שאלות לגבי לברדור

תוםשפר

New member
שאלות לגבי לברדור

יש לי כלבת פינצ'ר מעורבת בת 11 ואני בן 12 כך שפחות או יותר הגענו יחד.... :) הכלבה אף-פעם לא אהבה אותי בגללל שהיא כלבה שמקנא מכל דבר וכשהורים שלי פינקו אותי היא התחרפנה! לדוגמא פעם היינו במיטה של הורים שלי ואבא שלי ליטף את הכלבה שנמצאת במצב רוח מתפנק ואז כשליטף אותי (כאילו בצחוק) הכלבה ישר שרטה לו את היד בניסיון לדחוף אותה לכיווני. בתור ילד שהוריו לא נמצאים הרבה בבית (אמא רופא ואבא מנהל חברה לאיכות הסביבה) ובשל היותי לא הבן-אדם הכי חברותי בעולם (ז''א אני לא מתחבר לילדים בכיתה שלי) חלמתי על חבר לבר-מצווה אבל לא סתם חבר, חיה, חיה שתתפנק ותשחק אחרי יום לימודים ארוך ומייאש. לאחר התלבטות החיה שבחרתי היא לברדור (עדיף גזעי) מכיוון שהם ידועים ברצון לשחק ובקלות החינוך שלהם. בתור התנאי לקבלת כלב אני צרייך לצאת עם הכלבה הקודמת 3 פעמים ביום עכשיו הבעיות- 1. אני חושש שהכלבה הקודמת תעשה ממש ממש ממש בעיות בשל בעיית הקנאות במיוחד אחרי שיתפתח קשר (היא ממש ממש אוהבת לטייל והיתה רגילה לטיול ביומים) 2. אני חושש שאני לא יעמוד בזה 3 טיולים של 20 דקות= שעה זה שביעית מיום בלי אימון או חוג או פעילות זה המון..... :( 3. זה שאלה- לאיזה תקופה הגור יצטרך כמה טיולים? מכיוון שאני מכיר לברדוריתבת 3 חודשים שמטופלת כמו תינוק ויוצאת ל6 טיולים ביום אבל- טיולים קצרים של קקי פיפי והביתה ואפילו חלק מהטיולים מתבצעים לבד! ויש לי גינה שופעת ביות מאחורי הבית ופארק דשא 5 דקות הליכה..... מה אתם אומרים?

Bakura

New member
אם אתה חושב שאתה לא יכול לעמוד

בלצאת עם הכלב שלוש פעמים, אז לא, לא כדאי לך. תחכה קצת עם זה.

Bakura

New member
שאלת את דעתי,

ואתה בעצמך אמרת שלא נראה לך שיהיה לך כוח. אם אתה מודע לכך מראש, תחכה.

toomuchdogs

New member
לברדור לא ממש קל לגידול....

ההיפך - הוא נישאר גור בהתנהגותו עד גיל שלוש בערך והוא דיי מושך כך שכמעט בטוח יצטרך אילוף.......... ההמשך כשאחזור יותר מאוחר

תוםשפר

New member
אני מודע לזה

שלברדור הוא שובב, ושהוא גור למשך 3 שנים, ושיש תקופות של נשירה, ושיהיה צורך לאלף אותו, ושלא פעם או פעמים או עשר הוא יעשה בטעות צרכים בבית, ושזה לחץ אבל..... רואים שאתם לא יודעים מה זה בודד...... ודרך אגב עבר שבוע ואני עדדין עומד בהתחיבות של 3 טיולים ביום...

zooom360

New member
../images/Emo13.gif

דווקא אם אתה בודד, אתה תוכל להבין את אלפי הכלבים שנמצאים בעמותות, כלבים נטושים ובודדים, למה לקחת גיזעי אם אתה בודד ויכול להציל כלב בודד?.. אף אחד לא אמר לך לא לאמץ כלב, אבל אנחנו רואים בעיתיות באימוץ\קנייה של לברדור, משום הפחד שלא תוכל להתמודד איתו, אגב בעמותות יש המון לברדורים גיזעיים ומעורבים שמחכים לבית. אולי תגיד לנו מה אתה רוצה מכלב, ואז יהיה קל להמליץ לך על גזע או לחילופין, על כלב שמצא בעמותה או בית אומן, עם האופי שאליו אתה שואף..

zooom360

New member
אהלן

אם היו אומרים לי כמה דברים אני אצטרך לעשות כדי לטפל בכלב, אני לא בטוחה שהייתי אומרת כן, כי לא הייתי חושבת שאני אוכל לעמוד בזה, אבל זה בא לי לבד, לא כל הטיולים צריכים להיות ארוכים אפשר 2 טיולים קצרצרים (פיפיקקי) טיול אחדארוך לריצות ולמשחקים ולהתראות עם כלבים אחרים... וזהו.... כמובן שהם גורים צריך יותר, לכן כדאי לקחת בחופש. יש מצב שגם תכיר חברים ביציאות עם הכלב.. אני לא בטוחה שדווקא לברדור זה הבחירה הנכונה, הם נשארים תינוקיים המון זמן, יותר משנה, והם הורסים. תמיד תוכל לגשת לעמותה הקרובה (מאיזה איזור אתה?) ולאמץ כלב. אני הייתי ממליצה לך לאמץ כלב בן 4-6 חודשים עד שנה... אם יש אצלכם בבית מישהו בבוקר (או לחילופין בחופש) אפשר לאמץ גור אבל להיות מוכנים ל"תינוק" שיש לו נטיות להרוס, לנשוך, וצריך המון זמן וסבלנות לאלף אותו. בקשר לכלבה השנייה, אפשר להביא מאלף, או לשאול פה יש פה אנשים שמבינים בזה...

תוםשפר

New member
תגובות

מה שקורה זה שאני נמצא בבית מינימום עד 7:30 ויכול להיות שיותר מאוחר ולפעמים הורים שלי נשארים עד מאוחר. עד 12 שבאה המבשלת.... אם זה לא גור זה לא בא בחשבון.... אני רוצה להיות שם לידו בכל אבן דרך שיעבור .... אני יקח אותו בתקופת החגים כך שיהיה לי בערך חודש איתו לאילוף בסיסי. חשבתי על לקחחת כלב מצער בעלי חיים אבל אני מפחד שהטראומה שעבר תמיד תשאיר אותו פחדן ומקופל..... יש חבורת כלבים שנפגשת לשחק בגן ליד ביתי, הבעליפ ידידים שלי וכשיגדל יוכל להיות בחברתם ולשחק עם החברה הגדולים.... אני חשבתי יותר בכיוון של 8-10 שבועות....

zooom360

New member
אז למה לא לאמץ בחופש?

הסיכוי שיהיה לגור בן חודשים פלוס הרבה טראומות הוא נמוך. השאר תלוי בך ובצורת החשיפה שהגור יקבל (הליכה במקומות הומים, נסיעה באוטובוסים, מכוניות) למה לאמץ בחגים ולא בחופש יהיה לך חודשיים שלמים לאלף ולקחת אותו לקורס אילוף. מה ההורים אומרים על כך שאתה מעוניין לאמץ כלב נוסף?

תוםשפר

New member
אז ככה

הרעיון של כלב נבע מאבא שלי יחד עם אחותי כך שסך הכל הם לא נגד בכלל (אבא שלי היה במושב והיה לו כלב זאב ולדעתי הוא רוצה לשחזר את ההרגשה) למה לא לאמץ עכשיו- א- צריך לראות שאני עומד בהתחיבות של לצאת 3 פעמים ביום ב- יש לי בר- מצווה רק עוד 3 חודשים ג- יש לי מחנה אימונים וטיסה לקצ'קר מה שלא יותר לגור רק חודש בחברתי.... לעומת זאת בחגים אין שום מחנה אימונים או טיסה לקצ'קר.... המ.... אני יחשו לעומק על גור מעורב (אבל להציל לו את החייים....) תודה לכולם

תשמע, הלוואי על כל ילד בן 12

יכולת התבטאות (והתלבטות
) כמו שלך
אני בטוחה שכל גור שהוא יהיה מאושר אצל. מצטרפת להמלצה לאמץ גור מעורב, אין שום סיבה שהוא יישאר "מקופל" אם מתנהגים אליו יפה בבית
רק לקחת בחשבון שגור זה הרבה מאוד עבודה, ומהצד השני, הייתי מבהירה להורים שלך שעד כמה שילד בן 12 יכול להבטיח - בסופו של דבר האחראים על הכלב הם ההורים. כי מה לעשות, לילדים הרבה פעמים נמאס ולא תמיד הם מקיימים הבטחות
חשוב שההורים שלך יקחו גם את זה בחשבון.

תוםשפר

New member
אל תדאגי להורים שלי

הכלבה שעכשיו אצלנו הייתה המתנה שאל אחותי הגדולה כשהייתה בגילי.... אז הורים שלי יודעים שזה מה שקורה

תוםשפר

New member
אולי זה לא היה ברור

מקופל= ביישן.... כאילו סגור בתוך עצמו.... מקופל..... אני לא רוצה גור שאיבד את השובבות שלו

zooom360

New member
אל תדאג../images/Emo8.gif

אפילו אם תאמץ מעמותה אתה עוד תתחנן שהוא יאבד את רוב השובבות שלו

NoKi2sh

New member
אני דווקא חושבת

שיותר כיף להחזיר להם את השובבות, לאושש אותם, לגרום להם לשמוח שוב, לבטוח שוב. בכל אופן, גור קטן(4-2חודשים)לא יזכור הרבה בדרך כלל גם אם ננטש, הם יקבלו אותך כהורה הטבעי שלהם ולא אמוירם לאבד את השובבות שלהם, גם אם באו מהרחוב או מעמותה.
קח בחשבון שצריך לקום בבוקר מוקדם לפני ביצפר להוריד(אצלי היא מעירה אתי ב6וצי כל יום, כלללללללללל יום) ולחזור מביצפר ולהוריד(כיף להתקבל בבית אבל, כשהוא/היא קופצים עליך באושר) ובערך ב7בערב להוריד(אולי טיול אחד אמאבא מוכנים?) ולפני השינה, ב11, 12 ככה.
אני אחפש לך גורי לברדור, ראיתי 4מודעות על מקסימים אמצא כשאשוב מהעבודה. כלב=לא צעצוע, מקווה שזה ברור לך.

תוםשפר

New member
אין לך מה לדאוג

אני מבין את האחריות ואני כבר יוצא עם הכלב הקודם 3 פעמים- 10, 18 ו23

הכלבה שאימצתי מצב"ח

כלבה בת 5 (כבר 6
) הייתה בהתחלה פחדנית ורצינית ועכשיו לא מפסיקה להשתולל ולשחק. אחרי תקופת הסתגלות התגלתה כלבה מלאת מרץ ואהבה. חבל להניח הנחות כאלו. כל כלב בהתחלה חושש. ברגע שהם מתרגלים-מגלים את האופי האמיתי שלהם.

למעלה