שאלות חשובות

שאלות חשובות

היי.זאת אני,עם התינוקת בת 8 חודשים שרק יונקת ולא רוצה תוספות בכלל. דיברתי עכשיו עם רב בקשר לצום,כי פחדתי שהצום ישפיע על החלה ועל ההנקה.הוא אמר לי לצום,ואם אני רואה שיש ירידה בחלב,אז לשתות בשיעורים. הוא גם אמר לא לחכות להתייבשות,אלא לירידה בחלב. רציתי לשאול:מה אני אמורה להרגיש.באיזה מצב להתחיל לשתות,כדי שאני לא יפספס ויגיע להתייבשות של החלב,ורעב אצל הילדה. כדאי ביום הזה גם לתת לה בכפית מים בנוסף להנקה?כי היא לא מוכנה לקחת בקבוק.ץ

1טלטלים

New member
צום יום כיפור

קודם,שנהטובה ומבורכת !!! לגבי צום,כעיקרון אין שום בעיה לצום ולהמשיך להניק כרגיל . לגבי התייבשות~ אין דאגה ,הוא (חלב) לא יתייבש בגלל צום וחוסר שתייה מספקת אולי תרגישי ירידה בכמויות : תינוק שיורד לא שבע מהשד,אי נוחות שלו,מקטר,לא רגוע...חשוב להבין שמה ש"מייבש" חלב זה חוסר הנקה (או הנקה לא יעילה(ריקון שד) לא יעיל ) ולא צום...(תחשבי על נשות ביבשת האפריקה שמניקות ,הולכות קילומטרים לעתים בלי שתייה ואוכל שעות ארוכות וממשיכות להניק ותינוקיהם מתקיימים רק מחלבן
אם רב מתיר לך לשתות לשיעורין ואת מרגישה שיש צורך בכך ,עשי זאת ...חשוב,לשתות בצורה מספקת מס' ימים לפני הצום. בכלל יש לא מעט מידע בפורום (כל שנה זה חוזר על עצמו) לגבי צומות והנקה ,עשי חיפוש עם מילים "צום,הנקה," בטוחני שתמצאי הרבה מידע חיוני. צום קל!

למעלה