שאלות בתחביר

streetball

New member
שאלות בתחביר

שלום כולם, מה שלומכם? נתקבלתי במספר דברים שאיני בטוח בניתוחם, בתחביר, ואשמח אם תעזרו לי בִּנתוחם: 1.תחילה, בנוגע לויכוח על האם קיים נשו"מ כולל-מצאתי!במאה ה-16 נהגו יהודי צרפת לקום בחצות הלילה ולשיר לכבוד הקב"ה. נשו"מ כולל. מצאתי אחד נוסף. 2.אנשים משקיעים מאמצים. האם,לדעתכם,"משקיעים מאמצים" הוא נשו"מ? הרי הם לא באמת משקיעים את המאמצים(משקיעים- כמות להשקיע דבר במים). 3.המפגש מהווה שינוי קיצוני. האם, לדעתכם, "שינוי" זה מושא? היינו, מהווה {את} שינוי קיצוני. 4.המפגש עם הווי הצבא מהווה שינוי מהפכני ומעמיק בהרגליהם ובמושגיהם... האם "בהרגליהם ובמושגיהם" הוא לוואי כולל או שמא מושא כולל(משלים את : "מהווה" או את "שינוי"? 5.האנגלים ידועים כאנשים קרי-מזג. האם "כאנשים" זה תאור אופן וכיצד מנתחים "קרי מזג" כלוואי אחד או כשני לוואים? תודה רבה מראש לכולכם!!!! ואם למי מכם יהיה זמן היום לכתוב תשובות, אפילו לא ממש מסודרות לשאלות האלה(כי פשוט אני צריך להגיד חלק מזה למחר( אני מאוד אשמח. אבל אם זה לוקח יותר מדי זמן או שאתם קצרים בזמן אז זה בסדר אני כבר אוכל להסתדר. תודה מראש פעם נוספת, דניאל

Dancing mad

New member
1. יהיה נחמד אם תביא את הדוגמה.

2. נשוא מורחב-1. שם + שם פועל (סיים לקרוא). 2. ניב (לא טמן ידו בצלחת). זה לא עונה על אף אחד מהנ"ל, ולכן: "משקיעים מאמצים"- משקיעים= נשוא, מאמצים= נושא. אין הגבלות, ככל שידוע לי, על משמעויות מילוליות או פיגורטיביות (איך אומרים בעברית? דימוייות?). 3.בהחלט נושא. מהווה= אוגד, כי ניתן להחליפו באוגדים אחרים: "המפגש אינו שינוי קיצוני", "המפגש הפך לשינוי קיצוני", "המפגש היה שינוי קיצוני". 4. לוואי כולל ("שינוי ב.."). 5.קרי מזג הוא לוואי אחד. משפט מוזר, בכל אופן, מזכיר לי פסוקית נושא משום מה("ידוע שהאנגלים קרי מזג?").

אִיתַי

New member
תיקונים ושיפוצים

2. מאמצים - מושא. 3. שינוי - נשוא. ובקשר לנשוא מורחב כולל - מעניין, יפה מאוד! תודה!

streetball

New member
תודה לכולכם

ומצאתי נשוא מורחב כולל נוסף, אבל לפי חלק מהאנשים זה אינו נשו"מ. לפי המאגר המרכזי בסנונית, היה+בינוני=נשו"מ, ולכן במשפט: הארכאולוג בעבר היה חוקר ומוצא נפלאות בטבע, יש לנו נשו"מ כולל, אך, כפי שכבר אמרתי, רבים אינם מחשיבים את היה+בינוני(מקביל לpast progressive באנגלית) כנשוא מורחב.

streetball

New member
ותוכלו להסביר לי בבקשה

מדוע מתייחסים ל"קרי-מזג" כלוואי אחד ולא לשני לוואים? הרי אילו הן שתי מילים שאף אחת מהן אינה מילת קישור, לא?

dogli3

New member
הסבר של המורה שלי->

"קרי מזג" מתקבל כמושג אחד וצריך להתייחס אליו בהתאם. נוספים: בית ספר, ראש ממשלה ועוד רבים.

ela7

New member
קרי מזג - כנראה אפשריים שני לוואים

'ארוך שיער'- בספר תחביר נתקלתי בניתוח: ארוך - לוואי של השיער (איזה שיער?), ואם כך, נראה שגם 'קרי' יכול להיות לוואי (איזה מזג?). אבל אם בביה"ס התיכון ענייננו, והמורים מתפשרים על הנוח והקל ועל הדרישות הרדודות של משרד החינוך, כתבו לוואי אחר, בלאו הכי זה מה שצריך לכתוב בבחינת הבגרות.

למעלה