שאלות לגבי אמיר

• פותח הנושא hala1
  • פורסם בתאריך

hala1

New member
שאלות לגבי אמיר

היי אני אמא של אמיר הנולד ב 30-3-07 בשבוע 30 ..אמיר עכשיו 3 חודשים הוא 4 קילו 200 גרם עם גובה 51 יש לי שאלות לגבי אמיר : 1. הוא לא מחייך הרבה..היועצת אמרה שזה טבעי כי הוא היה אמור ללדת אחרי חודשים לכן הוא נחשב כבן חודש האם זה באמת טבעי? זה לא שהוא לא מחייך בכלל..הוא כן אבל נדירים הפעמים 2. אני מרגישה שהוא לפעמים מתקשה לבלוע את הריר שלו כאילו משהו מציק לו בגרון..לפעמים הוא כאילו הולך להקיא אבל הוא לא..מה זה? 3.הוא סובל מגזים..האם הוא נחשב לבן חודש והגזים ימשיכו עוד חודשים או 3? 4. אני נותנת לו "סמיקול" ו"היפ" האם זה טוב לכיבה שלו? 5. האם ההתפחות שלו לגבי משקל וגובה טובה?

איזה בונבון מתוק!../images/Emo99.gif

ולשאלותייך, עד כמה שאוכל לענות: 1. גילו המתוקן של אמיר הוא בערך חודש כעת, ולפי גיל זה עליך לבחון את ההתפתחות שלו. כך שלמעשה הוא עדיין לא אמור בהכרח לחייך עכשיו חיוך חברתי, ואם הוא כבר עושה זאת - זה בונוס. בכל אופן, חיוכים חברתיים מתחילים אצל תינוקות רבים באופן ספוראדי, כלומר חיוך פה חיוך שם ולא כל הזמן, כך שהכל נשמע בסדר
. 2. אין לי מושג. נשמע כאילו משהו מפריע לו בפה או בגרון. אם זה ממשיך הייתי פונה לרופא. 3. אין חוק בסלע לגבי גזים, זה בא וזה הולך, אצל כל תינוק בצורה ובמועד קצת שונים, כך שגם אם לא היינו מבלבלים את עצמנו עם גיל מתוקן עדיין לא היינו יודעים מתי בדיוק זה ייגמר. מקווה שבמהרה
. 4. לבתי הבכורה (לא פגית) נתתי סימיקול, נאמר לי שזה לא מזיק כי זה חומר שעוטף את הגזים ונפלט איתם החוצה מבלי להספג בגוף. לגבי השני - לא יודעת. אם יש בזה סוכר עדיף לוותר. 5.בטיפת חלב יש עקומות צמיחה, בקשי מהם להדפיס לך אחת, וסמני עליה את צמיחתו של אמיר במשך כמה מדידות. פג צפוי להמצא מתחת לעקומות במהלך החודשים הראשונים לחייו, אבל כשמודדים ומסמנים לאורך זמן ניתן לראות את המגמה ולהסיק מסקנות (בעזרת הרופא שלכם, כמובן). ולשאלה הנוספת למעלה (עדיף תמיד לשרשר הודעות, אגב) - נהוג להלביש תינוקות בגיל זה בשכבה אחת יותר ממה שאת עצמך לבושה, אבל כדאי להוסיף לכלל הזה גם קצת הגיון בריא, ואם החום בחוץ שובר שיאים - לקלף גם את הילד מהשכבות המיותרות. הכי חשוב להסתכל על הילד: האם הוא מזיע בעורף? אם כן, תורידי ממנו שכבה. אם את מפחדת שמא קר לו, תגעי לו ב-3 נקודות: אף, אזניים, כפות ידיים. אם 2 מתוך ה-3 קרים - הוסיפי שכבה.

ברוכה הבאה ומזל טוב../images/Emo140.gif

אמיר מתוקי.. אי אפשר לדעת בדיוק לגבי הגזים. אלירן [ נולד בשבוע 26+4] לא סבל מגזים אבל בני הגדול סבל הרבה וגם נתתי לו סימיקול. לגבי תה היפ כדאי לא לתת. - מודה שעם הבן הגדול לא ידעתי והוא קיבל ואהב , אלירן לא קיבל בכלל.. באתר של טיפת חלב יש טבלאות גדילה לא כתבת באיזה משקל אמיר נולד. החיוך עוד יגיע.. יש לו תיקון של יותר מחודשיים... לגבי הביגוד בחוץ הייתי מלבישה שרוול קצר אבל אם את נכנסת למקום ממוזג להלביש עוד שיכבה. תהנו ממנו

עדידושש

New member
כמה תשובות...

מאיה שלי נולדה בשבוע 32... 1. לגבי החיוכים- סבלנות. הוא באמת רק בן חודש מתוקן. מאיה התחילה לחייך באמת רק בגיל 7 שבועות מתוקן, עד אז זה היה חיוך פה ושם. מאז- היא לא מפסיקה לחייך, לשמחתנו... 2. לא יודעת לגבי הריור, אבל גם אצלנו היו לפעמים השתנקויות על רוק. אין ממש מה לעשות, חוץ מלשים לב שזה רק זה...האם זה קורה הרבה אחרי האכלה? כי יש לפעמים תינוקות עם ריפלוקס ברמות שונות. אצל מאיה, עדיין, גם בגיל חצי שנה מתוקן, עולה לה האוכל די הרבה... 3. גזים...אוף, נושא כאוב. אצלנו הם אכן השתהו עד בערך גיל 3 חודשים מתוקן (ואז התחלנו עם שיניים). אצלנו הדבר היחידי שעזר היה גרייפווטר, שזה תכשיר טבעי לחלוטין. עד כאן מה שאני כן יכולה לענות לגביו. ברוכים הבאים, ושיהיו לילות שקטים ורגועים...

למעלה