שאלות ותשובות ...

אמיר.

New member
שאלות ותשובות ...

לא מקצועי - נכון.. אבל במקום שאין אנשים .. השתדל להיות איש. שאלות על מילה ראשית – מזל טוב להולדת הבן. הרבה נחת. להלן אנסה לעשות סדר בנושא ברית המילה. שאלה: למה לעשות ברית מילה ? תשובה: זו מסורת יהודית בת אלפי שנה. מצווה – אם תרצו. שאלה: רק יהודים נימולים ? תשובה: לא. כבר בעולם הקדום היו קבוצות שנימולו. בעת החדשה ישנם נכרים רבים שמלים את בניהם (מסיבות של בריאות, ראו להלן). הייחוד של היהדות הוא ההיקף (עם שלם ולא תת קבוצה) והמשך (אלפי שנים). שאלה: ויהודים, תמיד נימולו ? תשובה: בגדול – כן. אבל כבר בתקופה ההלניסטית היו כאלו שנמנעו מלמול. ההלניסטים ראו במילה מעין סירוס והיו מגמות לאסור על המילה (חנוכה ? זוכרים ? אחת מגזירות אנטיוכוס הייתה שלא למול). גם כיום ישנו מיעוט מבוטל אשר נמנע מלמול ומביא ק"ן תירוצים לכך. שאלה: יהודי ערל אינו יהודי ? תשובה: אין קשר. ישנן הגבלות מסוימות על ערלים, אבל לא המילה קובעת יהדות. רק בגרים יש למילה משמעות לגבי הצטרפות לעם ישראל. שאלה: יש סיכון במילה ? תשובה: במילה עצמה אין סיכון. אבל צריך לזכור שזה בעצם סוג של ניתוח ובניתוח יכולות להיות תקלות (והניתוח הזה מחזיק בשיא הנמוך של בעיות). עיקר הסיכון הוא מילה בידי מי שאינו בקי במעשה. לכן מאד חשוב לבחור מוהל טוב. מספר התקלות במילה הוא אפסי (וכל אחת עושה כותרות). שאלה: אבל יש תקלות בבריתות, לא ? תשובה: רוב התקלות נובע מאי הקפדה על הגינה לאחר המילה, חבישה לוחצת מדי ובעיות הקשורות למומים מולדים (להתיעץ עם רופא !!). מלאו אחר ההוראות. שאלה: כיצד נבחר מוהל טוב ? תשובה: בכל בית חולים ישנה רשימה של מוהלים מוסמכים (ובמועצה הדתית ישלחו לכם מוהל בחינם – לא מומלץ). אבל הכי טוב זה לשאול ידידים. מה הניסיון של המוהל, האם הוא עובד סטרילי, כמה זמן לקח לקליינטים הקטנים שלו להתאושש ? שאלה: אולי כדאי לקחת כירורג ? תשובה: אפשר. יש כאלו שסוברים שעדיף מוהל עם נסיון במילה מכירורג שעשה מעט בריתות. ויש כמובן רופאים מוהלים. כמובן שלא כל כירורג בקי בהלכות הקשורות במילה. שאלה: והרדמה ? תשובה: ישנה אפשרות להרדמה מקומית, יש כאלו המסתייגים מכך מנימוקים הלכתיים ורפואיים. בהרדמה כללית יש סיכונים רבים. הרדמה מקומית ע"י זריקה כואבת כנראה לא פחות מהמילה עצמה (מי יודע ?). יש משחות לאלחוש מקומי. התיעצו עם רופא. שאלה: יש למילה יתרונות בריאותיים ? תשובה: אין כמעט שום יתרון שלא ניתן להשיג ע"י הגיינה נאותה. יש סוג נדיר של סרטן – סרטן אבר המין שלא פוגע במי שאין לו עורלה, אבל כאמור – זה סוג מאד נדיר. שאלה: אמרו לי שלנימולים יש בעיות בקיום יחסי מין... תשובה: בערלה יש קצות עצבים וההנחה היא שזה עושה שינוי בהנאה מיחסי מין. הבעיה היא שהנאה היא מושג סוביקטיבי ומעצמכם תבינו שתוצאת מחקר תלויה בחוקר.
שאלה: אבל יש בפורום לינקים למאמרים ממש מפחידים... תשובה: הדרך הכי טובה לבלום סוכן שמתדפק על הדלת ומנסה לשכנע אותכם במשהו, היא בכלל לא להתחיל להתדיין איתו. בעידן של אינטרנט קל נורא לאסוף מאמרים מזעזעים למקום אחד (על הרד דיסק אחד) ולצאת עם פוזה מדעית. לא לכל אחד יש נגישות למידע רפואי אמיתי ולא משוחד. הלינקים העבריים שייכים רובם ככולם לארגונים אנטי-דתיים המתנגדים לכל מצווה (גם כאלו שללא ספק אין בהן סיכון רפואי כמו קבורה יהודית. מישהו מת מזה ?). הם מלאים בדעות אבל לא בעובדות. הלינקים של ארגוני ביאות שונים עוסקים בהבעת הדעה שלמילה אין יתרון רפואי (ידוע). הלינקים עם התמונות המזעזעות לקוחים מחו"ל. סיפורים מזעזעים בפורומים שונים – כל אחד יכול לכתוב. בקיצור – רוב מהומה על לא מאומה. שאלה: אבל מילה היא בלתי הפיכה. אם הילד ירצה להימול – הוא תמיד יוכל. תשובה: נכון. רק תחשבו אם הייתם רוצים להימול בגיל 18...

לאה2707

New member
אתה מנהל דו-שיח עם עצמך. אתה שואל

ואתה עונה לעצמך. ואיפה הסימוכין? וההוכחות? בבקשה, תרכז גם אתה מאמרים נפלאים ולינקים נחמדים, או לפחות איזה מחקר אוביקטיבי מעמיק, המצדיקים את ברית המילה... (חוץ מהאמונה העיוורת בדת). אבל העיקר, תוכיח את דבריך!!! ובינתיים, בבקשה, על תעסוק בדמגוגיה. מעניין, למה יש כל כך הרבה "ארגונים אנטי דתיים" כדבריך, השוללים את ברית המילה? ואיפה כל הארגונים הדתיים? ל"מצוות" אחרות הם יודעים יפה איך לפרסם את עצמם! ודי לחכימא ברמיזא. לידיעתך, רוב החילוניים ואפילו האתאיסטים שבהם, אינם אנטי-דתיים, הם רק מבקשים שתשאירו את הדת לדתיים ותעזבו אותנו בשקט. ו-נכון, המילה היא בלתי הפיכה מי שירצה ימול את עצמו ומי שלא רוצה לא צריך.

אמיר.

New member
לא לכל אחד יש אתר ...

למיטב ידיעתי אין ´ארגון למען ברית´ (לא ממש צריך אותו) ובטח שאין לו אתר... אחת הבעיות בכל הלינקים שמביאים כאן היא הנגישות לאינטרנט... זה כמו הסקרים באתרי האינטרנט - שום קשר בינם ובים מדגם מיצג. ............ לידעתך... אם מישהו מנהל תעמולה נגד הדת - הוא אנטי דתי .. שלא לדבר על תעמולה של ´לא אמת´.

ציפי ג

New member
../images/Emo45.gif למעט שגם בגרמניה

במאה הקודמת היו מספר יהודים ערלים, שהנאצים לא בחלו בהריגת צאצאהים גם כן.

Ludwig

New member
ואיך זה קשור?

ציפי, לפעמים אנו נאלצים להגיב כאן לדברי דמגוגיה, אבל אני אישית נמנע ככל יכולתי מלהגיב בדברי דמגוגיה משלי.

אמיר תודה על הארה

דברייך כתובים בטוב טעם ,הם ברורים, פשוטים והגיונים תודה על ההבהרות ,ממני אמא לשתיים

Ludwig

New member
ממליץ לך להיות קצת יותר ביקורתית...

אינני ממליץ לך כמובן להתעלם מדברי אמיר המופיעים באינטרנט (דבר שאת עשויה להבין מדברי אמיר עצמו) אלא דווקא לקרוא אותם בביקורתיות. אם תנסי שוב תגלי שיש בהם הרבה אי-דיוקים ומספר אמירות דמגוגיות. האם גם את חושבת שהמנעות מפגיעה או נטילת סיכון מיותר ופגיעה בזכויות האדם של תינוק הן אינן סיבות טובות אלא "תרוצים"? האם גם את קיבלת את הרושם המוטעה שאנחנו פה "אנטי-דתיים" במקום הומאניים שאכפת להם מאוד כשפוגעים בתינוקות?

ירון@ר

New member
שאלות ותשובות ...

לא מקצועי - נכון.. אבל במקום שאין קופים .. השתדל להיות קוף. שאלות על כריתת אונות קדמיות ראשית – מזל טוב להולדת הבן. הרבה נחת. להלן אנסה לעשות סדר בנושא כריתת אונות קדמיות. שאלה: למה לעשות כריתת אונות קדמיות ? תשובה: זו מסורת ניאנדרטאלית בת אלפי שנה. מצווה – אם תרצו. שאלה: רק ניאנדרטאלים עברו כריתת אונות ? תשובה: לא. כבר בעולם הקדום היו קבוצות שכרתו לעצמן את האונות הקדמיות. בעת החדשה ישנם הומו-סאפיינס רבים שכורתים אונות קדמיות לבניהם (מסיבות של בריאות, ראו להלן). הייחוד של הניאנדרטאליות הוא ההיקף (עם שלם ולא תת קבוצה) והמשך (אלפי שנים). שאלה: וניאנדרטאלים, תמיד עברו כריתת אונות ? תשובה: בגדול – כן. אבל כבר בתקופת האבן היו כאלו שנמנעו מלעבור כריתה. האנשים החושבים ראו בכריתת אונות קדמיות מעין סירוס והיו מגמות לאסור על כריתת אונות קדמיות (אבולוציה ? זוכרים ? אחת מגזירות האדם הראשון החכם הייתה שלא לכרות). גם כיום ישנו מיעוט מבוטל אשר נמנע מלכרות ומביא ק"ן תירוצים לכך. שאלה: ניאנדרטאלי חכם אינו ניאנדרטאלי ? תשובה: אין קשר. ישנן הגבלות מסוימות על חכמים, אבל לא כריתת אונות קדמיות קובעת ניאנדרטאליות. רק באנשים יש לכריתת אונות קדמיות משמעות לגבי הצטרפות לעם הניאנדרטאלי. שאלה: יש סיכון בכריתת אונות קדמיות ? תשובה: בכריתת אונות קדמיות עצמה אין סיכון. אבל צריך לזכור שזה בעצם סוג של ניתוח ובניתוח יכולות להיות תקלות (והניתוח הזה מחזיק בשיא הנמוך של בעיות). עיקר הסיכון הוא כריתת אונות קדמיות בידי מי שאינו בקי במעשה. לכן מאד חשוב לבחור סכין טוב. מספר התקלות בכריתת אונות קדמיות הוא אפסי (וכל אחת עושה כותרות). שאלה: אבל יש תקלות בכריתות, לא ? תשובה: רוב התקלות נובע מאי הקפדה על הגינה לאחר כריתת אונות קדמיות, חבישה לוחצת מדי ובעיות הקשורות למומים מולדים (להתיעץ עם רופא !!). מלאו אחר ההוראות. שאלה: כיצד נבחר סכין טוב ? תשובה: בכל בית חולים ישנה רשימה של סכינים מוסמכים (ובמועצה הדתית ישלחו לכם סכין בחינם – לא מומלץ). אבל הכי טוב זה לשאול ידידים. מה הניסיון של הסכין, האם הוא עובד סטרילי, כמה זמן לקח לקליינטים הקטנים שלו להתאושש ? שאלה: אולי כדאי לקחת כירורג ? תשובה: אפשר. יש כאלו שסוברים שעדיף סכין עם נסיון בכריתת אונות קדמיות מכירורג שעשה מעט בריתות. ויש כמובן רופאים סכינאים. כמובן שלא כל כירורג בקי בהלכות הקשורות בכריתת אונות קדמיות. שאלה: והרדמה ? תשובה: ישנה אפשרות להרדמה מקומית, יש כאלו המסתייגים מכך מנימוקים הלכתיים ורפואיים. בהרדמה כללית יש סיכונים רבים. הרדמה מקומית ע"י זריקה כואבת כנראה לא פחות מכריתת אונות קדמיות עצמה (מי יודע ?). יש משחות לאלחוש מקומי. התייעצו עם רופא. שאלה: יש לכריתת אונות קדמיות יתרונות בריאותיים ? תשובה: אין כמעט שום יתרון שלא ניתן להשיג ע"י הגיינה נאותה. יש סוג נדיר של סרטן – סרטן אבר המין שלא פוגע במי שאין לו עורלה, אבל כאמור – זה סוג מאד נדיר. שאלה: אמרו לי שלניאנדרטאלים יש בעיות בקיום תהליכים מחשבתיים... תשובה: בחכמה יש קצות תבונה וההנחה היא שזה עושה שינוי בהנאה מחשיבה. הבעיה היא שהנאה היא מושג סוביקטיבי ומעצמכם תבינו שתוצאת מחקר תלויה בחוקר. שאלה: אבל יש בפורום לינקים למאמרים ממש מפחידים... תשובה: הדרך הכי טובה לבלום סוכן שמתדפק על הדלת ומנסה לשכנע אותכם במשהו, היא בכלל לא להתחיל להתדיין איתו. בעידן של אינטרנט קל נורא לאסוף מאמרים מזעזעים למקום אחד (על הרד דיסק אחד) ולצאת עם פוזה מדעית. לא לכל אחד יש נגישות למידע רפואי אמיתי ולא משוחד. הלינקים העבריים שייכים רובם ככולם לארגונים אנטי-דתיים המתנגדים לכל מצווה (גם כאלו שללא ספק אין בהן סיכון רפואי כמו קבורה ניאנדרטאלית. מישהו מת מזה ?). הם מלאים בדעות אבל לא בעובדות. הלינקים של ארגוני ביאות שונים עוסקים בהבעת הדעה שלכריתת אונות קדמיות אין יתרון רפואי (ידוע). הלינקים עם התמונות המזעזעות לקוחים מחו"ל. סיפורים מזעזעים בפורומים שונים – כל אחד יכול לכתוב. בקיצור – רוב מהומה על לא מאומה. שאלה: אבל כריתת אונות קדמיות היא בלתי הפיכה. אם הילד ירצה להיות ניאנדרטאל – הוא תמיד יוכל. תשובה: נכון. רק תחשבו אם הייתם רוצים להיות ניאנדרטאלים בגיל 18

לאה2707

New member
על דמגוגיה ענה בדמגוגיה. יש אמנם

כאלה שגורסים כך ויש כאלה שלא. אבל לא אוכל להכחיש עד כמה הדברים שכתבת מקבילים ונכונים .אכן, כריתת הערלה פוגמת בתפקוד המיני בדיוק כמו שכריתת אונות קדמיות פוגמת בתפקוד השכל.

לאה´לה גם בגילך לא מאוחר להבין במין

התפקוד המיני אינו שייך לפין המין הוא "בראש" זוהי =פרדיגמה= (קביעה מוחלטת) הנאה לא נגרמת על פי גודל הפין שלמותו ועוביו אלא בראש בראשונה על פי התשוקה ,בת הזוג והנסיון באומנות האהבה צירפתי לינק מעניין שאולי תוכלי את או בן זוגך ללמוד ממנו דבר מה! ==הלינק מדבר לכל בעלי ה"פינים"==

לאה2707

New member
אוי איזה תמים אתה. ממש גילית לי את

אמריקה בפעם השנייה. גאוני! אולי תפנה את זה לצעירות יותר שבפורום. אבל עם זאת , כל זה עדיין לא משכנע, ולא סותר את העובדה, שעם עורלה, הכל יכול להיות אפילו עוד יותר טוב.... אז למה שלא יהיה ? וחוץ מזה, צריך לשאול כאן גם ובעיקר את הגברים, איך הם מרגישים ובמה להם זה היה משנה, כי הרי בהם מדובר בפורום זה. עם היינו מדברים על חשיבותה של העורלה אצל נשים, הייתי יכולה לענות לך הרבה, אבל גם זאת, בודאי שלא בפורום הזה. ותאמין לי, אם לא ידעת, גם היא חשובה...! אז למה באמת לא להסיר גם לנשים את הערלה, אם כל מה שחשוב זה רק מה ששהצגת? אני מקווה שאינך זקוק לפירוש רש"י...

לאה2707

New member
את "פירוש רש"י" אני משאירה לאחרים

בפורום. ממני לא תקבל יותר ממה שכתבתי. אם אינך מבין, חבל! או שפשוט אינך רוצה להבין...?

לאה2707

New member
רש"י וגם הרמב"ם הבינו והיו מבינים

גם אותי. אבל נכון, מה לעשות, קטונת!

אמיר.

New member
מנין לך ?

אני רוצה להסביר כיצד ניתן לכאורה לבצע בדיקה של הענין. ראשית צריך לקבוע סקלה מספרית של הנאה. אפשר בהחלט לתת לסוביקט לתת ציון בין 1 ו 10 (למשל) כי מניחים שאחרי מספר גדול של ניסויים נקבל התפלגות קבילה. כך אפשר למשל לבקש לטעום סוגים של קורנפלקס ולסווג אותם. מי הכי טעים וכו´. או ריחות של דיאודורנט.. או נוחות של נעלים נלך פעם עם אלו ופעם עם אלו ונחזור עם 100 אנשים. אבל כיצד ניתן לבדוק עם או בלי עורלה ??? לכאורה אפשר לבקש מאדם להבחין בין ההנאה לפני המילה ואחריה. קצת בעיתי כשמלים ילד בן שמונה ימים. ..... ככה שכל ענין ההנאה מבוסס על השערות. (וחוץ מזה - יש כל כך הרבה פרמטרים בענין שצריך המון ניסויים בשביל לבודד את מרכיב הערלה.. לכן כל הקביעות בענין נשמעות לי מגמתיות). --------- לא יכול להתאפק - מה לנשים ולכאב הזה ? אני לא זכר שכאב לי - אז לאה כואבת במקומי ???

טל קר

New member
את ההנאה של לפני ואחרי משווים

לא אצל אלו שנימולו בניגוד לרצונם בגיל 8 ימים, אלא אצל אלו שנימולו מרצונם בגיל מבוגר יותר, ויש גם כאלו. למשל עולים כשעלו לארץ וכדומה. לכן דבריך שכל ענין ההנאה מבוסס על השערות - לא נכונים. ואותם ניסויים, מכיון שמדובר בקבוצת ביקורת של לפני המילה ואחרי המילה, הפרמטרים די נשארים אותו דבר. כלומר לא משווים קבוצה א´ שנימולה לקבוצה ב´ שלא נימולה, אלא את קבוצה א´ לפני ואחרי המילה. ובקשר ללא יכול להתאפק, אתה רוצה לומר לי שרק לנשים מותר למחות על מילת נשים, ולגברים אסור? או שאולי אתה אדיש למילת נשים, כי מדובר בכאב לא לך?

אמיר.

New member
זה לא אותו מדגם !!!!

מפני שיתכן בהחלט (ואף הגיוני) שיש הבדל בין השפעות המילה הנעשית בילד בן 8 ימים ובין זו הנעשית באדם מבוגר. לכן הניסוי שאת מתארת - לא ממש רלונטי. ---------- פספסת את כוונתי (לא פעם ראשונה). אינני מכיר ולו גבר אחד שטען שהמילה שנעשתה לו בגיל 8 ימים כאבה לו. אז אם גברים לא טוענים - למה שנשים תטעננה זאת ?

מנתח

New member
1:0 !!!!! ../images/Emo6.gif

חשבתי כשראיתי את ההודעה הראשונה, לענות, קראתי את זו שלך, ובזאת אני מוותר. לפעמים תשובה לא מדעית עדיפה אלפי מונים.....

למעלה