שאלות חמ"ן...

Smelly

New member
שאלות חמ"ן...

1. בסוף חודש יולי (ב-27 לחודש, ליתר דיוק) קיבלתי מכתב מחמ"ן בקשר לפרוייקט "גאמא". במכתב ביקשו ממני למלות את טופס הנתונים הכללי שנמצא באתר עד תאריך היעד הכתוב באתר (13.8)... הכל טוב ויפה - הטופס נשלח בזמן... ביום המחרת נדחה תאריך היעד ל-30.9, ואח"כ הוקדם ל-22.9... לפי מה שהבנתי מיחידת האיתור ומאנשים אחרים השינוי הזה קורה רבות והטופס שלי אכן נקלט במערכת.. השאלה שלי היא: יכול לעבור כ"כ הרבה זמן עד שאני אקבל תשובה בקשר לפרוייקט? בפעם האחרונה שבדקתי עם יחידת האיתור, בערך לפני שבוע וחצי, אמרו לי שהם עוד לא קיבלו תשובה - האם הדבר הגיוני? 2. בשבוע שעבר התבשרתי על כך שאני מועמד לפרוייקט "שחקים".. אך בניגוד לשאר המועמדים, אני התבשרתי על כך באמצעות האינטרנט ולא באמצעות זימון כזה או אחר הקורא לי למלא שאלון טלפוני ראשוני (- השלב הראשון לפי אתר חמ"ן)... כלומר, לא נוצר שום קשר מחיל המודיעין... האם השאלון שמלאתי בקשר ל"דאמא" תקף גם למסלול זה או שאני אמור לחכות לדבר דואר כזה או אחר? תודה מראש לעונים...

Smelly

New member
תאריך הגיוס שלי, ד"א,..

נכון לעכשיו הוא ה-18.11.07 - אם הדבר חשוב לתשובה...

לא רק לך..

ולי שינו את התאריך עוד 3 פעמים בנוסף לשינויים שהיו לך שגם אותם עשו לי.. כן זה יקח קצת זמן בגלל כל השינויים האלה עד שהם יבדקו.. אבל הם יהיו חייבים להבדק בסופו של דבר... =]

Tesseract

New member
תשובות

1. אם הם אמרו שעדיין אין להם תשובות בכלל, או לגביך בפרט, אז כנראה שבאמת עדיין אין להם. הם אלה שיודעים הכי טוב במקרים האלה
. 2. השאלון שמילאת (של פרוייקט גאמא) מהווה, בנוסף, שלב ראשון למיונים לשחקים / חבצלות. בהצלחה.

it4chi

New member
הם אבדו את הטופס שלך.

אני וחבר שלי שלחנו לפני שנה את הטפסים של גאמא באותו יום ולשנינו המשיכו לדחות את התאריך עד דצמבר ולא הזמינו אותנו לשום מבחנים, כאשר מלא אנשים(לא הכי חכמים לצורך העניין) הוזמנו למבחנים ולמרבה הפלא לא עברו. יום אחד, אחד ההורים שלו(אני יודע, הזוי) החליט להתקשר ולשאול למה לא הזמינו אותו למבחנים(יש לו ידע דיי רחב והוא גם ציין את זה בטופס) והם אמרו שהם אבדו את הטופס והוא יוזמן למבחנים והוא באמת הוזמן. אני לעומת זאת, בחרתי לקבל את הזימון בכוחות עצמי, אבל מה לעשות, הפקצה ביחידת האיתור לא שמה עלי פס ופשוט מרחה אותי עם התירוץ שאני לא מתאים. אני לא יודע איך אני לא מתאים אפילו למבדקים הראשוניים שלהם, בעוד שהרבה אחרים מהשכבה שלי כן קבלו זימון למבחנים האלה. אז כן, הם אבדו את הטפסים שלך.

it4chi

New member
זה דווקא אמור לשמח אותך.

אני לצערי הרב גילתי את הדבר רק בינואר-דצמבר, הרבה אחרי שנגמרו המבחנים. אתה עוד יכול להתקשר אליהם ולנדנד להם.

Smelly

New member
אז זהו...

שליחידת האיתור אני מציק כמעט כל שבוע, וכל שבוע זו אותה התשובה...

F R O S T

New member
למה סתם?

לא כל מי שלא מזמינים אותוט למבחנים זה מישהו שאיבדו לו את הטופס...

it4chi

New member
מה? באמת?

אני יודע את זה, אבל אני גם יודע שיש לי נתונים טובים וגם בטופס ששלחתי להם רשמתי מה שאני יודע, שזה הרבה מעבר למה שכאלה שקבלו זימון מהשכבה שלי כתבו וקבלו זימון. בנוסף על כך, זה לא נראה לך מוזר שאני וחבר שלי קבלנו את הטפסים באותו יום ושלחנו באותו יום, אבל את שלו אבדו ואת שלי לא? זה קצת לא הגיוני, מאחר וכל העסק ממוחשב. יכול להיות שהוא לא הוזמן בגלל שהוא באמת לא מתאים, אבל העדפתי לרשום שכן אבדו את הטפסים שלו על מנת שלפחות ינסה להסביר ליחידת האיתור של חיל המודיעין שהוא כן מתאים ואז הוא אולי יקבל זימון. חוץ מזה, המבחנים האלה הם בזיונים, על מנת להתקבל לממ"ס(שימו לב, אני לא מתייחס לשאר המסלולים) פשוט צריך לענות על כמה שאלות אמריקאיות(לא כולם, גם לא הרוב) ולפתור את ארבעת שאלות התכנות שידועות מראש לכולם! מאחר והחבר'ה המומנים על המיון לא טורחים לשנות אותן! וזה מה שהופך את המבחנים האלה לבזיונים. נכון, יש גם ראיון אישי, אבל גם בו נשאלות רק 3-4 שאלות ואני לא אופתע אם הן חוזרות על עצמן.

AriellA100

New member
ארבע שאלות

התכנות ש"ידועות לכולם" לא ידועות לי... אולי תיידע אותי?? אודה לך מאד בתור אחת שמקווה לקבל זימון למיונים..

it4chi

New member
תשובה

דבר ראשון, חברים שלי עשו את המבחנים לפני שנה, לכן איני זוכר את השאלות. דבר שני, גם אם הייתי זוכר את השאלות לא הייתי רושם אותן פה, מאחר ואני מאמין שהאנשים שצריכים להתקבל הם אלו עם הכישורים ולא אלו עם הקישורים(לא בדיוק נכון, זה פשוט נשמע טוב
). נכון, המבחן הזה בזיוני, אבל אני לא חושב שצריך להפוך אותו ליותר בזיוני. אם את רוצה את השאלות, אני מציע שתעשי חיפוש פה ובפורום מדעי המחשב.

RedGrass1

New member
לא איבדו

עצלנו הרבה חברה קיבלו גאמא אבל נראה לי רק אחת הייתה במבחנים ספציפיים של גאמא, עדיין אין סבב של מחבנים של זה או מהשו. הרבה אנשים מילאו גאמא אבל קיבלו זימונים למסלולים אחרים. אני גם מלאתי גאמא במאי ולא קיבלתי מבחנים לפרוייקט גאמא עצמו, ככה גם כמעט כל מי שאני מכיר.

Smelly

New member
לא דיברתי רק על גאמא...

והתשובה הרשמית של יחידת האיתור היא שעוד לא הוצאו זימונים למבחנים...

MorphZ

New member
טוב אז ככה, אני אתן קצת תשובות

דבר ראשון להוא שאמר מעליי שגאמא זה דרך לשחקים אז זה לא נכון ואין קשר בינהם. דבר שני לגבי התשובות תראה אני בהתחלה קבילתי זימון לשחקים וחבצלות, שצריך למלות את הטופס עד ה31/08/06 אח"כ זה התארך לי בשבוע וגיליתי שאני מועמד גם לגאמא. יום חמישי האחרון קיבלתי זימון למיונים לגאמא וראיתי שאני עדיין ממוין גם לשחקים עכשיו אני יודע שהמסחנים לגאמא כבר התחילו חברים שלי עשו כבר לפני שבועיים ואני קיבלתי זימון לבשבוע הבא. ואגב לגאמא אני גם קבילתי רק דרך האינטנרט, חוץ מהזימון למבחנים עצמם שאותם קיבלתי בדואר. המיונים לשחקים לפי חיל המודיעין יתחילו באוקטובר. לגבי הטפסים, זה אותו הטופס גם לשחקים וגם לגאמא.

למעלה