שאלות חשובות מאוד

mihaltal

New member
שאלות חשובות מאוד

סבי לאחר ארוע מוחי וקיבל התקף אפילפסיה קשה מאוד כטיפול מונע מקבל איפנוטין וכבר טפו טפו 3חודשים יש שקט שאלותי: 1.האם בזמן ההתקף עד שמגיע מדא לתת לו מזכת חמצן על מנת שלא יחסר חמצן? כי בהתקפים הקודמים הוא איבד הכרה בלע לשון ורעד 2. איזה תזונה מפחיתה התקפים כאלו? 3.האם ידוע לכם על תרופת קומדין שנוטדת את אפנוטין? או לא מתנגשת תודה

mihaltal יקרה

קודם כל, תצאי מהלחץ, וגם כדאי להמליץ לכל המשפחה לצאת מהלחץ, כי הלחץ הזה, שאתם משדרים סביבו, יוצר יותר התקפים. הוא זקוק לסביבה רגועה ותומכת. תנו לו להחליט דברים בעצמו, להיות הוא עצמו, ואל תנסו לדחוף אותו לעשות דברים, כי אתם חושבים, שזה נכון לו. האדם היחיד, היודע מה טוב בשבילו הוא האדם עצמו, ובמקרה הזה, זה סבא שלך. 1. בזמן התקף, פשוט תהפכו אותו על הצד, כך הוא לא יוכל לבלוע את הלשון, ותשמרו, שיהיו על הצד, עד שהפירכוסים ירגעו לגמרי. מסיכת חמצן עלולה לגרום לחנק ולהשתנקויות יחד עם ההתקף, שאז זה מצב קשה יותר לצאת ממנו. 2. תזונה מומלצת ע"פ הדיאטה הקטוגנית, היא תזונה שיש בה יותר שומן מהחיי, כמו גבינות שמנות ובשר כבש. אבל אני לא דיאטטיקאית, ונדירים הם הדיאטטיקאים, שמכירים את הדיאטה הקטוגנית, המיוחדת לחולי-נפילה. לגבי 3 אין לי מושג. לסיכום: רק תרגיעו את עצמכם ודחוף! יין

חייםלוי

Member
מנהל
כפי שאמרה יין והגולש אל תשימו לו

מסכת חמצן. זה מסוכן.תנו להתקף לעבור לבד אלא אם הוא נמשך מעל 5 או 10 דקות. במקרה כזה צריך להזמין אמבולנס. לגבי דיאטה קטוגנית - לא עושים אותה לבד. ראשית היא מיועדת יותר לילדים ושנית היא מאוד מאוד קשה. אפשר לקרוא עליה במילון המונחים של הפורום. ביום ה קרוב או בא אחריו תהיה נוירולוגית שתענה על שאלות בפורום. תוכלי לשאול אותה לגבי שילוב התרופות.

היי חיים

זה בדיוק מה שניסיתי להגיד בדבריי, כשכתבתי שאני לא דיאטטיקאית.

למעלה