שאלות ותהיות

smile30

New member
שאלות ותהיות

שלום לכולם, אני חדשה בפורום הזה ויש לי שאלה.. הבת שלי בת 4 חודשים ועוד 4 חודשים אני חוזרת לעבודה וצריכה למצוא סידור בשבילה (כשהיא תהיה בת 8 חודשים) - ואני ממש אובדת עיצות לגבי זה: האם כדאי מטפלת שתהיה רק איתה כאן בביתנו - ואז אין לי מושג האם היא באמת איתה או שהיא (המטפלת) עסוקה בעניניה - כמו שראיתי רבות כאלו בגינה... או האם לשלוח את בתי למשפחתון - שם יש 4-5 ילדים עם מטפלת אחת(!) או האם גן - תינוקיה... מה עושים??? אילו יתרונות וחסרונות יש לכל אחת מהאפשרויות האלו...??? אני רוצה את הכי טוב בשבילה - כמובן... כמו כולנו...

לאה_מ

New member
ברוכה הבאה אלינו ../images/Emo142.gif

באמת התלבטות קשה. אני חושבת שזה בעיקר תלוי באלטרנטיבות שיש לך - יש כאן גם שאלה כלכלית וגם שאלה של אלו מסגרות ואלו מטפלות יש באיזור שלכם. למטפלת אישית יש יתרון גדול מבחינת תשומת הלב והטיפול האישי, אבל באמת היכולת שלך לפקח על העבודה שלה יחסית מוגבלת, ואת גם מאד תלויה בה - אם היא חולה, למשל, ולא מגיעה לעבודה, את "תקועה" בלי סידור לילדה. מצד שני, אם יש לך מטפלת נפלאה, שאת סומכת עליה, אז השיקול היחיד הוא שזה יקר יחסית לפתרונות האחרים. משפחתון מאפשר לילדה גם סביבה חברתית, וגם נותן לך את השקט שבפיקוח של עוד 4 זוגות עיניים של הורי הילדים האחרים במשפחתון. גם כאן (כמו בכל מסגרת אחרת) מאד חשובה מערכת יחסי האמון ביניכם לבין בעלת המשפחתון. אני מציעה לך לגלוש קצת באתר של עמותת הבדל פעוט, כדי לקבל מושג על נושא המשפחתונים. לגבי גן, אני בגיל הזה הייתי הולכת על מסגרת יותר גדולה רק אם המדובר בקבוצת ילדים קטנה עם הרבה אנשי צוות. השאלה היא האם זה קיים באיזורכם, ואיך את מתחברת למסגרות הקיימות. אני מצרפת לך דיונים קודמים מתוך השאלות הנפוצות בנוגע לשאלה מטפלת או משפחתון.

למעלה