שאלות בסיסיות

jamali porush

New member
שאלות בסיסיות

בוקר טוב, סליחה אם השאלות שלי הן טריוויאליות, אבל לא מצאתי להן תשובות מדפדוף בפורום. רקע - אני מורה, עזבתי את מקום מגורי עקב נישואין. שיניתי ת.ז. לא התפטרתי מביה"ס אלא לקחתי חל"ת. חוץ מזה - אין לי תואר, כי חסר לי קורס. עכשיו - מה אני עושה? קודם ביטוח לאומי או קודם לשכת תעסוקה? לאן לפנות? אין לי גם אישור על העסקה - האם קודם לבקש את זה מהמעסיק הקודם? או שמספיק להציג תלושי משכורת? תודה מראש על כל מידע, ג'מלי.

ורד302

New member
דבר ראשון

לכי ללשכת התעסוקה. תבררי באילו שעות מקבלים מובטלים חדשים. אם אין לך תואר, את תתייצבי בלשכה של המקצועיים, בתנאי שיש לך תעודת הוראה. תביאי איתך אישורים על ההשכלה. במקביל תנסי להשיג אישור מהמעסיק על תקופה ההעסקה שלך. קחי מסניף הביטוח הלאומי טופס של תביעה לדמי אבטלה. את יכולה גם להדפיס אותו מהאתר באינטרנט. תמלאי את הטופס. תצרפי את כל האישורים הנדרשים עפ"י ההסבר בטופס, ושימי את הכל במעטפה בתיבת הדואר של הביטוח הלאומי.

iristax

New member
אני מבינה שלא פוטרת / התפטרת ?

קצת קשה להבין מי בדיוק הגורם שאמור לשלם לך דמי אבטלה, הרי לא עזבת את מקום עבודתך. האם את בשנת שבתון אולי ומקבלת כספים מקרן השתלמות ? או האם את בחופשה ללא תשלום שאיננה שנת שבתון ? בכל מקרה את ממש חייבת לוודא כי משולמים עבורך לפחות דמי ביטוח לאומי בסיסיים גם אם אינך עובדת (זה ממש, אבל ממש חשוב ). בכל מקרה שיהיה לך המון בהצלחה. איריס החזרי מס

למעלה