שאלות בתשבץ

MOVEREP24

New member
שאלות בתשבץ

אז ככה: מעמודי התווך בבית המקדש _ כי_ עצם של דג _ _ רה חרק חסר כנפיים _ _ זנ_ מחלת השיכחה _ מ _ _ _ _ ענף של גפן _ _ _ _ ה עיר בירדן _ _ _ _ _ ד דיון בפומבי _ _ מ_ _ ר _ ו _ מנחה בטלוויזיה שיב_ ר גמר העיבוד של אריג _ ש _ רה פסולת זיתים _ _ ת יחידה למדידת עוצמת קול _ ון רמטכל צרפתי שהדף את הגרמנים במלחמת העולם ה I _ וש תודה

חייקין

New member
חלק

מעמודי התווך בבית המקדש _ כי_ יכין עצם של דג _ _ רה אדרה מחלת השיכחה _ מ _ _ _ _ אמנזיה עיר בירדן _ _ _ _ _ ד אירביד דיון בפומבי _ _ מ_ _ ר _ ו _ סימפוזיון גמר העיבוד של אריג _ ש _ רה אשפרה פסולת זיתים _ _ ת גפת יחידה למדידת עוצמת קול _ ון טון רמטכל צרפתי שהדף את הגרמנים במלחמת העולם ה I _ וש פוש

MOVEREP24

New member
אז ככה חייקין

ראשית יחידה למדידת עוצמת הקול זה פון ולא טון. וחוץ מזה נשאר לי: מידת אורך קדומה מי_ ירק מאכל _ ז_ מחסן נשק א_ _ נל צייר ישראלי י_ ו חרק חסר כנפיים _ פזנב עיר נמל באירופה נ_ _

MOVEREP24

New member
נשאר לי 2 דברים אחרונים

צייר ישראלי ינ_ ו והחרק חסר כנפיים הזה _ פ_ נב תודה

Wade05

New member
החרק שלא עף

הוא כנראה כנימה או ציקדה נראה לי שיש לך טעות באותיות שיש לך

MOVEREP24

New member
לא זה לא

אין טעות הצייר זה ינקו פסולת זיתים = גפת מחברי הכנסת - פורז מצץ חלב = ינק ציפור שיר = זהבן מה שנותן שהחרק חסר הכנפיים זה קפזנב. יש דבר כזה??? ועוד משהו אחרון מידה קדומה לנוזלים _ג תודה, משה

Wade05

New member
לעניין הנוזל

לוג יין של תרומה צלול שנפל למאה לוגין עכורין--אין מוציאין שמרים שבהם, אלא מעלין את הלוג; וכן אם נפל לוג עכור למאה לוגין צלולין, אין מוציאין שמרים שבו. [ט] לוג מים שנפל לתשעה ותשעים לוגין יין, ואחר כך נפל לתוך הכול לוג יין של תרומה--נדמע הכול: שאין המים מעלה את היין. ציטוט ממסכת תרומות ןמעשרות של סנהדריו פרק י"ג

Wade05

New member
אכן

קיים לא הקפזנב והוא אכן סוג של שפירית מיים ושמו השני ואל תשאל למה הוא סרטן התריס

Wade05

New member
תיקון טעות

הכינוי סרטן תריס הוא לא כינוי של הקפזנב וזהו חרק אחר לגמרי בכל מקרה שניהם חרקיי שלולית שם הם נולדים ומתים חיים בשלוליות חורף

למעלה