חורף וצניחה זה כמו נישואים
צריך לעשות זאת רק לא ברור למה.... מנסיוני יצא לי לצנוח בחורף , מיותר לציין כי מדובר בקור כלבים , אתה לא יודע אם הידיים יצליחו לשחרר את הברקסים במצנח. לי קרה פעמיים לפחות שירד גשם במהלך הנפילה החופשית ,הוזכר ניקוי חול.... זה עלול להיות יותר בעייתי אם אתה בין אלה שלא סוגר את הפה , או אז החניכיים שלך יעברו טיפול של כירופרכט במקום רופא שיניים. כלומר , דימום מהחניכיים כתוצאה מפגיעת טיפות הגשם. חווייה ללא ספק. לעניין צניחה בלילה / חושך - יצא לי לעשות לא מעט כאלה, מה שנקרא יציאה פתיחה בגובה של 11500~ רגל! הקור ממש בלתי נסבל , וניהוג המצנח התבצע עם המרפקים (כף היד קפאה לגמרי). החושך הוא עצום ובמקרים שלנו היינו מעל הים התיכון עם הפנים מזרחה , החוף נראה איכשהו במרחק של יותר משני קילומטרים ומחשבות כמו "הנה אני נופל מהרתמה...." לא מפסיקות להדהד , והסתכלות מטה לחושך העצום רק מגבירות את הדופק יותר. אתה עם מצנח פתוח יותר מ-25 דקות עד לנחיתה. לעניין צניחה במזג אויר לא רגיל , צנחתי צניחת מפגן ברוח של 25~ קשר!!! החלטה אדיוטית של "מקבל החלטות מסויים" פשוט היינו חייבים לבצע היות והיו צופים מאוד חשובים בקהל , איזור הנחיתה בעייתי ומצומצם ביותר , בכל זאת חלק מאיתנו נכנסו פנימה ואף הדביקו את הצלב , חלק אחר ריסק רגל ופנים...... הקיצר, עדיף לבצע צניחות בתנאי מזג אויר רגילים בתקופות ובעונות סבירות ונעימות. האפצ´י חוזר לעמדת משתתף פסיבי.