שאלות והיכרות

ניקניק

New member
שאלות והיכרות

בת 35, שנה ללא הצלחה להרות, על איקקלומין וכוריגון כרגע. יש לי כמה שאלות: 1. מה זה בדיקת רחם? כואב? דורש הרדמה מקומית או כללית? אני מתה מפחד!! 2. בבדיקת זרע של בעלי נרשם ש: - תחת סעיף morphology normal form - 4% abnormal - 96% מה זה?? 3. האם ייתכן שגבר עם איבר מין קצת קטן מהממוצע - לא מצליח שהזרע שלו יגיע לרחם? מי שיודעת ותענה לי - תודה!

רומי 007

New member
תיכף יענו לך על השאלות, בינתיים

אני רק רוצה לומר לך "ברוכה הבאה" ומקווה שלא תשהי כאן יותר מדי זמן. יש כאן מומחים לשתי השאלות הראשונות ולגבי השאלה השלישית - שעוד אף פעם לא שמעתי אותה בורום הזה אבל אולי אני טועה - ממש לא נראה לי שיש קשר בין הגודל למרחק. עושה רושם שמה שמשנה זה איכות הזרע. ואת כל הבעיות האלה אפשר לפתור באמצעים מכאניים.

אפרת**

New member
היי לניקניק ../images/Emo13.gif

קודם כל שלום וברוכה הבאה. והלוואי שתעברי לאחר מהפורומים של ההריון מהר מהר. אני אשתדל לענות ממה שאני יודעת, 1. בדיקת רחם? אני לא ממש יודעת למה את מתכוונת. אולי צילום רחם? אם זה אכן צילום רחם - הכוונה לצילום שתפקידו לבדוק את הרחם עצמה ואת החצוצרות כדי לודא תקינות ושהמעברים פתוחים וכו´. פרוצדורה לא נעימה כל כך אבל עוברים אותה. 2. אני לא מאד מבינה בבדיקות זרע. אבל ממה שנראה הבדיקה לא מאד מוצלחת. רב התאים לא תקינים אבל יחד עם זאת יש מעט תקינים - ככה שגם אם הזרעות לא יועילו, להפריות זה כן טוב. 3. אני לא חושבת שהגודל של איבר המין הגברי קשור לתנועה של הזרע. לתאי זרע תקינים יש יכולת תנועה והם אמורים לדעת לשחות לכיוון החצוצרות - למקום שבו מתבצעת למעשה ההפריה. שתהיה המון הצלחה אפרת

ברוכה הבאה ניקניק

אני לא מבינה בבדיקות זרע, אבל מה שכן, אני בטוחה שאיבר מין קטן הוא לא גורם לאי פיריון. לגבי בדיקת רחם- אני מניחה שהתכוונת לצילום רחם, הוא נעשה ללא הרדמה, אבל קחי שני אופטגינים כחצי שעה לפני, הכאב מאוד דומה לכאבי מחזור מעצבנים, וכדאי שבעלך יבוא איתך, כי אחרי האופטלגינים והלחץ הבלתי נמנע מהבדיקה, לא תוכלי לנהוג. המון המון בהצלחה טליה

עמית@

New member
כבר ענו לך על הרוב- בדיקת הזרע

לא מאוד טובה במדד הזה- אולם בשביל להעריך אותה צריך לראות את כל המדדים וגם לחזור עליה יותר מפעם אחת- על מנת להשוות. בהצלחה

dandushx

New member
במצב נורמלי

צריך שיהיו 50% נורמלים מבחינת מורפולוגיה , זאת אומרת שיש להם צורה של ראש גוף ושוטון . 4 אחוז זה מעט אבל זה משהו וגם עם זה אפשר לעשות משהו. אני מציעה לעשות בדיקה חוזרת , להקפיד לפני על 3 ימי התנזרות לאחר התרוקנות ולהקפיד שכל הדגימה תכנס לכוס . ולסיום ברוכה הבאה ובהצלחה

דנית26

New member
אוכל לומר לך....

היי ניקניק טוב, זה לא ייאמן אבל לבעלי יש ב-ד-י-ו-ק את אותם האחוזים כפי שציינת רק 4 % נורמליים. מומחה הפריון שלי אמר שהבדיקה לא טובה, אך אל דאגה כי יש סיכוי שזה יצליח ע"י הזרעה.(המילים שלו). בכלל אפילו אצל בעלי כמות הזרע מאוד מאוד נמוכה וטען שגם כאן שאין מה לדאוג...ילד ייצא בסוף:)))))))) לכן אל תדאגי, מקסימום פונים להפרייה, זה ממש לא נורא העיקר שיש זרע תקין זה מה שחשוב. בהצלחה.

ניקניק

New member
אכן טעיתי ותודה למשיבות

הכוונה הייתה לצילום רחם. שמעתי פעם איפשהו שזה כואב ואני מה זה מפחדת. האם נראה לכם שהרופא יעשה הזרעה בלי צילום רחם? תודה על העצות לגבי הכול ובכלל. יש לי בקשה ענקית - לאור שיתוף הפעולה וההרגשה הטובה שנתתן לי - אני מבקשת שתעברו מהר מהר לפורום הריון ותכינו שם את הקרקע לקבלת פנים בשבילי. תבטיחו להשתדל, טוב? בוקר טוב ופורה לכל הבנות פה!

נוג

New member
ניקניק ../images/Emo140.gif

הי, צילום רחם זה כואב, אבל עוברים את זה ומגלים שהשד לא כל כך נורא. לפני צילום הרחם תעשי בפורום חיפוש על הנושא יש המון עיצות והמלצות. לגבי שאלתך זה תלוי ברופא, יש כאלה שעושים הזרעה ללא צילום ויש כאלה שקודם עושים צילום כדי לשלול בעיות נוספות ברחם או בחצוצרות. בד"כ אחרי מס´ טיפולים ללא הצלחה עושים את הצילום בכל מקרה.
נוג

shirarad

New member
הי ניק - צילום רחם לא! כואב! בכלל!

מאחלת לך הצלחה ומהר ככל האפשר מעומק הלב שירי

טביקאט

New member
לא יודעת לענות-

אבל מאחלת לך טיפולים קצרים ותוצאה מהירה! ברוכה הבאה, לזמן קצר- טביקאט

ניקניק גם לנו בעיה מורפולוגית ..

2%-%5 נורמלים אך אסור ליתיאש ... היום יותר קל מפעם ליכנס להריון יש רופאים מהדרים ומיכשור משוכלל שיהיה המון בהצלחה יונית

נועם@בת

New member
ברוכה הבאה לסירה שלנו ../images/Emo45.gif

ונקוה שתעזבי אותנו במהרה לפורום הריון. נתחיל מהסוף, הגודל לא קובע
. אבל המורפולגיה לא הכי מוצלחת. 4% תאי זרע נורמלים זה אחוז קטן יחסית שמחייב התערבות. בכל מקרה מומלץ לעבור בדיקה נוספת כדי לראות אם יש שיפור. על צילום רחם כבר קיבלת תשובות, ואם תרצי יותר תעשי חיפוש. שיהיה בהצלחה נועם

למעלה