשורים לשמיעה? אם עשית כבר בגרויות - אי אפשר להפוך בגרות ביולוגית/מתמטית להומנית, ואם עוד לא עשית - את עדיין בבית הספר ויכולה לשאול את המורים שלך ואת צוות בית הספר, אם את רוצה לעשות בגרויות אחרי שכבר סיימת תיכון, את יכולה להתיעץ עם המכון לקידום החרש מה אפשר לעשות - אבל עד כמה שידוע לי אין מקום מיוחד ללק"ש בלבד לצורך השלמת בגרויות או שיפור שלהן. פשוט ניגשים לכל אחד מבתי הספר האקסטרניים שמאפשרים לימודים לצורך השלמת בגרויות ומבררים דברים כמו כמה תלמידים יש בכיתה, האם המורה יהיה מוכן לזכור לדבר עם הפנים אלייך ועוד כאלה דברים שאת מרגישה שיכולים לעזור לך. את יכולה גם לשאול מערכת FM לצורך הקשבה בכיתה מאחד הארגונים (כמו "בקול"). אין בכלל קורסים בתחומים שונים שמועברים אך ורק בשפת הסימנים, אבל אולי כדאי לך לברר בארגון אח"א אם אצלם יש משהו. לדעתי אם את רוצה משהו בעל רמה גבוהה מבחינה מקצועית, עלייך ללכת לאחד הקורסים המוצעים לקהל הרחב (ולא רק ללק"ש). יכול להיות שתוכלי להביא איתך מתורגמנית לשפת סימנים, אבל בשביל זה את צריכה להתארגן - אם תצרי קשר עם המכון לקידום החרש הם יגידו לך כמה שעות תרגום מגיעות לך חינם בשנה ויעזרו לך לחפש מתורגמן או מתורגמנית. מעבר למספר השעות הזה תצטרכי לשלם בעצמך עבור התרגום. שאלת אם הקורסים שהזכרת עוזרים במציאת עבודה ללק"ש. כל קורס טוב ברמה גבוהה יכול לעזור, אבל שום דבר לא מבטיח לך עבודה. זה תלוי במצב השוק וביכולת שלך לשווק את עצמך. בכל מקרה תצטרכי לשלוח קורות חיים וללכת ולהפגש עם אנשים עד שתמצאי עבודה מתאימה לך.

וואי וואי

אם אני קורא בין השורות ככה, עושה רושם שעשית מלק"ש הרבההההההההההההההההההההההההה יותר ממה שזה.. "האם תהיו באילת?" נו באמת?! אפשר לחשוב! איך אני מסתדר עם זה שאני לקוי שמיעה?? שם שני מכשירי שמיעה באזניים וממשיך לחיות כרגיל..

Yukita

Active member
מנהל
היי סיוןסיון1

אני זוכרת שכבר כתבת כאן בפורום ושאלת שאלות רבות על לימודים אקדמיים ללק"ש. הבנתי שאת לק"ש בעצמך - נכון? אם לא, כמובן קבלי התנצלות. אם את לק"שית בעצמך, כדאי לעצור רגע ולשאול: האם היה משהו שבאמת לא יכולת לעשות (חוץ מלשיר בלי זיופים או לנהל שיחות ארוכות בטלפון) מפני שאת לק"שית? אני בטוחה שאם תחשבי על זה טוב טוב, תראי שבעצם אין הרבה דברים שלא תוכלי לעשות. זה כולל לימודי נהיגה. ברשיון שלי כתוב רק שחובה שתהיה לי ברכב מראה פנורמית, חוץ מזה אין שום בעיה לנהוג. רק מבקשים מהמורה לנהיגה לזכור לא להסביר הרבה דברים בזמן הנסיעה אלא לסמן לך לעצור בצד ואז להסביר, כי את צריכה להתרכז כדי לשמוע אותו ואולי גם לקרוא שפתיים. לא סיפור גדול. אם למדת ביסודי ובתיכון והסתדרת בלימודים - תוכלי ללמוד גם באוניברסיטה או במכללה ולהסתדר בלימודים. כבר סיפרנו לך כאן בפורום כמה דברים על לימודים אקדמיים, ואם תצרי קשר עם המכון לקידום החרש הם יבדקו את הזכויות שלך ויגידו לך אם את יכולה לקבל עזרה כמו מתמללת שתשב איתך בשיעורים ותקליד במחשב כל מה שהמרצים אומרים. אם את לק"שית, כמו שהסתדרת עד היום בלימודים, בבית ומחוץ לבית, גם בעתיד תסתדרי יפה. למה לא? צריך רק לא לפחד לנסות לצאת ולחיות את החיים.

למה את בעצם שואלת כל כך הרבה שאלות?

יש שני אירגונים שיכולים מאוד לעזור לך. 1. בקול 2. המרכז לקידום החרש. פנית אליהם? האם את שואלת כדי לשאול או באמת מנסה להבין? מה את עושה בימים אלה? איך את מסתדרת עם הליקוי שלך? יעזור לנו להכיר אותך, כדי להבין מה המטרה שלך?

תגובה

אני סיימתי צבא,כגע לא ממש עושה משהו...מנסה לחפש עבודה ולימודים...מה זאת אומרת,איך אני מסתדת עם הליקוי שמיעה שלי ? איך את מסתדרת עם זה שאת לקויית שמיעה(מבחינת עבודה,לימודים וכו') ? ואשמח מאוד אם תענו לי על כל השאלות שרשומות ב-3 ההודעות הקודמות שלי שרשומות פה... תודה

בדיוק מה ששאלתי אותך

אני כבדת שמיעה מבוגרת שעברה בחייה רבות. איך את מסתדרת עם הליקוי שלך? במידה ותספרי לנו על עצמך נבין מה את צריכה. לשאול מליון שאלות בלי הרף שחוזרות על עצמן, נותן רושם שאת לא קוראת מה שכתבו לך. כדאי לך לפנות למרכז לקידום החרש. אני בטוחה שהם יסייעו לך רבות.

תגובה

הי...אני כרגע בחיפוש של עבודה ולימודים ובחופש... אך את מסתדרת ואיך הסתדרת עד עכשיו עם ליקוי השמיעה שלך ? מקווה שתענו לי על 3 ההודעות הקודמות שלי שרשומות פה... תודה

לא השבת על השאלה שלי

ואני אכן מצפה לתשובות שלך. עני בבקשה על השאלות שלך בקשר לעצמך. אז אוכל לשתף אותך בתחושות שלי.

תשובה

בדר"כ הליקוי שמיעה לא מפריע במיוחד ובהחלט מסתדרת איתו,נכון לעכשיו... זהו בינתיים תודה

המשך תשובה

וגם מבחינת עבודה ולימודים זה די בסדר... מקוה שתענו לי על השאלות ששאלתי פה... תודה

Yukita

Active member
מנהל
לשאול שאלות זה בסדר

אבל צריך שהן יהיו בעלות תכלית ועם מוקד ברור. נירנוש צודקת: אם הכל מסתדר יפה בעבודה ובלימודים, ממה את חוששת? אם תרצי, ספרי כאן (ממילא איננו יודעים מי את, את מישהי אנונימית שכותבת באינטרנט) מה את חושבת שיהיה קשה לך מפני שאת לק"שית. האם לדעתך יהיה לך מאוד קשה ללמוד במסלול רגיל במכללה או באוניברסיטה? האם לדעתך את זקוקה לשיפור משמעותי בציונים כרגע ולכן כדאי לך ללכת למכינה או לשיפור בגרויות? האם היה לך קשה לעקוב אחרי מה שלימדו בכיתה רגילה?

אז למה את שואלת כל כך הרבה שאלות?

אני חושבת שכדאי לך לפנות ליעוץ. פני למרכז לקידום החרש בדחיפות.

תגובה

אני שאלתי פה הרבה שאלות כי הן מעניינות אותי(לגבי שיעורי נהיגה,לימודי תואר ראשון ואולי גם שני,השלמת בגרות/ויות ללק"ש וכו')... מקווה מאוד שתענו לי על כל השאלות שרשומות בהודעות הקודמות,מקוריות שלי פה,לגבי שיעורי נהיגה,השלמת בגרות/יות,לימודי תואר ראשון ושני ללק"ש וכו'... תודה

אני מציעה

שתישאלי כאן שאלה אחת בלבד שמעניינת אותך הכי הרבה. אנשים יענו לך ויתפתח דיון. לאף אחד אין זמן לענות כל הזמן על מליון שאלות חוזרות. שאלה אחת ממוקדת בנושא אחד יעזור לנו להבין מה את צריכה. במידה שאת רוצה לשאול על הכל פני לאתר סלע של המרכז לקידום החרש לננה בר. כבר צרפנו לך את הקישור אליהם.

תגובה

שאלה אחת: האם ניתן להמיר בגרות במתמיטקה/ביולוגיה לבגרות במקצוע הומני ואם כן,מה לעשות בשביל זה ? תודה

למעלה