שאלות הנקה

YOYO האחת

New member
שאלות הנקה

1. האם נורמלי שכשאני מניקה כואב לי (כאילו מדליקים לי מדורה בשד) בצד השני? 2. האם זה נכון שאסור לאישה מניקה לשתות מיץ תפוזים טבעי והדרים בכלל? 3. אילו מאכלים אני יכולה לאכול או לשתות כדי להגביר את איכות וכמות החלב ולמנוע כמה שניתן את הגזים? 3. לאחר שאיבת חלב - האם ישר להכניס למקרר או לחכות קצת (החלב מעט חמים)? תודה

1טלטלים

New member
תשובות

1.הנקה לא כואבת...יש נשים אשר מרגישות את החלב משתחרר (בד"כ מרגישים זרמים חמים,שד מתקשה,משיכות בעומק השד) לעתים חלב משפריץ בצד הלא מניק כרגע.זה קורה גם בין ההנקות.(רפלקס שחרור החלב) 2.לא נכון,הבעיה היא שפירות הדר ועוד כמה מאכלים (כרוב...) חשודים כ"גורמים לגזים"...אם נראה לך שיש קשר בין משהו מסוים שאת אוכלת/שותה לגזים בתינוק אפשר תמיד להוריד אותו מהתפריט ולראות אם יש שינוי. מקור לא מאוכל לגזים-הצמדה לא טובה,בכי ממושך לפני הנקה(בליעת אוויר)... 3.למה את חושבת שאת זקוקה למאכלים אשר יעשירו את החלב שלך?אויעלו את כמותו? חלבאם מכיל את כל המרכיבים החשובים וחיוניים להתפתחות התינוק,לא חסר בו כלום ואין צורך להעשיר אותו... חלבאם נוצר לפי עיקרון של ביקוש והיצע=מניקים/שואבים יותר,יש יותר! 4.אכן,רצוי להמתין מעט לפני שמכניסים את החלב לקירור.

למעלה