שאלות הנקה/שאיבה

plumaria

New member
שאלות הנקה/שאיבה

שלום,
פונה אליכן בבקשת עזרה ועצות להנקה...
אני לקראת לידה, מתכננת ומייחלת להניק. מציצה פה בפורום כבר די הרבה זמן, לומדת ושואבת מידע

קשה מאוד לדעת מה ואיך יהיה ברגע שהתינוק באמת יהיה בחוץ. התכנון הוא להצליח להניק, והבנתי כבר שחשוב לבסס הנקה לפחות חודש מבלי לתת בקבוקים, כדי לא לבלבל את התינוק.
עם זאת, הבנתי שלא תמיד הולך בקלות, ואז אעדיף לפחות לשאוב חלב ולתת לתינוק. קיבלתי מקרובת משפחה משאבת חלב של מדלה - FreeStyle.
הבנתי פה בפורום שכדאי להחליף את כל חלקי הפלסטיק - הכוונה היא בעצם להכל מלבד גוף המשאבה עצמו?
מצד שני, ניסיתי להרכיב אותה וראיתי שלמשל בצינורית השאיבה בכלל לא אמור לעבור החלב, אלא רק אוויר, אז אולי אפשר לא להחליף אותה?
ויש גם את חלק החיבור שמתברג על הבקבוק ומתחבר לקונוס שמתיישב על השד - האם צריך להחליף אותו, או שאפשר נניח להרתיח ולהשתמש?
בנוסף, קיבלתי ממנה שני גדלים של קונוסים שמתלבשים על השד (24 ו-27 מ"מ) - אבל איך אני יודעת איזה גודל מתאים עבורי? בעצם השאלה היא - איזה חלק מהשד הקונוס הזה אמור לכסות כדי שהשאיבה תהיה יעילה?
ויש שם גם כמה בקבוקים שאליהם נכנס החלב - שאותם אני מבינה שהכי חשוב להחליף, אבל בעצם אולי אותם גם אפשר להרתיח ולהשתמש בהם? ואם לא - כמה בקבוקים כאלה כדאי שיהיו? אני מניחה שההאכלה היא לא מתוכם, אלא מעבירים את החלב לבקבוק אחר?
בקיצור, אני בעיקר מבולבלת ולא סגורה עדיין על כל העניין עם המשאבה ועם ההכנות להנקה - אז אודה לכן מאוד לכל עצה ו/או הסבר שתוכלו לתת בנושא, לא רק לגבי המשאבה אלא גם מה צריך להכין בבית עבור הנקה/שאיבה מוצלחות

תשובות

לדעתי (הלא מקצועית) את בהחלט יכולה להסתפק בחיטוי טוב.
לגבי הקונוסים, תחפשי בגוגל breast flange fit ואז תראי בתמונות מלא מלא דוגמאות לאיך זה אמור לשבת נכון. תנסי את שני אלו שקיבלת ותראי איפה הפיטמה לא נשאבת יותר מידי פנימה, אבל גם לא מרחפת לה בחלל...

plumaria

New member
תודה רבה

תודה לך על התשובה.
בזכותך מצאתי הסברים ממש מפורטים לגבי התאמת הקונוס לפטמה ולשד.
מקווה שיהיו עוד כמה תגובות לגבי חלקי החילוף במשאבה...

michal@gal

Active member
מנהל
משאבה

הצורך להחליף תלוי בגיל של המשאבה.
אם זו משאבה יחסית חדשה ובקבוקים חדשים, עד 3-4 שנים, הייתי מסתפקת בחיטוי.
&nbsp
את המנוע של המשאבה אפשר לשלוח לניקוי וחידוש במעבדות של היבואן, חברת bepex.
&nbsp
כמות הבקבוקים הנחוצים לשאיבה ואחסון החלב תלויה בצורך שיהיה לך בשאיבה ואחסון.
עכשיו מוקדם מדי לדעת. הייתי מסתפקת בשני בקבוקים בשביל ההתחלה.
&nbsp

plumaria

New member
תודה רבה

המשאבה יחסית חדשה, בת פחות משנתיים.
אז אני אחטא הכל ואכין לי לשימוש.
מקווה שההנקה תלך לי בקלות, מקסימום עוד אחזור להתייעץ פה

למעלה