שאלות ומחשבות

riki23

New member
שאלות ומחשבות

לאחרונה, במיוחד בשנה האחרונה מעסיקות אותי שאלות ומחשבות " מה היה קורה אילו ( אם )?"
השאלות המרכזיות שצצות במוחי הן מה היה קורה אם
1. מיד אחרי צבא לא הייתי מתחילה ללמוד לתואר, אלא הייתי עושה טיול לחו"ל, עובדת, מבלה?
2. אחרי שסיימתי את התואר הציעו לי עבודה שכבר הסכתי לקבלה ופתאום, דקה לפני חתימת הסכם צצה הצעה שניה ובחרתי בה?
מה היה קורה אילו הייתי בוחרת בהצעה ראשונה? מאז עברו בדיוק 14 שנה.
3. לפני 11 שנה הייתי בטיול אצל משפחה בארצות הברית, הם הציעו לי להישאר, לעבוד, לחיות ומי יודע, אבל סירבתי וחזרתי לארץ. היום אני שואלת את עצמי מה היה קורה אם הייתי נשארת?
4. מה היה קורה אם לפני 6 שנים לא הייתי נפרדת מבן זוג שהיה לי כמה שנים, נפרדתי מיוזמתי, האם היינו מתחתנים?
ויש עוד כמה שאלות שממש מטרידות את מנוחתי.

יש יסבה לשאלות האלו? מה זה אומר? במיוחד בתקופה האחרונה?

זה שלבנאדם יש שאלות

זה בסדר, אבל זה שהשאלות מטרידות את מנוחתך זה כבר סיפור אחר.

מדובר בשאלות בלי תשובה
משהו שללא ההטרדה יכול להיחשב כסוג של בילוי פנטזיוני וחלומות בהקיץ.

מכיוון שאין לנו שום דרך לנחש מה עובר עליך בתקופה האחרונה או מה זה אומר בלי להכיר אותך, את מוזמנת לשתף אם את רוצה.

sharpantie

New member
היה סרט בדיוק על הנושא הזה

לצערי אני לא זוכר את שמו. בסרט מדובר על בחורה שמפספסת את הרכבת. חצי מהסרט מתאר מה היה קורה
לה אילו לא אחרה לרכבת והחצי השני מתאר מה קרה לה באמת. הסרט ממש טוב וזכה בזמנו להצלחה.

חבל רק שהכל זה דמיונות והשערות וצריך להמשיך לחיות את המציאות.

אין בעד מה.

הסרט הזה הוא באמת דוגמה מאוד מוחשית של אפקט "מה היה אילו".
נדמה לי שמשתמשים בו גם בטיפול קוגניטיבי-התנהגותי כדי להדגים את זה.

answer110

New member
ישנו סרט נוסף - אפקט הפרפר

בו השחקן הראשי מצליח לחזור אחורה בזמן בעקבות אותן מחשבות "לו הייתי" (אם זכרוני אינו מטעני) כדי לתקן את מהלך חייו, אך בכל פעם מתברר לו מחדש שהוא נאלץ להתקל
באירועים בלתי צפויים שמצליחים לשבש לו את מהלך חייו. זה גורם לו לחזור שוב ושוב לעברו ולנסות לתקן, אך מגלה כי האי ודאות ושאלות ה"אילו" הן בלתי נמנעות.
סרט מעולה.

למעלה