שאלות חשובות

טל157

New member
שאלות חשובות

שלום,
יש לי שאלה- האם עצם זה שיש לי אפילפסיה זה פוגע לי ביכולת הפוריות? כי קראתי כל מיני דברים באינטרנט שהיה רשום שכן ושלנשים עם אפילפסיה יש ב-1/3 פחות ביוץ מנשים ללא אפילפסיה.
אני למעשה בחורה צעירה בת 24, המחזור שלי בערך כל 26-28 יום, די סדיר, למרות שהוא כן מסתיים כעבור 3-4 ימים ואינני יודעת אם זה אצל כולם.
אני נוטלת טופמקס 200 מ״ג ביום ללא התקפים, היו לי רק 4 בחיים לפני שנים.
אם זה כן פוגע ביכולת הפוריות תוכלו להסביר לי למה, ומה גם בגיל כל כך צעיר כשהמחזור די תקין זה לא אומר שאני פוריה? מחזור לא מעיד על פוריות?

שאלה נוספת זה לגבי נטילת טופמקס בהריון- למעשה אני נוטלת אותה מגיל 15 ולא היו לי איתה תופעות לוואי מלבד פגיעה מעטה בכישורים מתמטיים ומילוליים שאני מנסה להתגבר עליהם, אבל הכי חשוב שהיא מונעת התקפים ומשמרת לי אורח חיים נורמלי לחלוטין. אני קראתי שהיא עשויה לגרום לחך ושפה שסועה בהריון של התינוק או אפילו לשינוי מקום של השופכה של התינוק, אילו עוד תופעות לוואי יש לנטילת טופמקס בהריון אתם יודעים? אני יודעת שמדובר בתרופה חדשה..
יש אולי כאן נשים שנטלו טופמקס שיכולות לספר לי? פשוט הבנתי שהריון זו תקופה מלחיצה שיכולה לעורר התקפים אז אולי כדאי להישאר על תרופה קיימת?
בנוסף אם נכנסים להריון לא מתוכנן ואני נוטלת טופמקס הבנתי שצריך להתחיל לקחת חומצה פולית ושעד 15 יום בערך זה לא ישפיע על העובר כי אין לו עדיין מחזור דם ואיבריו עדיין לא נבנו אז 15 יום שנטלתי טופמקס זה לא נורא? מישהו יכול להבהיר לי את הנושא, כמה זמן אני יכולה ליטול טופמקס אם מדובר בהריון לא מתוכנן?

תודה.

חייםלוי

Member
מנהל
עד כמה שידוע לי אפילפסיה לא פוגעת בפריון.

יש הרבה אמהות שיש להן אפילפסיה, הן לוקחות תרופות ונעשו אמהות.
חלק גגדול מהתרופות האנטי אפילפטיות עלולות לגרום לנזקים בעובר. התרופה הנחשבת בטוחה ביותר, מבחינה זאת היא למיקטל. בכל מקרה אישה עם אפילפסיה ההריון שלה נחשב כהריון בסיכון גבוה (בגלל התרופות) והיא נמצאת במעקב צמוד יותר מנשים אחרות.
חומצה פולית כדאי להתחיל לקחת שלושה חודדשים לפני כניסה להריון מתוכנן.
טופמקס פוגע ביעילות גלולה נגד הריון.

טל157

New member
שאלות לחיים ולשאר חברי הפורום..;)

לצערי אני לא בטוחה שאני יכולה לקחת למיקטל כי בגיל 15 זה גרם לי לפריחה ועצבנות חריפה ומיד הפסקתי. אולי אנסה שוב, אבל לא יודעת- אני בדרך כלל אם אתה אלרגי למשהו זה לכל החיים.
מה התופעות לוואי לילד בשימוש עם טופמקס 200 מ״ג ביום בהריון? אני לא מעשנת ולא שותה, מלבד התופעות שציינתי ויחד עם חומצה פולית? יש כאן אולי אמהות שנטלו טופמקס במהלך ההריון שיוכלו לספר?
מלבד זה אם אני נכנסת להריון לא מתוכנן ואני רוצה להחליף תרופה באמצע הבנתי שהתרופה לא משפיעה עד לזמן מסוים על העובר, כמו 15 ימים כי אין לו עדיין מחזור דם והוא לא יכול לקבל בדמו את התרופה. תוכלו לספר לי על זה?

תודה.

חייםלוי

Member
מנהל
אם למיקטל גרם לך לפריחה אז ככנראה לא תוכלי

להשתמש בה יותר. זה מסכן חיים.
לגבי שאלות רפואיות כדאי לשאול נוירולוג וגניקולוג.

טל157

New member
שאלה לחיים

איך פריחה מסכנת חיים? נדמה לי שזה לא מסכן חיים אלא פשוט גורם לתחושה מאוד לא נעימה בגוף לא?

חייםלוי

Member
מנהל
פריחה כתוצאה מלמיקטל היא תגובה אלרגנית לתרופה

שעלולה לסכן חיים. לא הפריחה מסוכנת כי אם האלרגיה. ההמלצה של הרופאים במקרה של פריחה כתוצאה מנטילת למיקטל היא לפנות מייד לבית חולים.
תראי באתר infomed שהוא אתר חשוב מאוד ומהימן לרפואה http://www.infomed.co.il/Drug-373/

"מקרים נדירים של פריחה חמורה (פריחה שלפוחתית או בועתית) דווחו בעקבות טיפול בלאמוטריג'ין. תופעה זו עלולה להיות מסכנת חיים, ועל-כן מחייבת את הפסקת התרופה ופנייה לבית החולים לשם קבלת טיפול רפואי. כדי להקטין את הסיכון לפריחה נוהגים להתחיל את הטיפול בצורה מדורגת ואיטית."

museMe

New member
נטילת למיקטל ופריחה

התקופה שנטלתי למיקטל הייתה תקופת הפריחה שלי... היו לי נקודות אדומות בחלקים מוסיימים בגוף, והייתי מתעורר באמצע הלילה מגירודים. אני מרחתי על הפריחה פוליקוטן וזה עבר. במידה והפריחה מלווה בחום או בשלפוחיות הבנתי שיש להגיע למיון בהקדם. אני לא ניגשתי לקבל טיפול בשל הפריחה.

בהצלחה!,

למעלה