שאלות כבדות....

aridan1

New member
שאלות כבדות....

שלום לכולם, למי מכם פעם יצא לעצור לשנייה את החיים (שנתפסים כמובן מאליו), ולחשוב על משמעותם ? להתנתק מחיי היומיום ולהסתכל על הסביבה, איפה אנחנו נמצאים ? מי אנחנו ? מהם החיים בכלל ? איך הגענו לכאן, ליקום הזה ? מה הם החיים לא רק כבני אדם, אלא כחוק אוניברסלי הכולל בתוכו הכל, כולל אותנו, בעלי"ח, צמחים, אדמה - הכל... מאיפה באנו, לאן אנו הולכים ? האם מישהו יצר אותנו, או שאנחנו יציאה של הטבע ? ואם אנו יצירה של הטבע - אז מי קבע את חוקי הטבע ? אם נבראנו על ידי אלוהים, אז מה המשמעות לבריאה ? ומי יצר את אלוהים ? מאיפה באנו ולאן אנו הולכים ? האם היתה התחלה לכל זה ? אז מתי הכל התחיל ? - איך הכל התחיל ? לאן אנו הולכים ?, מה קורה כשמתים ? - מתגלגלים לחיים מחודשים ? אם כן, אז מה היעוד הסופי ? מהי המטרה של כל זה ? האם אנו נשלטים ע"י ישות עליונה, שמשחקת בנו כמו צעצועים ? האם לחלל יש סוף ? האם יכול להיות משהו בלתי נתפס כמו החלל שלכאורה אין לו סוף ? אם יש לו סוף ויש לו גבול, אזי אנו חיים ב"חדר" של מישהו/משהו... החיים נראים נורא נתפסים כמובן מאליו, אבל לכל אחד מאיתנו יש תוחלת חיים מאוד קצרה... מה היה לפני שהגענו ליקום הזה, ומה יקרה בסוף ? אם חושבים על החיים בצורה אוניברסלית, אז מבינים, כמה הכל הוא זמני. כמה אנחנו אפסיים, לעומת היקום באשר הוא או לעומת ישות השולטת בנו. האם מישהו מכם פעם ישב וחשב, שבעצם מה שאנחנו חווים, אנחנו חווים אותו רק פעם אחת ?, אנו חיים רק פעם אחת, לא תהיה עוד פעם. זה לא חלום שאפשר להתעורר ממנו למציאות ולהגיד "אוה, עכשיו אני אחיה לעולם...", - זוהי המציאות ויש לה סוף בשבלב מסוים. - ומה קורה אז ? אני לא יודע מה איתכם, אבל אותי המחשבות האלו, שאנחנו כמו מעין צעצועים חד פעמים וחסרי משמעות פשוט מבעיתות. החיים החומרניים שאנו חיים, נתפסים ככ"כ מובנים מאליו, מערפלים את מוחינו. אבל האמת היא כמובן, שלחיים עצמם יש תוחלת חיים משלהם שבסופו של דבר תיגמר, שבסופו של דבר אנו נעלם ( ואני לא מדבר רק על המין האנושי אלא על כל מה שנכלל ונתפס במילה "חיים"), ומה אז קורה ? האם אנו לא יותר מאשר צעצועים במגרש משחקים של אלוהים ? הכל נראה כ"כ סוריאליסטי, כאילו כל המציאות היא בעצם חלום. אבל מהחלום הזה לא מתעוררים. האם אנחנו באמת קיימים ? (ראה ערך רעיון ה"מטריקס"...), מהי בעצם התקיימות, היא לא יותר מאשר המודע והתת מודע שלנו שחברו יחד. איך אנחנו יכולים להוכיח שאנחנו באמת קיימים ? ומה הסיבה/מטרה/ייעוד של כל זה ? מה שאני מנסה להבין הוא בעצם: - מהו הסוף, מה משמעותו, איך הגענו לכאן ולאן אנו הולכים ?.... אני לא מצפה לתשובה כמובן , אלא רק להשערות.... למישהו יש רעיון ?

יש המון תאוריות על מה אם כמה למה

התנך (למי שמאמין) פותר ועונה על רוב השאלות שנשאלו ובשיטה המדעית מאמינים כי פיצוץ שלי שני כוכבים יצר את הכוכב הזה או משהו כזה ושהכל זה שכחתי את המילה אממממממ נו.....אהההההה אבולוציה כלומר קוף גורילה איש המערות ואנחנו או משהו כזה יש גם המאמינים כי אנחנו בעצם בובות כמו שלנו יש את הברבי רק יותר כמו מריונטה עם חוטים בילתי ניראים (לא ממש סביר) או משהו כזה משהו ברעיון של גברים בשחור 2

Alcharzor

New member
הממממ

כל אחד שואל את השעלות האלה בשלב כלשהו בחיים שלו מה שאני מציא לעשות זה לעצור ולחשוב ולנסות לבנות לאצמך תאוריה שהולכת טוב עם השקפת העולם שלך וכל פעם שיש לך זמן פנוי נסה לפתח אותה. אפילו אם לא תגיע לתאוריה גאונית לפחות תמלא את הזמן הפנוי וזה כבר משהו

erezsh

New member
יותר מדי שאלות

לדעתי אלו שאלות שהרבה שואלים , ובעצם ראוי שכולם ישאלו. זה מה שמפריד בין פילוסופים לכאלו שהם לא. לרוב שאלותיך יש הרבה תיאוריות, אבל אין תשובה אחת ברורה וחסרת עוררין. אם אתה באמת מחפש תשובה, למד את כולן, ובחר את העדיפה עליך. קרא ספרים, קרא מאמרים, חשוב לבד.. אבל לדעתי, כל השאלות האלה יכולות להסתכם בשתי שאלות עיקריות - מה היה, ומה צריך להיות? או במילים אחרות , מה מקור החיים, ומהי מטרת החיים. כשנדע את 2 אלו, נדע בעצם הכל.

aridan1

New member
לא עובד עלי...

הלינק שלך לא ממש עושה עלי רושם. אני בטבעי מאמין לעובדות. מה שכתוב באתר הזה הוא חומר להחזרה בתשובה ותו לא. אבל תודה בכל אופן.

neko

New member
הכל נפתר ברגע שאתה מחליט:

או ש 1. לשום דבר אין סיבה אבל לכל דבר יש תכלית. או ש 2. לשום דבר אין תכלית אבל לכל דבר יש סיבה. אני נוטה לשני, כי לדעתי תכלית זה המצאה של בני אדם (למשל, זה לא יהיה נכון להגיד שהפרות
נוצרו עם הרבה בשר בשביל שינאכל אותן, זה כן יהיה נכון להגיד שהפרות
נוצרו כי אורגניזם מסויים התפתח בצורה מסויימת מסיבות מסויימות שצרכו שיהיו לה הרבה שרירים כדי לסחוב את המסה שנוצרה מסיבה זו או אחרת). מהדוגמה קל לראות למה הרבה בוחרים באפשרות הראשונה. היא חוסכת את כל המאמץ שהשנייה מייצרת (הצורך במדע, פילוסופיה ועוד).

למעלה