שאלות כלליות

הודיה 6 1

New member
שאלות כלליות

-יש כאן אנשים שמקבלים דפלפט כרונו? ואם כן, איזו כמות?
-יש כאן אנשים שמקבלים תרופות ממשפחת SSRI לטיפול בחרדה ודיכאון? האם יש לכם תופעות מהתנגשות שלהן עם נוגדי פרכוסים?
-תחושת בלבול וניתוק יכולה להיות קשורה לאפילפסיה?

חייםלוי

Member
מנהל
אני יכול לענות רק על השאלה האחרונה

תחושת בלבול וניתוק יכולה בהחלט להיות קשורה לאפילפסיה

הודיה 6 1

New member
אוקיי. פשוט יש לי מידי פעם

ובגלל שיש לי OCD (שהיא הפרעת חרדה) דברתי עם הפסיכיאטר שהמליץ לי לגשת לנוירולוג. כנראה שאני אצטרך להפגש עם שניהם.
(נ.ב. יכול להיות קשר לזה שאני ציפור לילה וששתיתי אלכוהול בתקופה האחרונה? כי הפסקתי עם הבירות, והתחלתי גם להקפיד על הכדורים 100% ולא 99% ויותר טוב לי עכשיו)

museMe

New member
אהלן מה נשמע?

השאלה הראשונה באמת כללית, כי אם גם נניח ומישהו יענה עליה בכן... אז...? :), על כל פנים אני לקחתי בעברי דפלפט כרונו.
אני התחלתי לקבל טיפול נגד דיכאון אחרי טיפול בתרופות נוגדות פרכוסים. עם זאת ממש סירבתי בתוקף לקבל טיפול בתרופות ממשפחת ה-SSRI מעיקרון פשוט שלא רציתי לדחוף עוד חומריםכימיים במח, וכן שהן עלולות להוריד את הסף האפילפטי, כפי שציין בפניי הפסיכיאטר. מצאתי אחלה תחלופה לנושא, שהיא תרופה נוגדת דיכאון ממקור צמחי בשם רמוטיב, טיפה יותר יקרה, כמעט ואין תופעות לוואי.

לשאלה השלישית קיבלת תשובה,

בהצלחה!,

museMe

New member
טרנקסל

היא תרופה המיועדת לטיפול בחרדה ולא בדיכאון. שני דברים שונים לחלוטין. הטרנקסל בפעיולתה הרפואית דומה לקלונקס, תרופות המשפיעות על העירנות ועלולת לגרום לתלות. בשונה מתרופות חרדה, נוגדי דיכאון לא גרומים לתלות ולרוב לא פוגמים בצורה כזאת משמעותית על העירנות. מנסיון שלי (קלונקס ורמוטיב) רמוטיב היא תרופה מצויינת לטיפול בדיכאון בעלת תופעות לוואי מזעריות.

חייםלוי

Member
מנהל
לא כל כך רצוי ומקובל להמליץ על תרופה זו או

אחרת.
אנחנו לא רופאים ומתן תרופות והמלצה עליהן שמורה להם.
מה שאנחנו יכולים לספר הוא תופעות לוואי של התרופות עלינו, האם תרופה זו או אחרת עזרה או לא עזרה לחולה הספציפי וכד' אבל לא לומר זאת תרופה מצוינת.

אני לוקחת ציפרלקס

תרופה ששייכת למשפחת SSRI.
לא בטוחה אם היא מטפלת בדיכאון אן בחרדה. אני התחלתי לקחת אותה אחרי שחטפתי התקף בנהיגה.
עוזרת לי מאד מאד!! החיים פשוט לא נראים אותו דבר. שינוי גדול לטובה.

לא נראה שמשפיעה על האפילפסיה או על תדירות ההתקפים. בהחלט העלימה כמעט לגמרי את עוצמת התקפי החרדה ואת תדירותם.
מסכימה עם חיים שהמלצות לתרופות (ובטח כאלה רגישות) תיעשה רק על ידי רופא. מה שטוב לי לא בהכרח יתאים לאחר.

דני11612

New member
טרנקסל

חרדה, דכאון, עיינו באצווה של הכדור- הוא גם עוזר במשהו התקפי אפילפסיה.

למעלה