שאלות לבנות מודיעין

שאלות לבנות מודיעין ../images/Emo124.gif

היי חברות, רוצה להתייעץ אתכן בנוגע למעבר לעיר מודיעין, עבור אחותי ומשפחתה. בשלב ראשון, הם מעוניינים לשכור דירה ורוצים לדעת היכן כדאי לשכור, היכן בתי הספר הטובים יותר ואיך הרמה (הילדים בגילאים 71/2, 101/2) ומה רמת המחירים להשכרה. התקציב שלהם די מוגבל (עד 800$). ובכלל מה דעתכן על העיר.

אין מקום לא טוב במודיעין

לא חושבת שיש בתי ספר שחריגים ברמה שלהם לאיזשהו כיוון. ממילא מלאי הדירות להשכרה לא משהו. דירת ארבעה חדרים עולה היום כ700$ - לא זול. טיפ חשוב לגבי העיר הוא שאם רחוב מתחיל במילה "עמק", זה אומר שזה ציר תנועה ראשי ואין מצב לדירה שקטה. בהרבה מקרים משווקים את הדירות האלו במילים "נוף לפארק". זה נכון כי במודיעין יש פארקים בין שני צדדי כל עמק.... חוץ מהעמקים, יש גם את רחוב יצחק רבין שהוא רחוב ראשי וכן את הרחוב הכי ראשי בעיר - שדרות החשמונאים ועוד רחוב ראשי - דם המכבים. אני מאד אוהבת לגור בעיר הזו אבל יש לה גם חסרונות. היא נעימה, יפה וירוקה ולאט לאט יהיה פה הכל - בחורף יפתחו היכל התרבות החדש ואפילו קניון עזריאלי
... דרך אגב - אם היא רוצה לקנות דירה, המחירים פה מאמירים עכשיו בגלל הרכבת שתגיע, בסוף הקיץ. צריך לזכור שבבוקר די צפוף על הכביש לתל אביב החל מנמל התעופה. איפה היא עובדת? איפה בעלה? אני אשמח לענות לה על שאלות ספציפיות אם יש עוד.

3קטנה

New member
זוית קצת אחרת, של פליטת מודיעין ../images/Emo9.gif

אני חוששת שהשכירות כבר קצת יותר יקרה היום אני יודעת מחברים שחיפשו דירה להשכיר בעיר שהביקוש עצום ההיצע מוגבל והמחירים מאמירים. אנחנו משכירים את הדירה שלנו ב-700$ אבל נחשבים "פראיירים", הדירה שלנו שווה יותר, והמחיר הוא כזה כי חשובים לנו יותר הדיירים הספציפיים שלנו (שנה שנייה) מאשר עוד 50$ אבל המחירים היום לדירות ברמה גבוהה הם סביב 750-800 ושמעתי גם על 850. ככה זה כשהביקוש עולה על ההיצע. דעתי על העיר שונה משל נועה, אבל אני אתחיל ביתרונות: היתרון הגדול של מודיעין הוא דירות גדולות חדשות ובסטנדרט גבוה, במחירים שאין להם אפס קצה של תחרות בגוש דן. לעומת זאת הארנונה בשמיים, ולפחות בשכונות החדשות ללא תמורה ממשית מצד העירייה. גם הירוק בעיר לא מפנק עדיין את השכונות החדשות, אבל זה יבוא, אני מתארת לעצמי, ואפשר לראות שחלק ניכר מהשכונות הותיקות אכן ירוקות ויפהפיות. אין תעסוקה בעיר כמעט בכלל, חוץ מבחינוך. כך שרובם המכריע של תושבי העיר מבלים שעות ארוכות בפקקים בבוקר ובערב בדרך לת"א/י-ם ובחזרה. (אותי זה שיגע). למי שאין רכב מהעבודה, כמעט כל החיסכון על הדיור מתקזז עם הוצאות הרכב. שלא לדבר על כך שבעיני איכות חיים אינה בילוי של שעתיים לפחות מהיום על הכביש. (בחישוב שלי שעות הפנאי של ההורים עם הילדים או בלי הילדים שוות הרבה מאוד נקודות באיכות החיים) אני מוצאת שהעיר הזאת משעממת מאוד, רדומה מאוד, הומוגנית מאוד, ואם כוס התה של אחותך ובן זוגה לא מתמצה בבילוי אחה"צ בגינה, הם ישתעממו. אם הם זקוקים לנוף אנושי מגוון הם לא ימצאו אותו בעיר. זאת עיר של זוגות צעירים יחסית וילדים צעירים יחסית, משפחתונים, עגלות וגינות ציבוריות. אין חיים עירוניים, אין היסטוריה, אין אופי..מרגישים שזאת עיר חדשה וקצת פלסטיקית, לטעמי. כדי להיות הוגנת, יכול להיות, שעיקר הרתיעה שלי מהעיר נובע מהעובדה שלכל אורך השהייה שלי בה לא היה לי את מה שמביא את רוב האנשים לשם - ילדים- אבל גם היום הרתיעה שלי בעינה עומדת. אני צריכה מהעיר שלי משהו שהוא יותר מדירה חדשה ויפה וגינה ציבורית מתחת לבית, ולכן אני צריכה לגור במקום אחר. לאחרונה שואלים אותנו יותר ויותר אנשים אם אנחנו מתכננים לחזור לעיר, כאילו שברגע שהופכים להיות הורים
מייד צריך לוותר על ת"א ולהתפנות לפרברים..אני מקווה מאוד לא לחזור למודיעין, לפחות לא בשנים הקרובות, הלוואי שבכלל לא. אולי יוקר המחייה בת"א יכריע את הכף מתיישהו, אבל לפחות בשנים הקרובות כשאנחנו עוד רוצים ליהנות מהחיים - אנחנו נשארים מחוצה לה.

את יכולה לפרט יותר מה חסר לך?

תראי, אם אתם צרכני תרבות (קולנוע, תיאטרון, מסעדות)- ברור לי שמודיעין אינה המקום. השאלה אם יש מודיעין שירותים אלמנטריים לתושבים כמו: חנויות טובות (הלבשה, הנעלה), קצת בתי-קפה, חוגים שווים וכו. בקיצור, דברים שצריך שיהיו בהישג יד וליד הבית כדי לא לנסוע מחוץ לעיר להשיג אותם.

3קטנה

New member
תרבות, הטרוגניות וחיי רחוב

בהחלט יש בעיר שירותים אלמנטריים, וכשאומרים שמבחינת שירותים יש בה הכל זה נכון בעיקרון, אבל אין מגוון לצרכני תרבות. מודעין מרגישה לי פלסטיקית. כאילו השתילו בניינים חדשים על שטח פתוח, הוסיפו גינות ופארקים, ניקדו במרכזים מסחריים מקומיים, עם ה token בית קפה של המרכז, ו..זהו. זאת לא עיר של ממש. אין חיים עירוניים, תרבות, בילוי, חיי רחוב, אנשים מכל הסוגים. אין הולכי רגל... חייבים חייבים רכב כדי להתנייד בעיר. התחבורה הציבורית גרועה - הבנתי שעכשיו קונקס זכו במכרז והלוואי שזה יהיה יותר טוב, אבל החברה האחרונה - מרגלית - פשוט עשו צחוק מהתושבים. זה פרבר רדום כזה. מאוד משפחתי. מה שמעיר אותו הן צהלות צחוק של ילדים...אני צריכה קצת יותר מזה. בתי קפה יש. במרכזים מסחריים. באופי של בתי קפה בקניונים. אין דבר כזה קפה שכונתי. ארומה בישפרו סנטר (המרכז המסחרי הענק, בין פאואר-סנטר) נחשבה לאטרקציה אדירה כשגרתי שם. מכל בתי הקפה שניסיתי בעיר (ניסיתי די הרבה כי אני אוהבת בתי קפה) יש רק אחד שאפשר להגיד שיש לו אופי, וגם הוא מחוץ לעיר בעצם, בשילת. חנויות הלבשה והנעלה? יש, במגוון מוגבל, כמו כל עיר קטנה.ולכן גם יקר יחסית. אף פעם לא קניתי שום בגד או נעל בעיר, אבל מי שמעוניין- אפשר להסתדר. חוגים - בזה אין לי מושג. יש לי דווקא הרגשה שמודיעין חזקה בתחום הזה.

אהבתי את התיאור הפלסטי שלך.

האמת שזה בדיוק מה שעשו- בנו בניינים בשטח פתוח, שתלו דשא והוסיפו גינות. וזהו. זו מודיעין. אני מניחה כשיש ילדים החוויה היא שונה, הם יוצרים הוויה משלהם וההורים יחד אתם.
אם את יודעת/שומעת על דירת 4/5 חדרים נחמדה ובאזור טוב אשמח אם תיידעי אותי

מסכימה לגבי התיאור על מודיעין.

אני אומרת זאת מתוך המקום שלי כעיתונאית שכותבת על ערים, אם העתיד האורבני יראה כמו מודיעין עיר העתיד אז זה מאד עצוב.... ואני ואת נסכם בשתי מילים את העדפותינו: הוד השרון.

כל כך מבינה אותך. גמני חייבת עיר

תיארת כל כך נכון. אנחנו מחפשים עכשיו דירה גדולה יותר. וכולם מנסים לשכנע אותי שבכסף שאני מוכנה להשקיע בעיר בדירה גדולה יותר (רמת גן) אני אמצא בית פרטי עם גינה בשרון. לא רוצה לנסוע שעות בפקקים לכל כיוון, לא רוצה לנסוע רחוק לבלוקבסטר, לסופרפרארם או לחנויות אחרות. רוצה הכל וקרוב, גם אם אני לא משתמשת בכלום, מספיק שאני אדע שיש לי את זה. ד"א לא רוצה גם שייכנסו לי לפרטיות מה שקורה הרבה פעמים במקומות קטנים ויותר אינטימיים. רוצה "אופי" ו"צבע" ואורבניות. אוהבת הטרוגניות, אנשים מכל הסוגים והמינים. אוהבת שברחובות יש אנשים, צבעוני ולפעמים רועש. ותבינו אני גרה ברמת גן ולא בתל אביב ונהנית מכל זה. ואני מאוד מבינה אותך שזה לא מספק אותך. וגמני נהנית מהעיר הרבה יותר מאז שיש לנו ילדים. אנחנו נהנים גם מפארק גדול ומקסים, גם מהקירבה לתל אביב ולים, מהרבה פינות ירוקות ויפות שיש בעיר ומתחבאות בין הרחובות הראשיים,מהספארי (יש לנו מנוי) מהמון חנויות גם כאלו כמו של פעם (סנדלר, מתפרה, חנות סדקית, פרפומריה וכו') מזה שיש חומוסיה ומאפיה וכו'. אז ויתרנו על בית מרווח עם גינה וממרחבים ירוקים ובחרנו במשהו שיותר מתאים לאופי שלנו.

קודם הייתי עסוקה בעצמי ובפעילויות שלי

אז כן, נהניתי מת"א בעיקר בגלל העושר התרבותי - המוזיאונים, ההצגות, וכו'. מאז שיש לי ילדים יש לי גם יותר הזדמנויות להכיר אספקטים נוספים של העיר, לטייל ברחובות, להגיע לפינות נידחות, לדבר עם אנשים, ולגלות שעם כל הפוזה של "מרכז ת"א" אנחנו חיים בעצם בשכונה קטנה, שכולם מכירים בה את כולם - ואנחנו חלק מה"כולם" הזה. הילדים שלי מכירים את המוכרת במכולת, את הזקנה התמהונית שעושה סיבובים איטיים בשכונה ובקושי זוכרת איך קוראים לה אבל את גילאיהם היא זוכרת במדויק, את האיש מחנות חומרי הבנין שבפינה שתמיד נותן להם מתנה קטנה, את התופרת שכל פעם מתפעלת מכמה שהם גדלו, ואת בית הקפה השכונתי שבו הם תמיד מקבלים גלידת תות. השמרטפיות שלהם הן סטודנטיות קוליות לעיצוב, המקום החביב עליהם לנסיעה על אופניים הוא רחוב דיזנגוף, ועם היונים בככר רבין תמרה פיתחה קשר קרוב במיוחד. יונתן מכיר בע"פ את כל הפינות האסטרטגיות שבקרבתן יש "לחם ארז" ומפתח פתאום רעב בלתי מוסבר כשמתקרבים, כדי שנהיה חייבים לקנות לחם, תמרה קנתה את הערצתו של אלכס, השומר החמוד בדיאדה. אני כבר לא מדברת על שפע החוגים המעניינים, ההצגות לילדים, האופרה לילדים (שמומלצת בחום!), בתי הקולנוע במרחק הליכה, על הנמל המחודש שהוא גן עדן בשבילם, ועוד ועוד. כיף לנו לגדל ילדים בת"א.

שכנעת אותי, אנחנו עוברים לת"א ../images/Emo3.gif

האמת שאת מתארת שכונה וגם לנו יש את ההתנהלות הזו, רק בלי דיזנגוף....אשמח לשמוע על האופרה לילדים ועל חוגים מעניינים. אנחנו לא רחוקים את יודעת.

../images/Emo51.gif בטח יהיו לה המון שאלות ../images/Emo13.gif

את בטוחה לגבי בתי הספר? הבנתי שישנם שני בתי ספר יסודיים שנחשבים לטובים במיוחד. לגבי העבודה- אחותי עוברת לעבוד באירפורט-סיטי ובעלה ביקום (אבל יש לו רכב צמוד ואישור לכביש 6).

3קטנה

New member
אז מבחינת הפקקים הם יצאו יחסית בזול

יהיה להם רק את הפקק של 443 וזהו, בלי הפקק הגדול של כביש מס' 1 זה לא נעים אבל לא נורא.

למעלה