שאלות לאדם החושב

• פותח הנושא ccv
  • פורסם בתאריך

ccv

New member
שאלות לאדם החושב

על מה אתה מוכן למות? למה למות? למה לסבול? האם לא עדיף לחיות בקנדה, בשוויץ, האם רק בגלל שנולדת פה זה סיבה מוצדקת לחיות פה ? למה להלחם ולמות למען המקום הזה אם זה רק בגלל שנולדת פה דמיין לעצמך , אם היית נולד פלסטיני היית נלחם ומת למען אותו מקום . איזה הצדקה להלחם למען משהו בזמן שלו היית נולד לצד השני היית נלחם בדיוק הפוך מה ההגיון מה ההצדקה? 1) מה קושר אותנו לארץ ישראל, למדינת ישראל, אם אנחנו מוסריים אז אנחנו חייבים להחזיר את כל המדינה לערבים ואם אנחנו לא מוסריים רק מחפשים פרקטיקה ונוחות וחיים של כיף אז יש מדינות יותר נוחות יותר עם בטחון יותר דמוקרטיות 2) האם השאיפה צריכה להיות להפוך את מדינת ישראל למדינה שוויונית דמוקרטית וכולי, נו,נניח שהצלחנו אז מה הלאה? מה יצא לנו מיזה? האם מטרת חיינו זה להפוך מדינות שיהיו יותר דמוקרטיות, זהו? האם זה לא בלבול בין אמצעי למטרה. כשהאדם נגד ההרגשה של אנחנו שונים ולא מנסה להכיר את עצמו את עמו ולא מוכן לקבל שיש שוני בינו לבין עמים אחרים כי זה נראה לו גזענות אז אם הוא גאה במדינה שלו ובעם שאליו הוא משתייך זה נראה לו גזענות ואם הוא לא גאה אז הוא מאבד בקלות את הזהות העצמית שלו, וממילא אין כמעט סיכוי שבניו ימשיכו בארץ כי בחו´´ל מבחינה גשמית הרבה יותר נוח וכולי צריך להבדיל הבדלה חדה בין גזענות לבין הכרה בשוני, כן יהודי הוא שונה מאינו יהודי- וזה השוני , מרוב פחד לא להיות כמו הגרמנים נוצר מצב הפוך שיש שמעונינים לטשטש את זהותם וכמו שאדם ללא זהות ללא שם מפקיר את נכסיו הגשמיים והרוחניים כך עם שלם שיאבד את זהותו, הוא בעצם מפקיר את נכסיו התרבותיים, הרוחניים, והגשמיים, בלי שנקלוט את זה נאבד את זהותינו דמיין לעצמך את כל הבנים שלך יום אחד אומרים לך ´´החלטנו לעזוב את הארץ, אין לנו סיבה אמיתית לחיות בארץ´´ מה תשכנע אותם איזה הצדקה תתן להם להשאר? ואם אתה חושב שזה טוב ולא מפריע לך שיעזבו את הארץ זאת אומרת, שאין לנו המשך אין למה לחיות בארץ וזה רק עניין של זמן עד לחיסולנו המושלם כנגד הערבים , איך יהיה מוטיבציה להלחם כנגד הערבים אם נחנך את בנינו שלא איכפת לנו ואנו לא מבדילים בין ארץ לארץ אתה יוצא למלחמה אולי תפצע אולי תסבול כל חייך מקטיעת רגל מקטיעת יד, למען מי ? למען מה ? כדי שכל החברים שלך יכייפו ואתה תשאר רתוק על כיסא גלגלים? כדי שהם יטוסו לחול וירדו מן הארץ לעשות כסף ובילויים? יש תשובות לנקודות המועלות כאן אתה מספיק בוגר כדי לחפש והדבר המומלץ הוא לחפש בכל הכיוונים ולא להרפות לבדוק את התשובות שנותנים לך, לא משנה מי, בדוק חקור השווה שמע את הצדדים, לא לחינם יש לך שכל, הגיון

barrow wight

New member
אושר, דחוף, דחוף ,דחוף!!!!!!

לפי דעתי, יש צורך מיידי במחיקת ההודעה הנ"ל, עד עכשיו התנהל כאן פורום מצוין, ענייני, ונקי מפוליטיקה, שלא לדבר על החזרה בתשובה, וכל מיני דברים אחרים שכאילו. לפני שאנשים יתחילו להגיב ולהתווכח, ולא יהיה לזה סוף (אני מניח שראית בפורום של העקמ"ת מה קורה כאשר נותנים לעץ פוליטיקה "לפרוח"?, זה כמו אחד מעצי הבאובב של הנסיך הקטן!!!). מילא אם המחבר היה אחד מאנשי הפורום הקבועים, אבל הבחור הזה מדלג בין כל הפורומים (בדקתי וראיתי), משאיר "פצצות זמן", והסוף ידוע. "לאחר שננכש את זרעי הבאובב, נצטרך גם לגרוף את לועיהם של הרי הגעש" בברכה אריאל

דיבור ´לא לעניין´

הנוהל שלי להרחקות ולמחיקת הודעות (למי שלא שם לב) הוא כזה: כאשר משתמש שם הודעה ´שלא לעניין´, בפעם הראשונה אני פונה אליו בהודעה אישית, מסביר לו את נושא הפורום ומבקש ממנו להתיחס לנושא - או לא להתיחס כלל, במיוחד אם הוא משתמש חדש, וכמובן, אם מתקבלות פניות מקוראים אחרים (כגון פנייתך שלך הגלויה. ניתן לפנות אלי גם בהודעות אישיות) בפעם השניה שמשמתש נתפס כמטרד - אני פונה אליו ומודיע לו שבפעם הבאה - הוא ימחק ויוגבל. בפעם השלישית אני מדבר מעשים. חריגי הנוהל הם שימושים החורגים מתקנון הנהלת הפורומים, ומיני משתמשים שמנצלים את הפורום להונאה, ותרמית, והסטה - כשבמרקה האחרון אני מפעיל שיקול דעת, אך נוטה לבטוח בשכלם הבריא של הקוראים. העיקרון הוא שכל משתמש יכול לבוא, לשים הודעה ולבדוק אם היא מעניינת את מבקרי הפורום, בין אם זה כלבים למסירה, היגיגים פנימיים, ביטויי שמחה או עצב, או שאלה פילוסופית. אני סומך על ההגיון הישר של מבקרי הפורום שיתיחסו למה שמענין אותם, ושידעו איך ומתי להגיב על מיטרדים. ההסטריה מההודעה הזו מוגזמת בעיני. מה קרה? החבר´ה פה הראו יכולות מיוחדות להתמודד עם הודעות כאלה ביצירתיות ואלגנטיות חסרת תקדים. במקרה ה´גרוע´, עוד יכתבו על זה משחק תפקידים.

barrow wight

New member
אני רוצה להסביר....

דבר ראשון, אני מקבל את גישתך לנושא (אחרי הכול אתה מנהל את הפורום, וזכותך ואף חובתך המלאות לקבוע מדיניות). דבר שני, אני לא חושב שה"דיבור" הוא לא במקום או היסטרי יותר מדי. יש לי את הסיבות שלי לא לאהוב פוליטיקה בפורום (ראיתי מה קרה בפורום הכחול כשהתחילו עם פוליטיקה), ולכן כשאני רואה ניצן באובב קטן מבצבץ, אני דואג להתריע עליו (עם ירי תאורות, וצפירות עולות ויורדות). עכשיו, אני יודע מה המדיניות\ אני מקבל אותה, ואני מקווה שהיא תוכיח את עצמה בברכה אריאל

תפסיקו כבר.

אתה רוצה שהעץ ירד, יעלם? עדבר היחיד שמונע ממנו לעשות את זה זה השיחה שאתב מתחיל פה אם אושר! תן לזה לרדת. אגב, אם זה נשמע קצת התקפי אז אני מצטער, זה לא בכוונה

למעלה