שאלות לאסתר

הילה65

New member
שאלות לאסתר

שלום אסתר, יש לי הרבה שאלות, מקווה שתוכלי לענות על כולם.... בני בן חודשיים ויונק היטב, עולה במשקל.(כבר לפני שבועיים שקל 5.5 ק"ג, משקל לידה 3.5) ניסיתי לשאוב עם משאבה מיד שרה וכאב לי מאוד. הצלחתי לשאוב מעט (10 cc ) בערב, בזמן שההפסקה בהנקה ארוכה. לאחר שתי דקות בערך היה כאב חזק וירד דם לתוך החלב- הפיטמה נפצעה. האם לא שאבתי נכון? האם הייתי צריכה להפסיק כשהזרימה נפסקה? האם משאבה מיניאלקטריק של מדלה מומלצת? אני מודאגת שלא אהיה מסוגלת לשאוב, גם נפשית בגלל הכאבים והפציעה, כדי לא לפגוע בהנקה. אני מתכננת לחזור לעבודה מתישהוא ורוצה לשאוב. שאלות אחרות- הנקות קצרות גורמות לכאבי בטן/גזים? האם ניתן לתת תוספת מים? האם רצוי לישון ללא חזיה? בעקבות בדיקת דם נאמר לי כי יש לתת לבני בן החודש וחצי תוספת של חומצה פולית בכדור. נאמר כי כדוריות הדם שלו מועטות (RDW 15.1% ,RBC 4.15 10*6/micl) לתינוק יש עדיין צהבת (בילרובין 9.8) האם לדעתך יש צורך בתוספת חומצה פולית ? תודה על תשומת הלב הילה

1טלטלים

New member
כמה תשובות וגם שאלות

היי הילה , ראשית, ח"ח על עליה במשקל...תמשיכו כך. האם את יכולה לתאר את המשאבה בה שאבת,שמה,שם היצרן? האם במשאבה יש ווסת המווסת עוצמת שאיבה/וואקום? בראש דף הפורום (סרגל כחול) תמצאי בקטגוריות הבאות :מאמרים,שאלות נפוצות שלל מידע לגבי השכרת משאבות,השוואה ביניהן,טיפים לשאיבה,טכניקת שאיבה נכונה. פצעים בפטמות עקב שאיבה יכולים להיגרם כתוצאה : משאבה שהיא לא תקינה גביע אשר מתחבר לשד ,קטן מדי ודורש התאמה טובה יותר שאיבה בעוצמות גבוהות .. מיני אלקטריק ~ משאבה טובה ומתאימה לשאיבה מזדמנת ,אם אתמתכננת לחזור לעבודה בהקדם ולהמשיך לספק לתינוקך חלב אם תצטרכי משאבה ברמת ביה"ח (על מנת לשמור על משק החלב מאוזן,לעייל שאיבה,לקצר זמני שאיבה,להגיע לכמויות רצויות),משאבות לדוגמה אשר מתאימות לצורך זה :לקטינה של מדלה,PUMP IN STYLE (ניתן רק לרכוש ולא להשכיר),ספקטרה 2 (רכישה בלבד),אמדה לקטליין ...בעיה במיני אלקטריק היא חוזק המנוע ושעות עבודה מוגבלות יחסית(100 שעות) ,בשאיבה שגרתית ואינטנסיבית היא לא מחזיקה מעמד זמן רב ובאיזו שלב מתחילה לזייף.אז לקחת זאת בחשבון.. שאיבה לאחר פציעה-צריך לתת זמן לפצע להגליד ולנסות לשאוב שוב ,אני בטוחה שלא תהיה בעיה ,לאחר שתקראי קצת בפורום איך עושים זאת נכון. בינתיים,תמשיכי להניק תוך הקפדה על תפיסה טובה (אחרת פצע יחמיר),את יכולה לנסות למרוח טיפה של חלב אם לאחר הנקה ולתת לפטמות להתייבש באוויר...אפשר לנסות למרוח משחת PURELAN 100 של מדלה (היא עשוייה מלנולין טהור ומסעיית בריפו לח של פצעים,כמובן ,אם פצעים ממשיכיים להיגרם כתוצאה מתפיסה לקויה,שאיבה שהיא לא נכונה ,היא לא יכולה להוות פתרון) אם פצע מחמיר ,אנא גשי לרופא ! תוספת מים ~ לפי המלצות של ארגון הבריאות העולמי,ארגון רופאים בארה"ב ומשרד הבריאות בארץ אין לתת לתינוק אשר יונק הנקה מלאה תוספות כלשהן (מיץ,מים,תה...) עד גיל חצי שנה.למים ,לא כמו,לחלב שלך ,אין כל ערך קלורי ותרומה לגדילה והתפתחות התינוק בשלב זה ,הם תופסים מקומו של החלב המזין בקיבתו של התינוק ולא תורמים לכלום...דוחים את המים עד אשר תינוק מתחיל לאכול מזון מוצק שמחליף לגמרי את ההנקה .חלב אם ב90% מורכב ממים ,כך שיש מספיק. הנקה קצרה~ממה נובעת שאלתך ? חזיה~ רצוי לישון בלי ...וגם אם מימדיך מאפשרים לעשות זאת גם בשעות ערות (אם כמובן ,נוח לך ) לגבי חלק הרפואי ,ממליצה לפנות לפורום רפואת ילדים או להתקשר לד"ר מירה ליבוביץ 09-8858256 היא יועצת הנקה מוסמכת+רופאה ,בוודאי היא תוכל לתת לך תשובה יותר מוסמכת בנושא ששאלת. צהבת ~ מצרפת לך מאמר אשר (סליחה באנגלית,אם תהיהבעיה תעדכני אשמח לעזור) לגבי סוגי צהבת בילוד והנקה. מקווה שעניתי על הכל, תעדכני, הרבה בריאות וברוכה הבאה לפורום !

הילה65

New member
תודה על המידע, עונה רק עכשיו כי

היינו עסוקים.... על המשאבה מיד שרה אין שם רק "משאבה איטלקית", יש לה וסת ושאבתי בעוצמה הנמוכה ביותר. יכול להיות פצע כתוצאה מ"שאיבה על ריק" ללא יציאת חלב? האם אחרי 100 שעות מיניאלקטריק לא עובדת או עובדת לאט יותר? אני מתכננת לחזור לעבודה מלאה כשבני יהיה בן 5 חודשים, ולהניק בוקר וערב ונראה איך חווית השאיבה תהיה כי עד עכשיו זה סיוט וממש לא בא לי להמשיך עם זה. האם יש סיכוי לפציעות גם עם המיניאלקטריק? הפצע הגליד מיד ללא בעיה משום שההנקה הבאה הייתה אחרי 6 שעות... כנראה שהוא הרגיש שאני צריכה זמן.... לגבי הנקות קצרות- הבנתי שאם אני מחלקת ארוחה למס' ארוחות קטנות זה מפעיל את מערכת העיכול באופן לא רצוי. תודה על המאמרים ותשומת הלב!

1טלטלים

New member
המשך

אופס...מה זה משאבה איטלקית?לא מכירה ? האם יצירת ואקום בשמאבה היא ע"י לחיצה אצבע? אני נוטה לחשוב ,שזה בגלל השאיבה/משאבה,כמובן,בלי לראות ורק על סמך תיאור וירטואלי קשה לקבוע בוודאות של 100 % הצעות לכרגע:לא לשאוב בה על מנת לא לגרום לנזקים נוספים,לפחות לא לשאוב בה . תראי,הציעה הכי טובה זה לגשת ליועצת הנקה ,להביא עימך את המשאבה (גם נוכחית וגם מיני) ולנסות לשאוב בנוכחותה וזהעל מנת שתראה אם טכניקת שאיבה תקינה,אם גביע שמתחבר לשד מתאים (חוסר התאמה יכול לגרום גם לפצעים) מיני אלקטריק -היא מתחילה פשוט לזייף ,עובדת לאט יותר,אמהות(ביניהן גם אני)מדווחות על ירידה בכמויות הנשאבות ... לגבי הנקות קצרות- לא כל כך ירדתי לסוף דעתך ...מה ז.א מחלקת הנקה ?... תרגישי טוב,

הילה65

New member
שוב תודה

לגבי - "מחלקת הנקה", ז"א לאחר שהתינוק מוציא את הפיטמה, עושה גרפס, לפעמים לא ממשיכים בהאכלה מיד, אלה לאחר חצי שעה או יותר. הבעיה העיקרית עדיין היא לקבוע האם הוא עוד רעב, בגלל המעגל האינסוםי של הנקה- גרפס-הנקה-גרפס.... לגבי משאבות- האם ספקטרה 2 מומלצת יותר מהמיני?

למעלה