שאלות בור

301076

New member
שאלות בור

אני לא כ"כ יודעת איך לנתחיל אפילו, אבל אנסה, סליחה מראש על הבורות והאורך- האם האפילפסיה היא מחלה שנולדים איתה ומתגלה מתישהו במהלך החיים? או שישנם גורמים היכולים לגרום להתפתחותה? האם ישנו טווח גילאים בו לרוב מתגלה המחלה? האם ישנם גורמים נוספים היכולים להביא למצב של איבוד הכרה ויתכן אף פירכוס פרט לאפילפסיה? כיצד ניתן לדעת זאת פרט לבדיקת EEG? בסוף לא יצא כ"כ ארוך (בנתיים) - אז אני מודה מראש לכל מי שיוכל לענות, ושומרת לי אופציה לשאלות נוספות בהמשך...

חייםלוי

Member
מנהל
שלום. יש סוגים שונים של אפילפסיה

יש כאלה שנולדים אתה בשל בעיות בלידה שגרמו לנזק במוח. אצל הרוב זה מתגלה או נגרם במשך החיים. יש עוד גורמים לפירכוסים כמו חום גבוה אצל ילדים קטנים. בדיקת EEG יכולה לאשר אפילפסיה אבל היא לא כלי אבחוני מושלם. אצלי, למשל, לא גילו שום דבר במשך כל הבדיקות שעשיתי למרות שהיתה לי אפילפסיה פעילה. דרך אחרת למצוא מוקד במוח שגורם לאפילפסיה הוא MRI. רופא נוירולוג המומחה לאפילפסיה ידע לאבחן אם זו אפילפסיה או לא עפ"י תיאור ההתקף שהיה לפציינט. את מוזמנת להמשך ולשאול. יש לך עניין מיוחד באפילפסיה?

301076

New member
יש לי קצת עניין בעקבות איבוד הכרה

שעברתי וכלל ככל הנראה גם רעידות ברגליים. כיוון שאני "נהנית" גם ממחלה כרונית אחרת, זה נראה לי כבר ממש לא פייר. נקבע לי תור ל-EEG ואני כולי תקווה שמדובר במשהו חד-פעמי. ממה שמצאתי קצת באינטרנט אני מבינה שככל הנראה מקרה אחד לא יגרור אבחון אפילפסיה (כמובן תחת תוצאות בדיקת ה-EEG), אבל אני קצת מבולבלת חוששת וכדומה. לפני איבוד ההכרה חשתי צורך עז במתוק והלכתי לחפש שוקולד, וגם כשהגעתי למיון חיסלתי חבילת שוקולד קטנה לבדי, מה שממש לא מתאים לי, כך שאני מקווה שאולי מדובר בצניחת סוכר. בנתיים אני משתדלת לא להיות במתח עד הבדיקה ולהשאר אופטימית. תהיתי מה הם דברים שיכולים לגרום לזה לקרות במהלך החיים, האם דברים מסוימים באורח החיים יכולים לגרור התפרצות אפילפסיה? נ.ב. תודה על התשובה העניינית והאיכפתית

uma5

New member
../images/Emo187.gifאבוד הכרה

צניחת סוכר גורמת לאבוד הכרה ופירכוסים. בטוח שבמיון ביצעו בדיקת סוכר. תאמיני החיים לא פרים יכול להיות שגם המחלה הכרונית גרמה לאיבוד הכרה.בדיקות לא יזיקו אלא יועילו.

301076

New member
איך ניתן לבצע בדיקת סוכר?

האם ניתן לראות זאת בבדיקת דם? שכן, בדיקת הדם נעשתה מיד כשהגעתי, ואולם בדיקת השתן רק לאחר שאכלתי חפיסת שוקולד ושתיתי מלא מים

301076

New member
תודה על התשובה. אני אתעניין עם

הרופא שלי האם נעשתה בדיקה כזו.

uma5

New member
../images/Emo193.gif301076

בבדיקת דם רגילה בשתן זה במקרים שונים ויש מתי שמוציאים מהאצבע עם מכשיר מיוחד שנותן על המקום תוצאה

ruthty

New member
שלום

איבוד הכרה יכול להגרם מהרבה גורמים למשל חוסר ברזל לחץ דם נמוך סוכר ועוד כדאי מאוד לערוך בדיקות יסודיות לפני שתחלטי החלטות

ענת71

New member
דלקת כרום המוח.

עלולה לגרום לאפילפסיה גם מכה חזקה בראש עלולה לגרום להתקפים.

301076

New member
אבל בעניין המכה מדובר אם כן - תקנו

אותי אם אני טועה, בהתקף אפילפטי ולא באפילפסיה. נכון?

הכוונה

מכה בראש יכולה לגרום לאפילפסיה. לאחר מכן חלק מהאפילפסיה אלה ההתקפים . יש מיספר סוגי התקפים סוג ידוע הוא שנופלים בהם מקבלים מכות ולפעמים בראש.

uma5

New member
נפילות

לחולי אפילפסיה יש כבכול מנגנון הגנה בגוף בזמן נפילה

301076

New member
תודה על כל התשובות

נראה לי שנצטרך לחכות לתוצאות ולקוות לטוב

למעלה