שאלות גוויס

שאלות גוויס

האם מותר במיבנה קיים שבו אני עושה שיפוץ להשתמש בקופסאות גוויס הישנות ללא מחיצות בשקעיים הכפולים וההדלקות. למרות שבסוף העבודה אני צריך אישור בודק .ושאלה שניה לגביי מיבנה חדש אני אמור גם שם להשתמש בקופסאות גוויס .במיקרה של שקעיים ושלשיות שקעיים האם גוביים מחיר מלא של שתי נקודות או שלוש נקודות במיקרה של שלישיה בגלל שאני אמור להעביר צינור ההזנה לכל אחד מנקודות השקע.בתודה מראש לעונים.

asher40

New member
גוויס - תגובה

שלום לך , הדרישה לגבי מחיצות בקופ' מודולריות ,נוגעת לבניה חדשה. אך ,עצתי לך כי תתיחס בכובד ראש להגיון התקנה ,שמטרתה טובת הלקוח ובטיחותו. באשר לנושא השני שהעלית ,לגבי עלות של נקודות בהרכבים כאשר אנו מחוייבים לפרוס צינור לכל מודול מקופ' חיבורים. יש לציין כי נושא זה לא עלה לדיון לפחות כאן ומן הסתם ,אנחנו החשמלאים אמורים לקבוע עובדות. בא נבחן אותן: אם צריך צנרת נפרדת מכל מודול ,מקופ' החיבורים ,הרי שכמות הסיטוט השתנתה מהותית והן גם הביטון וההשחלות ,הן בחומר והן בעבודה. במקומות בהן יש ריכוז של שקעים כמו עמדת מחשב או עמדת T.V ,הרי שנאלץ ,או לפרוס קו כח נפרד עבורם או לבטן קופ' חיבורים גדולה יותר. לפחות משתי ההנחות האלה ,ההגיון הוא כי כל שקע יחשב נקודת שקע שירות. אשמח לקבל חוות דעת לגבי סוגיה זו. המשך יום נעים , אשר.

מאגר

New member
לגבי נקודות צמודות נכתב במפרט הכללי

בפרק חשמל כל נקודה על אותו קיר מאותו קו זינה שמרחקה אינו עלוה על 30 ס"מ מקודמתה תספר כחצי נקודה מאחר ויש באפשרותך גם באביזרי גיוויס לחבר שני שקעים אחד לשני כאשר הם מוזנים מאות קו זינה ונימצאים באותה קופסה הרי שהם נחשבים לחצי נקודה.

asher40

New member
טעות בידך...

"שני שקעי גוויס באותה קופסה..." ראשית כל אחד חייב להיות מותקן במודול נפרד! שנית ,אסור לבצע גישור אפילו אם הם מאותו קו זינה ,אלא צנרת נפרדת לכל אחד מקופ' החיבורים. מכך שעלות כל שקע ,כשקע שירות. אבל... מכיוון שהסיכוי להגיע לויכוח עם הלקוח הוא גדול ומכיוון שאני מעדיף לקבל את העבודה ולא להפסיד אותה בשביל 1000 ש"ח ובהנחה שמדובר על עבודת קומפלט של בית פרטי ,אז מן הסתם שאשתמש בסעיף הזה כסעיף שתיעשה בו הנחה. אשר.

y0001

New member
יפה אמרת

אחד הסיבות לגמישות היא לא לאבד את העבודה כך אני עובד בגוויס למרות כשמתווסף קופ' החיבורים בגלל המחיצות אנו מעבירים קו לכל שקע למרות היותם בקופ' אחת ומאותו מעגל נכון היה להשתמש בשיטת חצי הנק' כשהקופ' שימשה גם כקופ' חיבורים אם זה כמו שמאגר אמר באותו קיר עד 30 ס"מ נחשב חצי נק' מהראשון מאותו מעגל מה יהיה בקופ' 55 שקע ליד שקע שלישיה נחשב 2 נק' או 3 נק' אני אישית מחייב 3 נק'

מאגר

New member
נחשב כשתי נקודות ובהרכבים בקופסאות

55 מותר לעבור משקע לשקע ויש אפילו הכנה לכך.

asher40

New member
קופסאות 55....

בקופ' 55 אם יש גישור משקע לשקע ,זה יעשה רק ע"י קופ' 55 עומק!!! לאחרונה סיימתי פרוייקט במבנה ציבורי שמשמש כפנימיה והאביזרים ,רובם ככולם היו לקופ' 55 . בכל מקום בו היו זוגות שקעים השתמשתי בקופ' עומק אחת ובקופ' 55 רגילה ,המקום עבר שתי בדיקות ,האחת של בודק מוסמך פרטי והשניה ע"י חח"י לצורך הגדלה ,את הבדיקה של הבודק הפרטי ,אני הזמנתי כפי שאני עושה בכל עבודה גדולה.הכל אושר כתקין כולל קופ' 55 עומק. אשר.

גוויס המשך

קודם כל תודה לכל העונים.ובהמשך בבדיקה שערכתי לגבי גוויס אלו המימצעים:במיתקן ישן מותר להשתמש ולשים שקעיים כפולים כשהגישור נעשה מחוץ למחיצה ובמיתקן חדש מותר לשים שקע כפול ולעשות גישור מחוץ למחיצה בתנאי שהחוטיים אחד וחצי ואילו החוטיים שתיים וחצי צריך להביא שתיי קווי זינה מקופסאת חיבורים ואסור לבצע גישור

מאגר

New member
באביזרי הדלקה בקופסאות 55 בהרכבים

אין צורך בקופסת עומק מאחר וניתן לחבר אותם אחד לשני ללא צורך מהדקים

למעלה