שאלות חשובות

שאלות חשובות

- באיזה עולם באפי נמצאת? זה רק אני או שכל האנשים שם מגיבים בצורה נורמלית לגמרי כשהם רואים טרולים, ולא בורחים כל עוד נפשם בם?? בעולם שבאפי נמצאת האנשים מאמינים בקסמים ומודעים לכך שזה קיים? - איך באפי הפכה לקוטלת? מה צריך כדי להיות סלאייר? - האם קוטלות הן רק נקבות או שיש גם בנים? - מה הקטע עם האחות של באפי? לא הבנתי....

תשובות לכמה שאלות../images/Emo77.gif

העולם של באפי הוא העולם של ג´וס ומי אני שאבין אותו בעונה ה1 עד ה3 ראש העיר אמר למשטרה לא להתערב בפעילות העל טבעית משום שחשש שיגלו אותו. אני חושבת שיש כמה אנשים שמודעים לזה ואני מניחה שמישהו כמו אבא של באפי לא שם לב לזה. באפי נהפכה להיות קוטלת בכך שאיזשהו צופה{לא זוכרת את שמו}בא ואמר לה את זה, זה החלטות של המועצה אני מניחה. אני חושבת שצריך שזה יהיה הגורל שלך. אני חושבת שהן רק בנות אבל נסתכל על הצד החיובי בנים יכולים להיות ציידי ערפדים?! ואחות של באפי היא בעצם המפתח וזה מה שידוע לי!

blackwolf

New member
תשובות.

באפי נמצאת במה בעולם שאנחנו קוראים לו הבאפי וורס . אנשים מגיבים בצורה נורמלית לטרול מכמה סיבות עיקריות: 1. הם בהלם, הם מפחדים לברוח. 2. הם לא הגיבו כל כך נורמלית בבר ( ברונז?) אנשים התחבקו בפחד והתרחקו ממנו. 3. הם ראו מסטאר, ראש עיר הופך לנחש, את בני המשפחה שלהם עולים מהקבר ובאים להרוג אותם, זומבים, שדים, אנשים שהופכים למשוגעים בקצב מטורף. מה טרול קטן לעומת כל הפיאסטה הזאתי? בעולם שלה לא כולם מאמינים בקסמים, הייתי אומרת שיש אמונה בקסמים וכישוף קצת יותר מהאמונה בקסמים וכישוף בעולם שלנו, מצד שני, אני לא יודעת הרבה על הקסם סעולם שלנו, אז לא לקחת אותי במילה. באפי הפכה לקוטלת כשהקוטלת שהייתה לפניה מתה, ואז היא זומנה לתפקיד. יש רק קוטלות נקבות. מה צריך כדאי להיות הקוטלת? דבר ראשון, להיות נקבה, השאר? הניחוש שלך טוב כמו שלי. האחות של באפי היא מן אנרגיה שפותחת שער בין המימדים. היא נשלחה לבאפי בצורת אחותה כאשר גלורי, הרשע של העונה החמישית, מצא את האנרגיה הזאת. הנזירים\ מה שלא יהיה שתפקידם היה לשמור על המפתח שלחו את המפתח אל באפי כדאי שתגן עליו. זהו.

בעצם יש לי שאלה נוספת..............

אחותה של באפי היא מאומצת? מרגע שהיא נולדה היא הייתה הכוח? הכוח נכנס אל אחותה של באפי? איך בדיוק.... זה קרה..

blackwolf

New member
תשובה

בארבע העונות הראשונות היא לא נמצאת שם, כי היא לא הייתה שם במקור. הקטע הוא שהנזירים הפכו אותה לבשר ודם ואז נתנו לכולם זיכרון של כל החיים שלה. מבחינת אנג´ל, דון היית שם, ודון אכן מדברת עליו כאילו היא הייתה שם כשהוא ובאפי היו ביחד. מבחינת כולם, היא תמיד הייתה שם. דרך אגב, דבר מעניין הוא העובדה שבעונה השלישית כשפיית´ באה, יש המון התיחסויות אל באפי ואיך היא הייתה מתנהגת אם הייתה לה אחות קטנה ( יש עוד המון אזכורים כאלה, אבל אלה הכי מצאו חן בעיני ). ובתחילת העונה החמישית המון התייחסויות אל באפי ואל רצונ להיות בת יחידה לפעמים. כל הבדיחות האלו עוברות מעל ראש הדמויות מכיוון שמבחינתם לבאפי תמיד הייתה אחות, בעוד אנחנו יודעים שזה לא נכון.

רגע...

אז עכשיו באפי מתחילה לקלוט מה משמעות האחות שלה, ושלא תמיד היא הייתה קיימת? מה גורם לה לקלוט את זה? ותודה שאתה עונה לי על כל השאלות! תודה לכל מי שעונה! וגם אני רוצה לדעת את הדעה האישית שלכם - איזה עונה הכי אהבתם?

או! או!

ועוד שאלה: מה הקטע עם הערפד בעל השיער הלבן שדלוק על באפי? והוא די מגניב... אני חושבת שקוראים לו ספייק, לא?

drunk cupid

New member
תשובה...

כן, קוראים לו ספייק... ואני לא חושבת שיש לו שיער לבן, השיער שלו מחומצן (משהו כמו צהוב או משהו כזה...) ובקשר לבאפי, היא קלטה שדון היא לא אחותה כבר לפני כמה פרקים... בפרק no place like home ...

blackwolf

New member
ספייקי...

אני מבינה שלא ראית את העונות שלפני החמישית, נכון? בכל מקרה, ספייק היה הרשע העונתי בעונה השניה יחד עם חברתו הערפדית דרוסילה. כמו כל רשע עונתי תפקידו היה למות בסוף העונה, הקטע הוא שהמעריצים כל כך אהבו אותו, והפוטנציאל של דמות כזו היה כל כך גדול, עד שבסוף העונה הם לא הרגו אותו. הוא ובאפי שיתפו פעולה בהבסת אנג´לוס שמה שהוא מחשיב ככיף זה הפיכת המימד שלנו לגיהנום. לא ספייק ולא באפי רצו את זה, אז הם שיתפו פעולה בניצוחו. ספייק ניטרל את דרוסילה שתמכה באנג´לוס ובאפי נלחמה האנג´ל אהובה באחד קטעי הלחימה הטובים ביותר בסדרה ( אם לא הטוב ביותר ), מה חבל שאם מסתכלים מקרוב אפשר להבחין בכפילים עושים את הקרב. למה? למה הם לא יכלו להשקיע קצת ושרה ודיויד יעשו את הקרב, למה? הקיצ קיצ, בעונה שלישית הוא חזר לביקור אורך ובעונה רביעית ספיייקי הפך לקבוע. בדרך נלקחה ממנו היכולת לפגוע בבני אדם בכל דרך פיזית, ולכן מאחר והוא לא היה מסוגל להרוג אותה הוא החליט להתאהב בה ( טוב, לא ממש, למעשה הוא שנא את העובדה שהוא מתאהב בה, אבל הוא לא שלט בזה ). באפי השתמשה בו כדי להשיג מידע על בעיות וכאלה בעולם התחתון, תמורת תשלום וכך נשמר הקשר בינו לבין החבורה. זהו, פחות או יותר.

תודה שעניתם לי

והתחלתי עם באפי רק לפני כמה שבועות. בדקה הראשונה של הפרק הראשון שלה שראיתי ישר התאהבתי...

bigbadjoe

New member
הערה ותיקון

הרשע בעונה השנייה היה אנג´ל, לא ספייק, למרות שלספייק היה חלק בעיניין. כמו-כן, ספייק הגיע כבר בעונה הראשונה ! אני אישית מאמין שהוא מראש לא תוכנן למות והוא היה אמור להישאר אם הוא כבר מהעונה הראשונה.

blackwolf

New member
אין בעיה, אני נהנת.

באפי עשתה לפני כמה פרקים קסם לראות מה גורם את הבעיה של אמא שלה , כי היא האמינה שזה משהו על טבעי. אבל במקום זה, היא נכנסה לחדר של דאון והוא השתנה לה מול העיניים ממחסן לחדר למחסן לחדר. כשהיא הסתכלה על דאון היא ראתה אותה מוזר וכשהיא הסתכלה על תמונות משפחתיות דאון פתאום נעלמה מהן ואז חזרה. אח"כ הנזיר ההוא סיפר לה שדאון לא אמיתית ( או שאולי קודם הוא סיפר לה ואח"כ היא עשתה ת´קסם- אני לא משהו בפרטים קטנים ). הקטע הוא שאמנם היא יודעת שזה נכון, אבל זה לא מונע ממנה להרגיש\לדעת שדאון היא אחותה. היא זוכרת את דאון בוכה כשאבא שלהן עזב, היא זוכרת אותה כשהייתה קטנה. הצורה שבה היא תמיד מלטפת לדאון את השיער נראית טבעית בגלל שהיא זוכרת שהיא עושה אותה מאז ומתמיד. למרות שהיא יודעת שדאון לא באמת אחותה, היא גם יודעת שדאון היא כן אחותה. קצת מוזר, אבל אפשר להבין. איזה עונה הכי אהבתי, קשה להגיד. העונות הישנות ( 1-3) מתאפינות באינטנסביות שהיא סימן ההיכר של באפי. הן מתמקדות בחיזוק היחסים של החבורה ובביסוס הכח של באפי. העונות החדשות ( 4-6 ) מתמקדות בעובדה שבאפי היא אנושית ובת תמותה, בעלת בעיות רגילות ובעובדה שהחבורה ותבכרת וקצת הולכת בדרכים נפרדות. לשני הדברים שיש את הקסם שלהם, אבל קשה לבחור. סה"כ אני חושבת שיש הסכמה רחבה בין המעריצים שעונות שניה ושלישית עומדות בראש הסולם ( יענו, שתי העונות האלו יהיו בין המקום הראשון לשלישי ), אבל לדעתי גם עונה חמישית ושישית טובות. את הראשונה אני פחות אוהבת, אם כן אין ספק שהיא טובה, והרביעית, טוב, אני השתעממתי מכל הקטע של אדם ( הרשע העונתי ) כך שזה השאיר לי בעיקר את היחסים האנושיים בסדרה, וגם אלה היו על הפנים בעונה זו. ג´יילס אהובי בקרשים, ספייק אהובי, בקרשים, זאנדר ואניה במין מוזרות משלהם, וגן זאנדר, בקרשים, וריילי ובאפי- נו באמת. נקודות האור היו ווילו וטארה, וגם הן לא היו משהו.

resputin

New member
תיקון לשוני והערה..

ערפדה, מה זה ערפדית?! -כאן נגמרת פינת לשון להיום. ההערה: השיער של ספייק הוא פלטינה, לא מחומצן רגיל.

pokegirl

New member
ההגיון שלי אומר לי ערפדית ../images/Emo3.gif

אולי אתה יכול להסביר למה זה "ערפדה"?

resputin

New member
ערפד>> ערפדה, כמו ילד ילדה וכל..

.. שיוך אחר ולא יוצא מן הכלל בעברית. מה זה ערפדית? זה מעיין הקטנה. ה "ית" שמוסיפים בסוף הן מיליות הקטנה. ולכן, הדרך המקובלת והנכונה לשונית, ולפי ההיון הפשוט, ערפד >> ערפדה ולא ערפד >> ערפדית.

Bassman

New member
תראה יש שתי גישות

1 אתה צודק שתיים אתה טועה... כן (מלשון בסיס) הופך לכוננית... זה תלוי באיזה משקל זה קטל=קטלת

למעלה