וואו, קראת בקפדנות!
שמתי לב לזה בעיקר בגלל שכתבת "בקונג פו הלחימתי שאתה מלמד (הוושו עצמו)"... כלומר, הפנמת את העובדה שב"קונג-פו" אין הכוונה לאמנות הלחימה. זה נחמד, כי התנסיתי בכמה וכמה שיחות כדוגמת: אני: "קונג-פו זה לא לחימה. יש אמני קונג-פו שאין להם מושג בלחימה" הוא: "כן, אבל בקונג-פו יש גם בעיטות מסובבות, או בעיקר עבודת ידיים?!"
ולעצם השאלות: *** אין סגנון יחיד ספציפי, אבל אין גם התעלמות משום דבר. כפי שאמרתי, זאת מסורת מסויימת שעוברת. דברים מסויימים עוברים בקפדנות, דברים אחרים אבדו. וכל מורה מוסיף מפיתוחיו הוא. אז כמובן שעברו גם כל מיני סגנונות לחימה - לפחות ברמה הבסיסית. *** בתחום אמנות הלחימה הפיסית, כל לוחם בשושלת הזאת אמור (לא חייב, אבל מומלץ לו) לשלוט ברמה בסיסית בחמש חיות: נמר, טגריס, דרקון, עגור ונחש. מומלץ לו גם לפתח מיומנות בסיסית כלשהי בקוף, חרגול וחתול, אבל... הוא לא חייב. כל לוחם לוקח אחריות על הרמה שלו. אם בשביל הרמה שלו הוא צריך ללמוד 24 חיות, הוא צריך ללמוד אותן. אם בשביל הרמה הדרושה הוא צריך להמציא חיות, שימציא. אם הוא לא צריך שום חיה, שלא יתאמן. אבל אם הוא לא מקפיד להעביר הלאה את כל הידע שהועבר לו, הוא פוגע בזרימת הידע בשושלת. זה לא נורא. זאת זכותו. אבל זה לא כל כך יפה מצידו. כלומר, יש את העניין של הרמה האישית שלו (ובמה הוא בוחר להתמחות לצורך הגעה לרמה זו) ויש את העניין של האחריות שלו על העברת הידע שהועבר אליו. *** בזרימת הידע הזאת יש המון כלים, רעיונות, מודלים והצעות עבודה. יש גם הנחיות בנוגע לרמות המינימליות אליהן "צריך" להגיע בכל תחום. שיטת חמשת האלמנטים, לדוגמא, מוזכרת כדרך חשיבה פילוסופית מסויימת, יחד עם כמה דרכים ליישומה באמנות הלחימה ולפיתוחה הלאה. מי שרוצה להתעמק - מתעמק ומפתח בכך מומחיות מסויימת. זוהי אחריות שלו. תפקידו של המדריך הוא לאפשר זאת; לספק את כל האמצעים והכלים על מנת שאותו לוחם יוכל לבנות את עצמו בשלמות וללא פשרות (וזה לא תמיד קל, האמן לי. אבל זה כיף), כפי שהוא מבין ורוצה. השורש עצמו (הקונג-פו עצמו) איננו פילוסופיה מסויימת, אלא יכולת מסויימת. היכולת הזאת מסתורית מאוד וכוללת את היכולת לפתח כל דבר שרוצים לפתח, כגון: אמנות לחימה, אמנות ריפוי, יכולת מסויימת - וכולי. מתוך יכולת ראשונית זו נובע הן ידע הלחימה והריפוי הראשוניים, הן פיתוחם היסודי בהמשך. יכולת זו מועברת בקפדנות, כי היא למעשה הקונג-פו. כל השאר הינן תוספות רבות-ערך ותו לא (שלוקח שנים ללמוד אותן). *** אני לא יודע כמה השושלת שלי מגיעה אחורה, כי בקטעים של רישום טכני המורה שלי לא הקפיד. את זה אני צריך להפנות למורה שלו (ואולי אעשה כן בהזדמנות. הוא נמצא בדרום אמריקה). אבל יש חיבור אנרגטי מוחשי בתוך השושלת. יש באפשרותי לנוע אחורה, אנרגטית, דרך השושלת ודרך הידע שלה - ולשאוב מידע. זה דומה לחיבור לאתר אינטרנט, או לפורטל. אבל אנחנו חיים בעולם האמיתי ולא בסיפור אגדות. זה לא הכי קל לעשות את הפעולה הזאת. יש בה גם קשיים. לי, לפחות. *** אני לא יודע על אחוות האור במצרים העתיקה, אבל אני יכול להגיד לך שהמטרה המקורית והראשונית של הקונג-פו היתה להתמיר את ההוויה כולה, כולל הגוף הפיסי, כך שהבנאדם כולו יעבור למימד אחר (יחד עם גופו הפיסי). *** זה בסדר, אפילו חלק מהמאסטרים בשושלת לא הצליחו להאמין לזה. זה משהו שקשה מאוד לקבל ולהתייחס אליו ברצינות. אבל ככה זה התחיל. הרבה אהבה, בן