שאלות חשובות!!!

קיקי

New member
שאלות חשובות!!!

שלום! רכשתי לי סוזוקי gs פצצתי!!! שנת 95´ יד 3 שמור ביותר 87000 ק"מ- בבדיקה יצא חבל"ז- אז קניתי!!! אז ככה אופנוע יש- לפני הרישיון (!), אז עכשיו כולי לחוץ לקראת הטסט השני, כי בראשון נכשלתי על שטות-מעבר חציה!!! בקיצר לעיניין: יש לי כמה שאלות טכניות לכל המבינים בג´י-אסים... 1. איזה שמן כדאי להשתמש? (הבחור ממנו קניתי, שתחזק אותו ממש במשך 4 שנים אמר לי שהוא משתמש ב-PJ1 סינטטי מלא). 2. באיזה שמן לשמן את השרשרת? אם יש הערות נוספות בנוסה השרשרת- אגב אני יוצא לחודש מילואים ואם אני לא עובר את הטסט השני האופנוע ישב בבית- אז תתייחסו לנושא הזה גם... 3. איזה דברים אני צריך לבדוק לבד- ז"א הדברים השגרתיים מבחינת בטיחות- לא דברים שמחייבים טיפול במוסך- אלה בדרך כלל גם דברים שניתן לחסוך כסף. 4. הזמנתי מחו"ל קסדה- והמליצו לי לא לעשות זאת בגלל שאם תיווצר בעיה איתה לא יהיה לי למי לפנות (את זה המליצו לי בחנות אביזרים שלא אציין את שמה- והשאלה אם זאת באמת המלצה או שסתם בולשיט של "תבוא תקנה אצלנו נעשה לך מחיר טוב וגם יהיה לך אבא ואמא"... תודה- תנסו להתייחס לכמה שיותר נקודות- פרס לזוכה-לבוא איתי לחודש מילואים בעזה-יהיה פיצוץ!!!

vmax*

New member
אז ככה...

1. כל שמן מהחברות הטובות הוא טוב לדוגמא: מוטול,סילקולן וכו´ רצוי שהשמן יהיה ברמת טיב סינטטית או חצי סינטטית 10w40 או 15W50 גם מומלץ. 2.שמן לשימון של מוטול יש תכונות טובות..לשמן אחרי נסיעה שהשרשרת חמה להגביר את הדביקות.או כל 300 ק"מ 3. לבדוק שמן,רפיון שרשרת אם צריך מתיחה,לחץ צמיגים תקין,וחשמל כללי. 4. צדקו שאמרו לך ופרט לזה המידות בחו"ל לא זהות למידות בארץ..(מנסיון) 5.קודם תוציא רשיון ותנהג בזהירות ותרגע מההתלהבות ותהיה שקול.. אני עושה במקום אחר אז תודה על ההזמנה

excalibur1

New member
אז ככה

שמן מומלץ הוא 10W40 חצי סינטטי או סינטטי מלא וזה תלוי בתצרוכת השמן של האופנוע.חברה מוממלת-MOTUL .ספריי שרשרת של MOTUL לאופנוע כביש.בדיקות חשובות(שכן כדאי לעשות במוסך וזה ללא תשלום)מצב הצמיגים,רפידות בלם,דיסק בלם,האם השרשרת מתוחה כראוי,האם כבל המצמד מתוח כראוי,מפלס שמן מנוע, מפלס מים במצבר,לחצי אויר בצמיגים,אורות,מאותתים,צופר וכדומה. לגבי הקסדה גם אני לא הייתי ממליץ לקנות לפני מדידה על הראש.

קיקי

New member
תודה...

אגב בנושא הקסדה- מדדתי קסדת אראי ואני מידה L אז לא נראה לי שזו תהיה הבעיה- נראה לי שאחותי צריכה לשלוח לי באי מייל את המירים של דגמי קסדות אראי ספציפיים ששלחתי לה השבוע- בקיצר הכל תלוי בכמה זה יותר זול מהארץ- אם אין הפרשים גדולים אני כנראה באמת אקנה כאן. תודה על העזרה- ולא לדאוג אני לא מתלהב יותר מדי- אני עושה לי קורס עצמי של חודש נהיגה זהירה וגם אחרי שלושה חודשים אני רוצה לעשות את הקורס של רכיבה של אופנוע שני השלבים- הבנתי שזה מאוד מומלץ. אני מניח שאתם עוד תשמעו ממני הרבה- ושוב תודה.

למעלה