שאלות לגבי התקנת Visual Studio

LLEM

New member
שאלות לגבי התקנת Visual Studio

אני מקווה שזה הפורום הנכון לשאלות הללו.
אני מנסה ללמוד לתכנת ב- ASP.NET באמצעות סרטוני ההדרכה שלהם, ועל כן הורדתי והתקנתי את Visual Studio (באתר זה נקרא Community 2015).
באתר כתוב בפירוש שזה "Free", אבל נודע לי בדיעבד, שלאחר 30 יום הגרסה הזו בעצם היתה "Trial", וכרגע אין גישה אליה עד שעושים איזה רישום או משהו בסגנון.
תוכלו להסביר לי את המושג "Free" במידה שלא הבנתי אותו? לא מצאתי שום רמז לכך שהגרסה עתידה להיחסם תוך 30 יום.
ושאלה נוספת שאולי קשורה - מה ההבדל בין הישום לעיל לבין גרסאות Express?

הסבר

למיטב ידיעתי, והם חוזרים על זה אלף פעם, visual studio community 2015 הוא חינם לתמיד, אינו מוגבל בזמן, אתה יכול לבנות בו מוצרים מסחריים, להתעשר ולגור בארמון על אי פרטי (או לקנות דירת שני חדרים בתל אביב, זה עולה אותו דבר).
אני מאד מופתע לשמוע שקיבלת הודעה על trial. בדוק שהגרסה שהתקנת היא אכן קומיוניטי. תן לנו איזה צילום מסך, שנוכל לעזור. לפעמים הם מבקשים שתכנס עם חשבון מיקרוסופט (שאתה יכול לעשות חינם), אני בפרינציפ תמיד מסרב, יש אופציה כזו.
&nbsp
לגבי גרסאות האקספרס. פעם לא היתה גרסה חינמית של VS, במקום זה הם פירקו אותו למרכיבים, ונתנו לך כלי שמאפשר רק web (חינמי), כלי שמאפשר רק wpf, וכן הלאה. השנה כנראה נמאס להם, וחזרו לתוכנה אחת שעושה הכל, רק עם כמה מגבלות. המגבלות מאד רחוקות וכפי שאמרתי אפשר לבנות פרויקטים יפים מאד בגרסת הקומיוניטי.
&nbsp

LLEM

New member
הם באמת ביקשו להיכנס עם חשבון מיקרוסופט

קודם כל, תודה על המידע!
לצערי אין לי צילום מסך כי זה היה לפני כמה שבועות, ומתוך יאוש מחקתי הכל. אגב, בהתחלה חשבתי להיות "חכם" ולהתקין מחדש, אבל כמובן שהמערכת זיהתה שזה היה מותקן בעבר ולא נתנה להמשיך.
בכל פעם שניסיתי להפעיל (אחרי תקופת ה-30 יום), הופיעה הודעה עם אפשרות אחת - לסגור את התוכנה, אבל כמו שאמרת - היתה איזו אפשרות שקשורה לחשבון מיקרוסופט, אבל לא היתה שום אופציה לסרב או לעקוף.
ואני חייב לציין עוד משהו - אחרי שהתייאשתי, ניסיתי להתקין את גרסת 2013 מתוך הנחה שהיא תעבוד (כי היא לא הותקנה קודם), ואז אוכל לבדוק ב-"About" או במקום כלשהו, אם הם מזהירים שזה "Trial". כמובן שלא היתה שום אינדיקציה, וגם גרסת ה-2013 נחסמה לי לאחר 30 יום ללא שום אפשרות "לערער".
אם אתה חושב שזה חיוני שאתקין שוב על מנת לצלם את ההודעה, אני אעשה את זה למרות שההתקנה אורכת זמן רב.

הפתרון הוא...

ובאמת, זה כל כך מתאים למיקרוסופט לעשות הכל בדרך הכי מסובכת ומעצבנת שאפשר.
אתה צריך ליצור חשבון מיקרוסופט. עושים את זה בכתובת
signup.live.com
&nbsp
ואחרי שיהיה לך חשבון (אימייל וסיסמה), תוכל להכנס לחשבון ב VS ולא יציקו לך בעניין ה trial . אולי. זה לא בטוח. יכול להיות שהם ימציאו דברים חדשים כדי לעצבן אותך ולגרום לך להתעסק בשטויות במקום לעבוד. בגדול אני ממליץ לך להתרחק ממוצרי מיקרוסופט כמו מאש.
&nbsp
הסבר למה מוצר חינמי טוען שיש trial ושהוא נגמר אחרי 30 יום, תוכל למצוא כאן:
http://blogs.msdn.com/b/visualstudio/archive/2015/08/07/visual-studio-2015-faq.aspx#IDETrialExpiry
ושוב, זה יכול לקרות רק בחברה שלא שמה קצוץ על המשתמשים שלה, שמניחה שכולם corporate users עשירים, ושההתחייבות שלה לקוד פתוח היא מס שפתיים בלבד.
&nbsp
&nbsp

LLEM

New member
יצרתי חשבון מיקרוסופט

התקנתי מחדש והפעם זה עובד עם החשבון.
אני רק מקווה שלא יהיו הפתעות בהמשך ושלא יציפו אותי בדואר זבל.
לא ממש ריאלי להתרחק ממוצרי מיקרוסופט למרות שאני מבין אותך. אני יותר מדי תלוי בהם לצערי.
תודה רבה על העזרה!
אני אעדכן אם יהיו בעיות נוספות.

הנה עוד אחד במצב דומה לשלך:

LLEM

New member

אני במקרה גם טייס, ולשמחתי, למרות החידושים הטכנולוגיים בתחום, עדיין אפשר לנחות ללא עזרת מחשב.

כלליים

New member
הוספה

מנסיוני בVS professional, תקופת הניסיון היא *90* יום, אבל בהתקנת VS, המוצר מותקן ללא מפתח מוצר, והוא פועל 30 יום. אחרי 30 יום יש ללחוץ על "קבל מפתח מוצר", ואז מקבלים מפתח מוצר ל90 יום.
ייתכן שבCommunity התהליך דומה.

למעלה