שאלות בקשר למנילה

עיברית17

New member
שאלות בקשר למנילה

קיבלתי את המנילה, ויש דברים שאני לא מצליחה להבין מה מהות התפקיד שלהם... אשמח אם תוכלו לעזור לי, אם אתם מכירים אולי אנשים שעושים את התפקיד ואיך זה... 1. קצינת ארגון רפואה , קצינת תקשוב קרבי 2. מדריכת מאמן טיסה (סימולטור) - ומה הסיכויים להתקבל לתפקיד כזה... 3. מש"קית הוראה 4.מדריכת התגוננות בחיל האויר והחלל 5. מאבחנת פסיכווטכנית 6. פקחית טיסה מפעילת לוחמה אלקטרונית תכניתנית כותבת לומדה מפענחת תצלומי אויר מפעילת מערכות מודיעין אלקטרוני מוטס משקית ניווט ותחקור זה קצת הרבה, אבל אשמח אם תוכלו לעזור...

onix 88

New member
אנסה לעזור קצת

מדריכת סימולטור- גם לא לגמרי יודע, אבל לפי מה שהבנתי הן אלו שמדריכות את פרחי הטיס ומאמנות אותם ב"טיסה" על הקרקע. הן עוברות הכשרה שהיא בחלקה דומה להכשרה של פרחי הטיס. מש"קית הוראה- אני אתן את הכבוד למש"קיות ההוראה לעתיד מהפורום. מאבחנת פסיכו'- הבנות וגם הבנים לפעמים שראית בצו הראשון, אלו שמעבירות את האימות נתונים, אלו שמבצעות את הראיון האישי של הבנים, ואלו שמבצעות את מבחני צ"א הראשוניים שמתקיימים בלשכ"ג. פיקוח טיסה- כשמו כן הוא, אחראי על תנועת המטוסים בטווח שדה התעופה, אחראי בין השאר על ההמראות והנחיתות. תפקיד שדורש שנת קבע אצל בנות, היציאות לא משהו (3-11 במשך הכמעט שנתיים הראשונות). מפענחת תצ"א- שוב, מה שאת מבינה מהשם, למרות שאפשר להגיע אחרי הקורס לתחומים שונים, אבל אני לא בקיא בפרטים. הקורס ארוך (ארבעה חודשים) ומעניין מאוד לפי מה ששמעתי. השירות לאחר הקורס הוא לרוב בקריה. את השאר אני לא לגמרי מכיר אז לא רוצה להטעות. בהצלחה!

למעלה