שאלות חדשות

פתרון בקובץ המצורף.

מבוסס על אי-שוויון הממוצעים וכפל אי-השוויונים שנוצרו.

אין תלונה. זה קורה אני ממליץ לישון

הפתרון הכי טוב.

DadleFish

New member
שאלה חמישית

במישור נתונות מאתיים נקודות שאף שלוש מהן לא על ישר אחד, מאה אדומות ומאה ירוקות. הוכיחו כי ניתן לחבר בין הנקודות מאה קטעים כך שלכל קטע קצה אחד אדום וקצה אחד ירוק וכך שלכל שני קטעים (כולל הקצוות) אין אף נקודה משותפת.

עריסטו

Active member
הדרכה

חברו את הנקודות כך שסכום אורכי הקטעים יהיה מינימלי.

DadleFish

New member
שאלה שישית

מהו המספר המקסימלי של צלבים זרים, בני שש משבצות כל אחד,שניתן למקם בתוך לוח 9x9?

ניסיון?

זה חסום ע"י בודאות ע"י 10...(אני מקווה
) הצלחתי 9... ונראה לי גם שהצלחתי לחסום את זה ב-9.... אז 9 ...

הסבר (חלקי )

יש 81 משבצות וכל צלב הוא בן 6 משבצות... אז אנחנו חסומים ב int(81/6) = 13 zzz וננסה להמשיך לחסום... ניתן להציב על המסגרת של ה 9X9 רק אחד מ4 הקצוות של הצלב. ובהנתן הנתון לעיל קל לראות בשום מצב אי אפשר להציב צלב על פינה. אז המשבצות שניתן לאכלס הן 81-4.. וכבר חסמנו ב-12 עכשיו אם אחד מקצבות הצלב מונח על משבצת במסגרת - הרי ששתי המשבצות הסמוכות לה במסגרת נשארות מיותמות. אז הגענו ל 81-20 = 10. מכיוון שהצלחתי להציב 9... ואני יודע שזאת לא התשובה...
, אז זה כנראה 10...?

טעויות של כתיבה מהירה מדי...

קצבות = קצוות כמובן שצריך לחלק ב-6 את 81-20 על מנת לקבל חסם של 10.

עריסטו

Active member
מה שאני חשבתי

זה להסתכל על הריבוע המרכזי של 49 משבצות. לכל צלב יש 4, 5 או 6 משבצות בריבוע הזה. אפשר למצוא לכמה צלבים לכל היותר יש 4 משבצות שם ולכמה יש 5. כנראה זה נותן הוכחה אבל זו הוכחה לא יפה.

JustAFriend

New member
10

4 צלבים נוגעים בקצוות הלוח. כל אחד מהם משאיר 4 משבצות שלא ניתנות לכיסוי (שתיים בצד, ושתיים בראש). סך כל המשבצות שלא ניתנות לכיסוי באופן ודאי הוא: 16 = 4*4 65 = 81-16 נותרנו עם 65 משבצות.נחלק את המספר הזה בשטח של כל צלב (6) ונקבל: 11 > 65/6 כלומר לא ניתן לשבץ יותר מ-10 צלבים. הצלחתי למקם 10 צלבים בדיוק בדוגמא המצורפת.

למעלה