שאלות בבקשה

שאלות בבקשה

1) קניתי בקבוק יין גבורט-סטרמינר של בנימינה 2005 חצי יבש.... איך הוא? ואיך זה הגיוני שיש לו פתיחה כמו של ספרייט, אין לו פקק שעם! איך זה ייתכן? הרי יין צריך לנשום דרך הפקק שעם, זה לא קצת מוזר כי אמרו לי שהוא יין טוב ולא נופל מגמלא ריזלינג....וזה בקבוק יין..שישימו לו פקק יין ולא פקק קולה.... 2) מה היה עדיף למי שלא נוהג לשתות יין ,גבורצטרמינר או ריזלינג (שניהם חצי יבש)? (שוב - הגוורט, של בנימינה, והריזלינג של גמלא רמה"ג) ... מה יותר "קליט" מבחינת טעם ? 3)איך זה שהייתי בסופר והיה שם גמלא ריזלינג 2005, ואח"כ שהייתי בחנות יין היה 2004 ?! הרי זה לא מיושן או משהו שניהם פחות או יותר מחיר זהה....וחנות יין מוכרת ונחשבת ( לא יאה לציין את שמם), ושאלתי אותם הם אמרו לי שזה מה שהם קיבלו מהיקב...משהו כאן לא הגיוני הרי 2004 לא אמור בכלל להיות על המדפים...(ושוב - זה לא יין מיושן, זה לבן חצי יבש) תודה מראש לעונים....כי אני מבולבל

temptation411

New member
קודם כל..

1.)גוורצטרמינר יין לבן חצי יבש..אישית הוא היין האהוב עלי קליל פירותי ונורא "כיפי" לשתיה ולפי האתר שלהם יש ביין ניחוחות של מי ורדים וליצי בכל אופן הפקק שעם הוא לא מדד לאיכות היין השעם לא תורם ליין אלא להפך כשהוא נרטב מהיין הוא מתרחב מה שגורם לאטימה יותר טובה של הבקבוק 2.)הכל ענין של טעם הגוורצ יותר "מתוק" מהריזלינג אבל יש כאלה שיאהבו יותר ויש כאלה שיאהבו פחות על טעם ועל ריח אין להתווכח 3.)שנת הבציר לא משנה יותר ס"הכ אין הבדלים בין יין שיוצר ב2004 או 2005 אולי הטעמים של היין מבציר 04 השתנו קצת כי יין לעומת כהילים עדין מתפתח בבקבוק ולמה ששנת 04 לא תהיה על המדף?

רוניM

New member
גוורצטרמינר של בינימינה עדיף בעיני

על ריזלינג של גמלא... נותן תמורה טובה למחיר שלו (שניהם אמורים לנוע בסביבות ה- 30+ שקלים) אבל זה עניין של טעם אישי. שני היינות הם חצי יבשים אני יותר אוהבת את המתיקות העדינה של הגוורצ. אם אתה רוצה לנסות גוורצטמינר ברמה יותר גבוהה ועדיין במחיר שלא קורע את הכיס, נסה את זה של ירדן, מיקבי רמת הגולן - ממליצה עליו בחום! לגביי הפקק המתברג של הגוורצטרמינר - זה מעין קטע כזה של כמה יקבים עכשיו (נתקלתי בזה אצל תשבי ובבינימינה וגם ברוזה של תבור) בדרך כלל מדובר ביננות שלא מיועדים לישון ובעצם הפקק שעם לא תורם לו בכלום (יש לזה גם יתרונות שהסבירו לי עליהם באיזו תערוכת יין, אבל אני באמת כבר לא זוכרת אותם). לגביי הבציר - כרגע במלאי של יקבי רמת הגולן יש ריזלינג 05, יכול להיות שהחנות שמחזיקה 04 זה מאיזה מלאי קודם שנשאר לה, היין לא מקולקל ולא ישן והוא עדיין טוב לשתייה נכון לכתיבת שורות אלו
לא צריך להיות הבדל במחירים בין הבצירים בסוג היין הנ"ל. מקווה שעניתי על הכל... והכי חשוב - תהנה מהיין וכמובן שתחזור עם דיווח!

רוניM

New member
וואי... איזה קטע... לא ראיתי

את כל מה שנכתב כאן לפניי... ועוד אחרי שכבר טעמת את היין... טוב אני שמחה שאהבת פעם הבאה גוורצ ירדן, אה?

ByTeFrEaK

New member
היתרונות שציינת הם....

שאין את הבעיה של התייבשות פקק השהם ויינות עם פקקים כאלה עדיף לשמור בעמידה ולא בשכיבה ככה שטח המגע של היין עם האוויר נמוך יותר ואין שום צורך להשכיב כי אין את פקק השהם שצריך להשאר רטוב וכמובן יש את אחד מפגמי היין היותר נפוצים הוא הTCA פטריה שפוגעת בפקק השהם ומדברים על כך שהיא פוגעת ב5 אחוז מהיינות בעולם וכמובן ממש לא כיף לפתוח בקבוק שכ"כ חיכית לו ולגלות שהוא הרוס בכלל בעיה זאת ככה שיינות פשוטים שאינם נועדו להתיישן יותר ויותר יקבים משתמשים בבקבוקים אלה בפקקים אחרים כמו ההברגה לגבי הגוורצטרמינר סתם הערה זהו זן מדהים שהוא הזן האהוב עלי ביותר בתחום היינות הלבנים ולדעתי כדאי יותר לנסות גוורצטרמינר יבש ולא הגירסאות החצי יבשות שעושים בארץ ככה יש יותר ביטוי לטעמים של הזן ופחות מתיקות מיותרת......

ByTeFrEaK

New member
בשמחה

Pfaffenheim Gewurztraminer וגם הגוורצ של שאטו סט מישל חביב הארומות בגוורצ החצי יבשים מחול טיפה שונות מהארומות שיש לזן בארץ שדווקא אני אוהב אותה נורא אבל הטעמים של הזן באים לביטוי בצורה הרבה יותר טובה בצורה היבשה לדעתי

ממליצה על גוורץ מאלזס, וישנם הרבה

יותר איכותיים, ממה שצויין.תנסי את הוגל או טרימבך או באיר - ותהני מאוד.דרך אגב, יינות גוורץ אלזסיים גם בגרסה היבשה די מתקתקים לטעמי, גם הריזלינגים שלהם - כנ"ל.אבל מיצוי פרי,האף המדהים - אין כמו לבנים אלזסיים.

למעלה