שאלות חורף

80s girl

New member
שאלות חורף../images/Emo121.gif

אם לא, באיזה חודשים המועדונים פתוחים? באיזה תנאים לא צונחים? קרה פעם שמישהו צנח ופתאום בניגוד לתחזית יתחיל גשם ועוד שאלה, צניחת לילה- צניחה בחושך?????? איך יודעים איפה איך לנחות?

80s girl

New member
אופס, נבלע המשפט הראשון <<^^

המועדונים בארץ פתוחים בחורף? אם לא, באיזה חודשים המועדונים פתוחים? באיזה תנאים לא צונחים? קרה פעם שמישהו צנח ופתאום בניגוד לתחזית יתחיל גשם? ועוד שאלה, צניחת לילה- צניחה בחושך?????? איך יודעים איפה איך לנחות?

הטוב שבלילה

הצניחה בלילה מוסיפה עוד אלמנט של פחד לצניחה, לי יצא לצנוח רק בלילות של ירח מלא, ואיזה פחד, יוצאים ולא מאמינים שניתן לראות בכלל את מד הגובה, מפתיע אבל אפשר, קיימים גם מדי גובה מוארים. אלמנט העומק נעלם בשטח, המבט לתוך החור השחור שלמטה מותיר אחריו תחושת ריקנות עד כדי פחד שמה מד הגובה מזייף והינה תוך שניות מגיעים לקרקע לפני שהספקנו בכלל לפתוח את המצנח. בדיוק כמו שבצניחות הראשונות לומדים לסמוך על הציוד כך גם בצניחות הלילה לומדים שאותה תחושת זמן של משך הצניחה + מד הגובה שעובד יכולים לשמור עלינו מפני ההתמצאות בגובה הפתיחה. הטיסה מתחת לחופה מסוכנת, ומלחיצה. חובה ללבוש פנס (Strobe) שיראה למרחק, 3 או 5 קמ´ למיתב זכרוני. רצוי לספור את מספר הצנחים מסביב כדי להיות בטוחים במיקומו של כל צנחן וצנחן בדבוקה. רצוי פנס לבדיקת החופה לאחר הפתיחה. לגבי הנחיתה המצב מעט שונה. תלוליות אפר קטנות נראות כמו הרי הררט, צמחים או עשבים שוטים נראים כמו ממטרות או בזנטים. לדעתי הנחיתה היא החלק הכי קשה בצניחת הלילה. סימון איכותי של השטח יכלול פנסים שיסמנו את כיוון הנחיתה (מי בכלל מצליח לראות שק רוח, לחילופין תאורה איכותית של שק הרוח), אזור הנחיתה צריך להיות סרוק ומואר כך שלא יצור צלליות. לאחר כל ההכנות הפשוטות הנ"ל צריך עוד מינימום של 50 צניחות ו.. יאלה לאויר. לסיום אם לא יודעים איפה לנחות תמיד אפשר לחפש אוטוסטרדה מוארת
בברכת שמיים כחולים אורי

odeny

New member
יותר מפחיד = יותר אנדרנלין!!!

יאללה!!! נשמע מפחיד - סוף הדרך!!! הבאת לי את החשק.

oferbar

New member
מזג אויר

המועדונים פתוחים כל השנה, אבל הצניחות מוגבלות למזג אויר סביר, לא בגשם כמובן או ברוחות עזות מידי. קרה לי שהמראנו במטוס וחזרנו חזרה בגלל ראות לקויה או עננות גבוהה. בקווינסי שנה שעברה היה מקרה שהתחילו רוחות חזקות תוך כדי הצנחה, וחופות טסו אחורה, או שהתחיל גשם חזק בבת אחת, אבל אלו מקרים נדירים. יצא לי לעשות שלוש צניחות לילה. מסמנים את אזור הנחיתה על ידי תאורה כגון פנסי מכוניות שמאירים בכוון הנחיתה. אבל עדיין היו כאילו שנחתו במרחק בגלל הקושי לזהות בלילה. בכל אופן, ירח מאיר עוזר מאד! צניחת לילה אחת התפרסה על פני שנתיים! המראנו ב 31.12.1998 בשעה 11:45 בלילה ונחתנו אחרי חצות 1.1.1999
שמיים שחורים עופר

noamk

New member
תשובות חורף

פעילות מועדונים: ברמת העקרון שני המועדונים בארץ פתוחים כל השנה, כאשר ניתן להגיד שרק המועדון בדרום פועל כמעט 365 ימים בשנה (לפני שנה זכור לי רק יום אחד שלא ניתן היה לצנוח שם). המועדון הצפוני, בשל קרבתו למזג האויר במרכז הארץ סובל יותר, שכן בעונת החורף ישנם ימים שלא ניתן ניתן לצנוח בהם בשל רוחות או גשמים, ובעונות מעבר - בשל רוחות מזרחיות שרביות. תנאים בהם לא צונחים : רוחות חזקות, גשמים, ומטוסים מקורקעים. בקשר לגובה הרוחות - זה משתנה לדעתי בין מועדון למועדון, ובעיקר ברמת הנסיון של הצנחן. השיא שצנחתי בו היה כ-20 קשר רוח. ולמען האמת זו חוויה לא הכי כייפית. יצא לי גם שיתחיל לי גשם לאחר שיצאתי מהמטוס. גם חוויה לא כייפית. הרגשה כאילו מישהו עושה לך "ניקוי חול". צניחות לילה: ראי תגובות קודמות.

Apache

New member
חורף וצניחה זה כמו נישואים

צריך לעשות זאת רק לא ברור למה.... מנסיוני יצא לי לצנוח בחורף , מיותר לציין כי מדובר בקור כלבים , אתה לא יודע אם הידיים יצליחו לשחרר את הברקסים במצנח. לי קרה פעמיים לפחות שירד גשם במהלך הנפילה החופשית ,הוזכר ניקוי חול.... זה עלול להיות יותר בעייתי אם אתה בין אלה שלא סוגר את הפה , או אז החניכיים שלך יעברו טיפול של כירופרכט במקום רופא שיניים. כלומר , דימום מהחניכיים כתוצאה מפגיעת טיפות הגשם. חווייה ללא ספק. לעניין צניחה בלילה / חושך - יצא לי לעשות לא מעט כאלה, מה שנקרא יציאה פתיחה בגובה של 11500~ רגל! הקור ממש בלתי נסבל , וניהוג המצנח התבצע עם המרפקים (כף היד קפאה לגמרי). החושך הוא עצום ובמקרים שלנו היינו מעל הים התיכון עם הפנים מזרחה , החוף נראה איכשהו במרחק של יותר משני קילומטרים ומחשבות כמו "הנה אני נופל מהרתמה...." לא מפסיקות להדהד , והסתכלות מטה לחושך העצום רק מגבירות את הדופק יותר. אתה עם מצנח פתוח יותר מ-25 דקות עד לנחיתה. לעניין צניחה במזג אויר לא רגיל , צנחתי צניחת מפגן ברוח של 25~ קשר!!! החלטה אדיוטית של "מקבל החלטות מסויים" פשוט היינו חייבים לבצע היות והיו צופים מאוד חשובים בקהל , איזור הנחיתה בעייתי ומצומצם ביותר , בכל זאת חלק מאיתנו נכנסו פנימה ואף הדביקו את הצלב , חלק אחר ריסק רגל ופנים...... הקיצר, עדיף לבצע צניחות בתנאי מזג אויר רגילים בתקופות ובעונות סבירות ונעימות. האפצ´י חוזר לעמדת משתתף פסיבי.

למעלה