שאלות בנושא מ"ה

עימהר

New member
שאלות בנושא מ"ה

שלום רב פוטרתי ממשרתי בסוף אפריל שכרי לצורך מס היה הערך כ 20,000 ש"ח ברוטו קיבלתי במשכורת חודש העבודה האחרון גם שלושה וחצי חודשי חופשה שלא נוצלה, בגין החופשה הצבורה שילמתי מס בלי עיין הרע 50% ובגין הפיצויים מעל לתקרה שילמתי גם כן 50%. לצערי הרב לא מצאתי עבודה עד היום ואני מקבל דמי אבטלה 279 ש"ח ליום כפול 170 יום שמגיעים לי. אם אמצא עבודה שכרי יהיה כנראה באיזור 12 עד 15 אלף שח ברוטו. להלן שאלותי. אמרו לי שאני "פרייר" שלא חילקתי את הפיצויים לשנתיים שלוש מול מס הכנסה כך הייתי משלם רק 45% מס האים נכון והאים ניתן להחזיר את הגלגל אחורה וכיצד? תודה מראש עימהר

mmliat

New member
כמה טיפים שיעזרו לך

1.אם עבדת מעל ל 5 שנים תוכל לפרוס את הפיצויים למס' שנים:(זאת עפי אישור ממס הכנסה) וכך לשלם בכל שנה מס עפי מדרגת המס השנתית שלך. 2. מכיוון שהכנסתך קטנה בצורה משמעותית , תוכל לקבל החזר מס מאוד גבוה בגין שנה זו. במידה ולא תמצא עבודה עד סוף השנה : המס בערך שאתה חייב בגים 2003 הוא 15,300 ש"ח , ועד היום שילמת בגין 4 חודשי עבודה והכנסות מב"ל בערך 24,000 ש"ח מהמשכורת+ 5,500 ש"ח מההכנסה מביטח לאומי = 29,500 ש"ח. ההחזר המינימלי יהיה בסך : 29,500 פחות 15,300 = 14,200. ויהיה גם החזר בגין הפרש המס ששילמת עבור הפיצויים (הפרש בין 50% למדרגת המס בה תחוייב). 3. כל מה שהסברתי , כדאי לך להתייעץ עם רואה חשבון לפני שאתה ניגש למס הכנסה , מכיוון שעדיף לבדוק זאת לפני שניגשים למ"ה. החישובים שעשיתי הם לא מדוייקים לכן עדיף לבדוק עפי נתונים מדוייקים. 4.בהצלחה.

למעלה