שאלות ותהיות

שאלות ותהיות

יש לי כמה שאלות לא כל כך קשורות זו לזו, למי שיודע: 1) מיהם המפקדים והממיינים ביום סיירות? האם מסתובבים שם קצינים מהשייטת וממטכ``ל ומאתרים אנשים לגיבושים שלהם? 2) האם זה נכון שביום סיירות בקיץ מאותרי חובלים ממשיכים ישירות מוינגייט באותו יום לתל השומר למבדקי חובלים? אם זה נכון, איפה פה השיוויון? למי שמגיע למבדקים שבועיים אחרי היום סיירות (כמו בחורץ) יש יתרון גדול של רעננות ומנוחה. 3) האם למי שעבר בהצלחה גיבוש צנחנים יש אפשרות לחתום ויתור ולהתקבל לעוקץ? האם יש יום מיון לעוקץ? (שמעתי שיש בדיקות לכימיה עם כלבים - הייתכן? 4)עד כמה ההעדפות שסימנתי בשאלון העדפות הוורוד ליחידות השדה יתאימו לשיבוץ שלי? אם יש לי נתונים (קב``א 56 פרופיל 97) טובים יש יותר סיכוי שאני אקבל את העדיפות הראשונה שלי (נח``ל)? האם יש אפשרות להתגייס רק לאפשרות השלישית שסימנתי? תודה מראש

קצת שובות לפי הסדר:

1. הבוחנים ביום סיירות (הם לא מפקדים ואתה לא חייל או פקוד) הם מילואימניקים מהשייטת ומהיחידה (מטכ``ל). לכל קבוצה יש בדרך כלל 3 בוחנים: שניים ממטכ``ל ואחד מהשייטת (שתמיד קל כמובן לזהות אותו) 2. לא יודע אבל לא נראה לי סביר. ההבדל היחיד הוא שבקיץ המיון נפרס על פני יומיים (יום אחד בר-אור יום אחד עבודה). 3. וואו שוב הנושא שאני די חלש בו (עוקץ). לדעתי המיון לעוקץ מתבצע בגיבוש צנחנים. אתה הרי מסמן לאן תרצה ללכת חוץ מלצנחנים (פלסר-7/עוקץ). 4. שמע, אם יש לך כאלה נתונים אתה יודע שיש לך גם עדיפות גבוהה על רוב שאר המועמדים, וסיכוייך להתקבל לגדודים הסדירים בהתאם לבחירתך גבוהים יחסית. אגב- למה דווקא לנח``ל? 5. בטח, ויש אפשרות שתתגייס למשהו שבכלל לא בחרת (אנשים צאו מהבועה, לא לכולם יש נתונים פותחי דלתות כמו לכם). לך במקרה, בשל הנתונים שלך, יש סיכוי טוב להגיע למה שביקשת, בייחוד עם סיימת יום סיירות או גיבוש כלשהו. יוני

קודם כל תודה על התשובות

העלת פה נקודה שלא חשבתי שהיא קיימת - יש קשר בין מידת ההצלחה בגיבושים ליחידות ההתנדבות לבין השיבוץ ליחידות השדה (במידה כמובן ולא מתקבלים ליחידות ההתנדבות)? אם למשל לא עברתי יום סיירות ולא גיבוש צנחנים (מה שייתכן מאוד לאור כושרי הנוכחי) אז הצבא יתחשב פחות בהעדפות שבחרתי? בקשר לשאלה שלך, בחרתי בנח``ל אחרי שהגעתי למסקנה שכל יחידות החי``ר עושות פחות או יותר אותו דבר, וממה ששמעתי מחברים איכות האנשים בנח``ל יותר טובה מבגולני ובגבעתי.

קופי

תראה, כלל במיונים וכללי השיבוץ של צה``ל קובע כי לא זורקים מידע לפח, והצבא מנסה לדעת עליך כמה שיותר לקראת שיבוצך. אי לכך, המידע שנאסף עליך הולך ונאגר בתיק שלך, ומשוכלל ע``פ נוסחה מסויימת (לכל נתון חשיבות וערך משלו) עד להגעה לשיבוץ האופטימלי עבורך ועבור הצבא. כפי שמזלט ודאי ישמח להסביר לך בפירוט, השיבוץ לדוגמה בטיס הוא לא ``עברת מבחן-דף חדש למבחן הבא`` אלא שיכלול של נתוני המבחן הראשון עם נתוני המבחן הבא. סך כל הציונים חייב לעבור רף מסויים כדי להתקדם שלב. לכן הרבה שלא עברו למשל גיבוש טיס לאו דווקא היו גרועים בגיבוש, אלא שבאו מראש עם ``בסיס`` ציונים גרוע מהירפ``אים ולא הצליחו להתעלות מעליו כדי לעבור. כך גם בכל מיון אחר: עם בגיבוש צנחנים נותרו מקום אחד, ואתה ואדם אחר מתמודדים עליו, יבדקו התיקים שלכם במקביל ויושוו. עם לך מסומן בנוסף לציון מהגיבוש גם ציון טוב נניח מיום סיירות או מפסיכולוג חובלים או מגיבוש שייטת, יקחו אותך, גם עם ציוניו (מגיבוש צנחנים) מעט טובים יותר. חשוב לזכור כי אין נתון ``השתתף`` אלא רק ``סיים`` או ``עבר בהצלחה``. מכאן שלהשתתפות בלבד, ולו ב-99% מגיבוש מסויים אך פרישה באמצע אין כל ערך או משמעות עבור הצבא, וזה כאילו פשוט נכשלת או לא באת לגיבוש כלל. (עם זאת יהיה כתוב שנתוניך מתאימים לגיבוש ההוא) נ.ב. מה עם הכומתות האדומות??? להיות ``צנף`` זה גם קרבי וגם כבוד (יש כאלו שיוסיפו ``בניגוד לנח``ל``) :cool:

crazy tal

New member
באמת קל לזהות את השייטים

הבוחנים ממטכל נראים אנשים רגילים כמוני וכמוך, את השייט ניתן לזהות ע``י מבט חטוף בידיים - שם רואים יד בגודל של רגל ממוצעת, העיניים עם מבט מרושע במקצת, ולובשים נעליים צבאיות בד``כ - הם לא מדברים (אנשי הדממה), רוב הדיבורים נעשים ע``י המטכליסטים. זה יכול להיות מאוד מצחיק (או עצוב תלוי במבט), המשחק שהמטכליסטים עושים עם השייט.. BAD COP GOOD COP, כשהמטכליסטים כמובן הם טובי הלב והשייט הוא הBAD COP.

אני דווקא התכוונתי לצבע האור

השייטים שזופים עמוקות באופן חסר תקנה (מין חום אדמדם) מסיבות מובנות. דווקא בגיבוש שלדג ניתן לאבחן את השלדגיסטים כשתקנים להדהים, בד``כ גבוהים יחסית למטכ``ליסטים ובעלי שיער מאפיר ברור שזה סתם שטויות ולא מכנה משותף בעל בסיס הגיוני - אבל זה בד``כ ככה.

יוני

שהתייחסתי ליחידות החי``ר התכוונתי לאלה שאפשר לסמן בשאלון העדפות - נח``ל, גולני וגבעתי. מתוכן בחרתי את הנח``ל. כידוע לך לצנחנים צריך לעבור גיבוש.

פתאום נזכרתי

שפעם, אחרי הצו הראשון שלי, קיבלתי שאלון של מודיעין (תלפיות שחקים משהו), שהיה צריך למלא שם ציונים מבי``ס. כמובן שלאחר שמילאתי את ציוני המרשימים, קיבלתי מיידית הודעה על הפסק ההתקשרות ביני לבין חיל המודיעין, ואף שמחתי על כך, אבל עכשיו, בעקבות מה שכתבת על הצטברות הציונים בתיק שלי בצבא, התחלתי לדאוג - יכול להיות שציוניי המפוארים יפגעו לי בציונים או בקב``א?

קופ

אם סיימת כבר את התהליכים בלשכ``ג, הקב``א שלך כבר נקבע. הוא יכול להשתנות רק במקרה קיצוני (תיזרק למשל מבית הספר) אגב- איך הציונים שלך ומה אתה לומד (ואיך)? יוני

ציונים (אני מרגיש כמו ביום הורים)

במקצועות ההומניים (הסטוריה, ספרות) אני די בסדר (80-85). הבעיה היא במקצועות הריאליים - בזמן שמילאתי את השאלון של מודיעין היה לי 50 במתמטיקה בחמש יחידות, וכיום אני בארבע יחידות (מומלץ לכולם לרדת לארבע יחידות - כיף לא נורמלי). בפיזיקה (גם חמש יחידות) אני מגרד את השישים מלמטה. הדאגה שלי לא היתה לשינוי בקב``א, אלא לכך שהציונים שמילאתי ייכנסו לתיק האישי שלי בצבא (יחד עם השורה - ``לא יכול לחבר בורג לגלגל`` שבטח כתבו לי הבוחנים מצוות אוויר לאחר שקבעתי שיא עולמי בכך שכמעט ולא חיברתי אף חלק במכונה) ויפגעו בסיכויים שלי להגיע לאן שאני רוצה.

שאלה: בזמן שאתה אמור להרכיב את

הבורג לגלגל, הבוחן יושב מולך ובודק כל תנועה שלך? כי אם כן, אז העמידה בלחץ נראית לי מכריעה הרבה יותר מהקורדינציה...

המכונה

דבר ראשון המכונה המדוברת לא בודקת קורדינציה אלא חוש טכני (את הקורדינציה בודקת המכונה השנייה במבדקי צוות אוויר שבה דווקא הצלחתי). בעניין הלחץ, אמנם שני הבוחנים יושבים מולך, אבל איתך בחדר נמצאים עוד עשרה אנשים, אז הם לא מסתכלים רק עליך. גם מבחינת הזמן - רבע שעה עם אני זוכר נכון - אין לחץ. זהו זמן מספיק בהחלט להרכיב מספיק חלקים בשביל לעבור (הם לא מצפים ממך להרכיב אותה לגמרי). הבעיה אצלי היתה שלא הסתכלתי על המכונה מספיק (נותנים דקה להסתכל על המכונה במצבה המוכן) ושהבוחן פירק לי אותה כבר שכחתי לגמרי איך היא נראתה.

avipe

New member
שטויות..

אני הרכבתי את שני הגלגלים ואת הגומיה ועוד איזה שני פינים והתייאשתי וישבתי ובהיתי בתקרה כול שאר הרבע שעה...והחיילות הסתכלו עליי כאילו אני מטורף..ובכול זאת העבירו אותי..:)

מזלט

New member
המכונה

אני הרכבתי את השני הגלגלים והגומייה.. וזהו. ואני כיום איפה שאני כיום.. אז יש שם משהו מעבר לעצם ההרכבה.

nova

New member
ציונים וחמ``ן

ההתקשרות שלך עם חמ``ן לא אמורה להשפיע על ההתקשרות שלך עם שאר החילות..

Casus Belli

New member
ואתה הולך לנסות...

לעבור גיבוש צנחנים? לאור נתונים כמו שלך, אני הייתי ממליץ... הרבה יוקרה וכבוד עדיין לא הזיקו לאף אחד, נכון?

jedi knight

New member
מה הקשר לציונים בכלל

מה הקשר בין ציוני בית ספר לצבא ובמיוחד מה הקשר למתמטיקה למשל אני עשיתי בתיכון 3 יח``ל במתמטיקה וזה לא הפריע לי לקב``א קצונה (54) ועבור גיבוש בני משקים למי שלא יודע זה הנח``ל המוצנח ואגב יש בצה``ל טייסים ללא תעודת בגרות בכלל אז על מה הויכוח פה בכלל ???

כבוד ויוקרה

באמת לא מזיקים ואני אנסה לעבור את גיבוש צנחנים הבא (דרך אגב, הגיבוש באוגוסט או בדצמבר? כל אחד אומר לי משהו אחר). מה שאני לא מבין זה למה צנחנים נחשב יותר טוב מיחידות מיוחדות כמו עוקץ, פלס``ר שיריון ומורן. רק אלה שלא עברו גיבוש צנחנים מתקבלים ליחידות אלה, למרות שלדעתי הן יותר טובות מגדוד בצנחנים (כמובן שמצנחנים אפשר להגיע למגלן, אבל אחרי מה שעומר כתב פה על סדרת ההישרדות שצריך לעבור, זה לא נראה לי ריאלי). ועוד משהו - נכתב פה פעם בפורום שבגיבוש צנחנים לא מעיפים גם אם אתה הולך כל הטיזוזים והמסעות. אם זה נכון, אני יכול לבוא לגיבוש, ללכת לי לאיטי בסוף הרצים, לסיים בקלות את הגיבוש (בלי לעבור כמובן), ולקבל את מבוקשי - עוקץ/פלס``ר שיריון (הייתי מאוד רוצה גם מורן אבל אני לא מוכן להסתכן בליפול לתותחנים).

למעלה