שאלות לבובי

Pini1

New member
שאלות לבובי ../images/Emo35.gif

לבובי היות וציינת כי יש לך נסיון בניהול פורום אנצל את ההזדמנות בהודעה זו ברשותך. שוב פעם אני מוצא את עצמי מגיב לדברים מנהליים לחלוטין , אך היות והם חשובים עד מאוד לקיומו התקין של הפורום לדעתי אומר אותם. בובי הצעת לכתוב אמנת פורום ובה יהיו מצויינים כל הסייגים והגבולות שאותם יש לשמור על מנת להשתתף בפורום. אמרת כי דרושה שקיפות ואופן התנהגות מתון מצד כל הגורמים למען ירוץ הפורום הזה ויתנהל באופן תקין. על הכל הסכמתי איתך ואף אבקשך לתת דוגמה לאמנה כזו עם איזכור וציון כללי התנהגות רצויים בפורום. אני כותב זאת בהמשך להודעתו של הנקאי "סיכום זמני של הנקאים". הודעה בסגנון פדגוגי נחרץ שאותי לפחות העליבה ואני חושב שכל מי שחפץ בדיון פתוח וענייני מרגיש כמותי. כולנו מודעים לעובדה שהתחוורה לנקאים המכובדים כי לא כולם "קהילה" - וזה עדיין תקין. כולם שמו לב לאלמנטים די אישיים בהודעותיו והתנהגותו של אחד הנקאים שניראו והוכחו בנקל. כולם שמו לב לעובדה שלא על כל דבר מסכימים כתזמורת , ויש דעות לכאן ולכאן. הבעייה שלי היא כזו: ברגע שכל מי שקיבל באן בזמן האחרון (או אויים בבאן) היה משתתף שחושב אחרת מדעת הנקאי , זה לא הגיוני. שים לב, mukk Jsa , זבנג , יעקב המדלג, Frame , זולל ,פ"ש ו….נבות. את מוק החזירו לתפקוד לאחר שהצהיר כי לא חטא ולא פשע וכמדומני הוכיח זאת. את יעקב המדלג אפשר היה איכשהו להבין כי לפחות המדלג היה פרובוקטור גם לדעתי (בגלל יעקב המקפץ). על פ"ש לא אדבר כי ביקשו לא לדון בשרשור נפרד ולכן אקיים את הבקשה. אך למה נבות? למה? אני עוקב אחרי המשתתף החדש/ישן הזה ומוצא אותו מאוד מעודכן מעורה ומקושר. לפחות כמה שאלות ששאל את הנקאים נותרו עדיין ללא מענה מצידם, שאלות עם הרבה משמעות. ברור לי שאין מה לבקש לראות את ההודעה של נבות שנמחקה ע"י הנקאים , הם יכעסו על עצם הבקשה. אני במסגרת החוקית הניתנת לי מבקש ממך לחשוב על זה , מדוע כך ממשיכים לתפקד? במיוחד שכביכול מפגינים יותר התחשבות ו"פתיחות". ובמיוחד כאשר מתנהלים דיונים מאוד מאוד פוליטיים ובכמה הודעות מאוד סוערות בפורום הזה ש"לא רוצה פוליטיקה" (וזוהי פוליטיקה טהורה), בהשתתפות הנקאים. להזכירך דיונים המדברים על התאחדות ,בחירות וכו´. למה מנסים כביכול להשתיק משתתפים מסויימים? אני פונה אליך היות וכפי שזכור לי לא נקטת עמדה בנושא השרשור הידוע , רק ציינת איך אתה כמנהל פורום היית עושה , וזה מה שחשוב בעיניי. ובנוסף , שוב אשאלך זה מעניין אותי מאוד , מה זה פורום סגור? ערב טוב ותודה, פיני

הנקאי

New member
הודעת הנקאים ../images/Emo19.gif

ניב ביקש למחוק תשובתו הראשונה שכל השאר משתרשר ממנה. טכנית לא ניתן עדיין להעביר הודעות משרשור לשרשור, או למחוק רק התחלת שירשור. השירשור מתגובתו הראשונה של ניב יימחק. משתתפים שרק הגיבו או ביקשו הזזת השירשור אמורים לבוא על סיפוקם. מני: אם חשוב לך לחזור על הודעתך, אנא שרשרנה מחדש, רצוי בשרשור פ"ש כבקשת מנטה אבל לשיקולך. פיני: אם מני יחזור על הודעתו, כמובן תוכל לחזור על תגובותיך אליו. אם אין לכם טקסט ההודעות, נוכל לשלוף אותו מהמחוקות ולשרשר בשמכם לפי בקשתכם, אבל רק מאוחר בלילה. תודה.

הנקאי

New member
עיקר שכחנו ../images/Emo19.gif

הנקאים מבקשים מכלל הציבור לשמור על לשון נאותה גם בדיונים טעונים.

menimm

New member
תגובה כללית...

ראשית, תודה על ההסבר ועל ההצעה להשיב את ההודעה למקומה, לא יהיה בכך צורך מכיוון שהנכם כבר מודעים להצעתי. שנית, בפעם ה- 1,000,000 התפל גובר על העיקר כאן, ההודעה אינה מכוונת לאף אחד ספציפית אלא לכלל חברי הפורום. קיימת כאן קבוצת אנשים בעלי תחביב משותף.. מעצם היותו תחביב, אנחנו מעדיפים להתעסק בפן המחובר יותר לקרקע שבו. אין לנו כוונות להרוויח מהתחביב הזה וגם לא לנהל את ענף הצלילה בארץ.. (וכאן אולי אני מדבר בשם עצמי). המסר העיקרי הוא, שלצערי פחות ופחות דיווחי צלילה וטיפים בין צוללים נמצאים כאן, ויותר ויותר דברים שצולל מן השורה בכלל לא מודע להם ונוגעים בעיקר ל"פוליטיקה" (ואני מתנצל על השימוש במילה הגסה הזו). במידה וקיים כאן רוב שחולק על דעתי, אולי כדאי להעביר את כל דיוני ה"פוליטיקה" (ושוב אני חוטא..) לפורום איכות הסביבה ?

Famous

New member
5 הסנט שלי ../images/Emo73.gif

פיני, לשאלתך בנוגע לאמנת הפורום, אני מבקש להפנותך אל "מדריך הטרמפיסט לפורום" שנכתב על ידי אבי ע. עוד כשהיינו ביואל ודאגלס אדמס היה בחיים (ועודכן מאז בעקבות ההתפתחויות בעולם הפורומים הישראלי). הוא אמנם כתוב ברוח הומוריסטית, אבל תוכנו רציני ועונה על רוב השאלות שהתעוררו כאן לאחרונה. בשמחה אני מנצל הזדמנות זו להציע לאבי לעדכן את המדריך, להוסיף אליו סעיפים שיטפלו בסמכות מנהל/י הפורום ולפרסם אותו באופן קבוע באזור הקישורים שבתחתית הדף. (בינתיים פיני, אפשר למצוא את המדריך באמצעות חיפוש המילים "מדריך הטרמפיסט לפורום"). לדעתי, אין בינינו (בינך וביני) ויכוח על חשיבות הפתיחות וההמנעות מצנזורה מכל סוג שהוא בפורום. עם זאת, מאחר ולא היית כאן איתנו לחוות את פריצתו של פ"ש לחיינו ופריצתם של אחרים אחריו, אני חושש שיהיה לך קשה להבין את תגובתינו שגם לדעתי הן לעיתים (לא תכופות) קיצוניות. אפשר וצריך להאיר את עיניהם של משתתפי הפורום ומנהליו - הנקאים - כשלדעתך נעשה עוול או טעות בשיקול הדעת. אולם מרגע שעשית זאת פעם אחת, אין לדעתי צורך והצדקה לחזור על כך שוב ושוב. ייתכן שלא יסכימו איתך. האם בכוונתך לשוב ולהעלות את הנושא עד שיקבלו את דעתך ? ומעל לכל, אני מבקש לקרוא לכל משתתפי הפורום לשמור על קור הרוח (Don´t Panic) ולחשוב פעמיים לפני שלוחצים על "שלח". אין הצדקה במדיום כזה שאינו באמת Real-Time להודעות שאחר כך צריך לבקש ממנהלי הפורום שימחקו. אפשר ומומלץ להפעיל יותר שליטה עצמית מראש, לקרוא לעצמנו את ההודעה בטרם שליחתה ולנסות לחשוב איך היינו מרגישים אם היה מישהו מפנה אלינו הודעה באותו לשון. תודה מראש
ושתהיה לכולנו שנה טובה עם הרבה צלילות מהנות ובטוחות. עמוס

Pini1

New member
תגובה קצת מאוחרת , בכל אופן:

1. כמו menimm אין צורך לדעתי להחזיר הודעות שוב. כל מי שהיה צריך לראות את ההודעות ראה וזה מספיק. 2. אין מה להעביר נושאי "פוליטיקה" בצלילה לאיכות סביבה , מה הקשר? אם יש דיון שקשור איכשהו לצלילה (כן גם פוליטיקה) הוא חייב להיעשות כאן. מה ההגיון (אשמח אם מישהו יסביר לי) לחלק נושאים שקשורים לצלילה ולהחליט אם הם ראויים או לא ראויים לדיון. כמו שבובי אמר כל עוד שומרים על תרבות דיון , אין מניעה לעשות כן. 3. לעניין הודעתו של Famous זוהי הודעה רצינית מכובדת ומכבדת , כך מתנהל דיון ראוי. אני מסכים כמעט עם כל מה שכתבת Famous וכן להצעותיך . יש צורך בעדכונים נוספים ומחייבים במדריך הטרמפיסט לפורום (אותו קראתי כשהוצע לי ע"י הנקאי בימים הראשונים להשתתפותי והפנמתי). ברור לך שיש צורך נוסף בהבהרות חד משמעיות מה מותר ומה אסור לפי חוקי השתתפות כלליים בכל פורום שלא יהיה , ובמיוחד זה. אם אני חוזר על חלק מנושאי ההודעות אני עושה זאת אולי , רק כאשר אני מפנה שאלה לנקאים ומקבל התעלמות מוחלטת. להבנתי הנקאים מחוייבים במתן הסבר כלשהו , ואני מצפה מהם לעשות כן, אפילו אם תשובתם לא תהיה לרוחי. ועוד , כאשר רואים בברור כי משהו לא מנוהל באופן שוויוני , והיחס לפרסונות הוא יחס לפרסונות ולא לניקים עם כל מה שמשתמע מכך , זה לדעתי טעון שיפור. הצעת לחשוב על כל הודעה לפני ששולחים – מקבל במלוא מובן המילה , ואני עושה זאת הלכה למעשה (תהיה בטוח). אני מזמין אותך לקרוא את כל הודעותיי ללא יוצאת מהכלל , ולראות אם יש הודעה פוגעת חצופה מתלהמת או לא לעניין , זה לדעתי אומר הכל. איפה יש לדעתי שבר ? בתגובות חסרות רסן כמו זו של ניב (שלא נמחקה בגלל אופייה , אלא בגלל שהוא ביקש…!!!). בנוסף , הוא מאשים אותי בהרס והחרבת פורום , ממש קלע בול. אני שנלחם למען תקינות שקיפות ודיונים מלאי חיים וחוויות מואשם כהורס פורום. מה עוד מפריע לי? הודעתו של ניב לא כבדת משקל בעיניי – מפריע לי חוסר תגובתם של הנקאים והעמדתו של ניב במקומו, חוסר תגובה הולמת מצד הנקאים היא שמדאיגה ובטעות יסודה. 4. תודה לך בובי על הודעתך ותשובתך. כל טוב פיני

אבנר29

New member
לפיני ../images/Emo18.gif

אם התחילו להאשים אותך בהרס הפורום יכול להיות שזו הכנת דעת הקהל. נראה לי שיש אנשים שאינם מבינים את רוח הפורומים והאינטרנט, ועדין מתיחסים לכך כאל חוג בית מפלגתי שכולם באים אליו לקבל חיזוק לדעותהם. אתמול בלילה כבר נישלחנו (עדין לא רישמית)לחפש מקום אחר ע"י אחד הבנאים לפי דבריו. אולם הוא כנראה לא יודע שתחזוקה מצריכה יותר סבלנות ואהבה מאשר בניה מוצלחת. והרי כולנו יודעים שלא נחרבה י-ם אלה ע"י שינאת חינם. אנני מכיר אותך אישית כמו את רוב חברי הפורום אולם אשמח מאד אם ניפגש אחרי החגים או בניהם וניתוודע (אני מיתכוון לכולם) בכל מקום שרק יוסכם רצוי ירושלים (חג,עליה לרגל) בברכת חג שמח(זה רק מיקדמה)לכולם ללא יוצא מן הכלל אבנר

בובי

New member
מצטער על התגובה המאוחרת

היתי בכמה ימי מילואים שהסתימו לפני כמה שעות בלינק המצורף מובאים כללים מאוד כללים שאני השתתפתי בעריכתם. העיקרון שהנחה אותי לפחות הוא שניתן לדבר על כל דבר כל עוד מדברים בצורה מכובדת ונקיה. אנשים שקיללו הושעו מידית לשבוע ואם היתה מריבה כללית וקללות מכל הכיוונים אז כל מי שהשתתף בזה הושעה לשבוע. בעיקרון פורום סגור הוא פורום שבו ההרשמה היא ידנית ולא אוטומטית וחלק מהכלים תוכל לראות בהודעה . מקווה שהבהרתי את עצמי. אם יש עוד שאלות אשמח להגיב.

mukk jsa

New member
צריכים לקחת את הדברים בפרופורציה ../images/Emo66.gif

נכונה ולא לשכוח שזה פורום חדש חברה חדשה ומנהלים חדשים שלא נולדו מבטן ומלידה לנהל פורוםמים ובטח ובטח שלא צלילה אנו נילמד לגלוש והנקאים ילמדו לנהל
שנה טובה.

למעלה