שאלות בנוגע ללימודים בארה"ב
היי,
בקרוב משתחררת מהצבא ויש לי מלא שאלות בנוגע ללימודים בארה"ב.
הבנתי איך מקבלים ויזת סטודנט (F-1)
והבנתי שחייבים מבחן TEOFL להתקבל למוסדות.
מה שלא הבנתי זה איך הולך הקטע של להתקבל לתוכנית לימוד שם.
בעיקרון אני רוצה לעשות תואר ראשון בביולוגיה\כימיה\ביוטכנולוגיה..
לא הבנתי איך הולך הקטע של הקבלה ללימודים שם.
יש את מבחן ה-SAT שזה דומה לפסיכומטרי בישראל אבל אני לא רוצה לעשות אותו והבנתי שלא כל המוסדות דורשים אותו.
ראיתי לדוגמא פה:
http://www.nvcc.edu/admissions/apply/international/degree-program/index.html
שכדי להתקבל ללימודים ולקבל טופס I-20 לא חייבים SAT, אפשר לשלוח תעודת בגרות (מתורגמת כמובן).
ומצאתי שם תוכנית לימוד שמתאימה לי של ביולוגיה כימיה וכו'.. אבל היא של שנתיים, וברור שזה לא תואר. אז:
1. מה זה נותן לי ללמוד את זה שנתיים?
2. אם אני רוצה אחרי זה להמשיך לתואר אני אצטרך ללמוד עוד 4 שנים מעבר לשנתיים שכבר למדתי?
3. האם השנתיים האלה במידה ואתקבל ללמוד שם יהיו מוכרים בישראל במידה וארצה לחזור לארץ וללמוד פה?
4. איך יודעים איזה תארים ונקודות זכות ממוסדות לימוד בארה"ב מוכרים בארץ ואיזה לא?
5. ראיתי במוסד הזה שהתוכנית הזאת של ביולוגיה\כימיה מקבלים בסופה 65 נקודות מה זה אומר הנקודות האלה?
עד עכשיו חיפשתי הרבה זמן בנוגע לתואר ראשון בנושאים האלה בארה"ב ולא ממש מצאתי מידע, מצאתי בעוד אוניברסיטה את התוכנית הזאת של שנתיים לימודים של ביולוגיה\כימיה.. אז איך אפשר לצאת בדיוק עם תואר מקולג'\אוניברסיטה?
בנוסף, אני מנסה לחפש מוסדות שיקבלו אותי ללימודים רק על סמך מבחן הטופל כמובן ותעודת הבגרות זה אפשרי או שגם שם חייבים SAT?
ועכשיו שאלות על מלגות:
1. האם יש אתם מכירים כל מיני ארגונים יהודים אמריקאים שמעניקים מלגות לישראלים שרוצים ללמוד בארה"ב?
2. אם כן מה התנאים לקבלת מלגה?
תודה לעונים וסליחה על החפירה!
היי,
בקרוב משתחררת מהצבא ויש לי מלא שאלות בנוגע ללימודים בארה"ב.
הבנתי איך מקבלים ויזת סטודנט (F-1)
והבנתי שחייבים מבחן TEOFL להתקבל למוסדות.
מה שלא הבנתי זה איך הולך הקטע של להתקבל לתוכנית לימוד שם.
בעיקרון אני רוצה לעשות תואר ראשון בביולוגיה\כימיה\ביוטכנולוגיה..
לא הבנתי איך הולך הקטע של הקבלה ללימודים שם.
יש את מבחן ה-SAT שזה דומה לפסיכומטרי בישראל אבל אני לא רוצה לעשות אותו והבנתי שלא כל המוסדות דורשים אותו.
ראיתי לדוגמא פה:
http://www.nvcc.edu/admissions/apply/international/degree-program/index.html
שכדי להתקבל ללימודים ולקבל טופס I-20 לא חייבים SAT, אפשר לשלוח תעודת בגרות (מתורגמת כמובן).
ומצאתי שם תוכנית לימוד שמתאימה לי של ביולוגיה כימיה וכו'.. אבל היא של שנתיים, וברור שזה לא תואר. אז:
1. מה זה נותן לי ללמוד את זה שנתיים?
2. אם אני רוצה אחרי זה להמשיך לתואר אני אצטרך ללמוד עוד 4 שנים מעבר לשנתיים שכבר למדתי?
3. האם השנתיים האלה במידה ואתקבל ללמוד שם יהיו מוכרים בישראל במידה וארצה לחזור לארץ וללמוד פה?
4. איך יודעים איזה תארים ונקודות זכות ממוסדות לימוד בארה"ב מוכרים בארץ ואיזה לא?
5. ראיתי במוסד הזה שהתוכנית הזאת של ביולוגיה\כימיה מקבלים בסופה 65 נקודות מה זה אומר הנקודות האלה?
עד עכשיו חיפשתי הרבה זמן בנוגע לתואר ראשון בנושאים האלה בארה"ב ולא ממש מצאתי מידע, מצאתי בעוד אוניברסיטה את התוכנית הזאת של שנתיים לימודים של ביולוגיה\כימיה.. אז איך אפשר לצאת בדיוק עם תואר מקולג'\אוניברסיטה?
בנוסף, אני מנסה לחפש מוסדות שיקבלו אותי ללימודים רק על סמך מבחן הטופל כמובן ותעודת הבגרות זה אפשרי או שגם שם חייבים SAT?
ועכשיו שאלות על מלגות:
1. האם יש אתם מכירים כל מיני ארגונים יהודים אמריקאים שמעניקים מלגות לישראלים שרוצים ללמוד בארה"ב?
2. אם כן מה התנאים לקבלת מלגה?
תודה לעונים וסליחה על החפירה!