שאלות כבדות משקל...

CalGirl

New member
שאלות כבדות משקל...

היינו היום אצל רופא הילדים,סתם לשקילה אחרי חודש שלא היינו. הבנים עלו "רק" כ-750 גר' בחודש שחלף, שזה ירידה לעומת העליות היפות שלהם לפני זה, אך טיפסו לאחוזון 10 במשקל לפי הגיל הכרונולוגי שהוא כעת 5 חודשים, (בפעם הקודמת היו באחוזון 5). הם עכשיו מגרדים את ה-6 ק"ג מלמטה. גילם המתוקן כמעט שלושה חודשים. שאלותי: 1. הרופא המליץ כבר לפני חודש להתחיל rice cerial (אנחנו באמריקה למי שלא זוכר ואולי מופתע מההצעה, כי כאן מתחילים עם הדייסות כבר בגיל 4 חודשים). כששאלתי למה זה טוב אז הוא אמר שזה נותן עוד קלוריות. בחודש שעבר לא השתכנעתי, עכשיו אני לחוצה על קלוריות ומוכנה לנסות, רק לא יודעת מתי ואיך לעשות את זה בלי לפגוע בארוחות של הפורמולה. יש הצעות? 2. מדדתי והם אוכלים בד"כ כ-700 עד 750 CC ביום, על פני חמש ארוחות, בשעות 6-7, 11-12, 14-15, 18-19, 21-22. צריך להילחם לפעמים כדי שימשיכו אחרי ה-90 CC הראשונים. הייתה פה קבוצה של אמהות עם ילדים בגיל דומה שאכלו בזמנים דומים וכולן היו מודאגות מהכמויות, לפני מספר שבועות. האם ראיתן שינוי בכמויות? האם הכמויות דומות? האם הילדים עולים יפה במשקל? 3. האם עלייה של 750 גר' בחודש בגיל הזה היא עלייה יפה?

העליה במשקל היא יפה.. יש שלב שכבר לא עולים

הרבה . כול עוד שיש טיפוס יפה בעקומות המשקל והגובה הייתי רגועה. אנחנו הוספנו דיסה בעיקר בגלל פליטות . לא יכולה לייעץ לך אם לתת דיסה או לא . אולי לנסות לארוחה אחת ביום שזה יעזור להם גם לתחילת המוצקים.

הי ../images/Emo24.gif

זה ממש לר "רק" בגיל הזה , תתכונני נפשית מהגיל הזה בערך אין עליות גדולות , הם נעשים כל כך פעילים שזה דורש מהם אנרגיה ולכן עולים פחות.. זה בסדר גמור המשקל שהם נמצאים בו - אני משווה את זה לבת שלי...והם עלו יפה מאחוזון 5 ל10 כך שממש אין מה לדאוג.. לגבי הדיסה - את פשוט מוסיפה לפורמולה, או שנותנת את זה כארוחה לדוגמא אחה"צ , אם את רוצה לתת את זה בתור דיסה סמיכה . אני גם היום בגיל שנתיים מוסיפה לזיו דיסה למטרנה בבקבוק של הערב... ולמה את לחוצה על קלוריות??? הם ממש בסדר. עוד מעט שתתחילי מוצקים ופירות יהיה לך הרבה דברים שתוכלי להוסיף עם ערך קלורי ותזונתי כמו - טחינה גולמית,שקדייה,תמרים וכו' לדעתי מצבכם ממש טוב ואת לחוצה יותר ממה שצריך.. ברגע שהם עולים יפה במשקל אין לך מה לדאוג וזה המצב.. תוסיפי להם דיסה זה בטוח לא יזיק. אני הייתי הולכת על דיסות אורז כרגע ומגיל חצי שנה יש דיסות של 7-8 דגנים שהן עשירות יותר ומזינות מרק אורז.. עוד מעט יבואו המוצקים ואולי הם יואהבו את זה יותר.. בהצלחה
רעות

מצטרפת לשאלה

שקדיה - איפה קונים? למה כדאי להוסיף? לירקות או לפירות. הקטנים שלי החלו לאכול ירקות - אוכלים ביינתיים מחית של גזר,תפוח אדמה, בטטה והיום הוספתי קישוא. עם מה להמשיך? אשמח לתובנות. תודה

בחנויות טבע,זה יקר לאללה

אפשר להוסיף להכל וגם לשתיה. אפשר לגוון עם כרובית,דלעת. אפשר להוסיף כף שתיים של אורז למרק לפני הטחינה. לא זוכרת אבל נדמה לי שאפשר קטניות-עדשים,אפונה,חומוס,שעועית. תזכירי לי בני כמה הם?

הם בני שישה וחצי חודשים כרונולוגי

ארבעה חודשים מתוקן. וביינתיים אוכלים את הירקות בשמחה

הי רותי

לירקות מעולה להוסיף עדשים אדומים - המון ברזל, בנוסף עם הזמן הייתי מוסיפה הודו נקבה - גם הרבה ברזל. בשקדייה לא השתמשתי רק שמעתי מאחרים, לפירות הייתי מוסיפה קבוע טחינה גולמית וגם תמרים . בקשר לירקות את יכולה להוסיף - כרובית , ירק עלים לטעם - מבשלים עם המרק ומוציאים. בנוסף נתתי לה אבוקדו עם בננה - נשמע דוחה אבל היא אהבה וזה אחלה מזין. קיבלתי הרבה רעיונות בפורום הורים לתינוקות (אם אני לא טועה זה השם), אם תרצי עוד רעיונות ומתכונים תגידי יש לי .. בהצלחה.. רעות

עדידושש

New member
גם אנחנו בארה"ב, אבל הרופאה שלנו

מכירה הרבה ישראלים (מסתבר שיש לה די הרבה משפחות ישראליות מהאזור), והיא דווקא אמרה לי שאין שום סיבה לתת דייסה לפני חצי שנה כרונולוגי, ואז לתת כי יש בזה ברזל, ולא בשביל עלייה במשקל. תראי, מאיה נמצאת גם באחוזון 10 במשקל, וגם אצלה, בערך מגיל 4 חודשים כרונולוגי, החלה עלייה איטית יותר במשקל, ולפי הרופאה זה בסדר, כל עוד היא נשארת באחוזונים ולא יורדת. דרך אגב, עכשיו, כשכבר שבועיים אנחנו מנסים דייסת cerial, אני יכולה לספר לך שהיא מסרבת בכל תוקף לאכול את זה, ובתכל'ס, אחרי שטעמתי מזה קצת, אני מבינה אותה לחלוטין
אני לא יכולה ממש לעזור לך לגבי הכמויות, כי מאיה ניזונה מחלב אם בעיקר, ועדיין, מקווה שהרגעתי קצת לגבי העליה במשקל.

CalGirl

New member
זהירות עם הטחינה!

בארץ שכיחה אלרגיה לשומשום ומוצריו, ביניהם טחינה. מומלץ לחכות עד גיל 8 חודשים. המידע הוא מהספר "טעמים ראשונים". אגב, יש מתכונים נהדרים בספר "טעמים ראשונים" שספציפי לתינוקות ופעוטות. כמה מהמאכלים עולים אצלינו על השולחן של הגדולים באופן קבוע...

למעלה