שאלות באקסס

Basix1

New member
שאלות באקסס

1) יש לי שדה מוגדר כתאריך - איך אני עושב בשאילתא השוואה של השנה בלבד (חלק מהתאריך) עם שנה עתידית, לדוגמא 2006. *שאלה דומה נשאלה בעבר, אבל אז היה מדובר בשדה מוגדר כטקסט. 2) איך להשוות לפי 2 קרטריונים או יותר (בשאילתא), נגיד לפי תאריך, ולפי קוד אישי. ואיך להגדיר איזה מהקרטריונים הוא הראשי ואיזה משני .

yc3

New member
תשובות

1)כדי לבדוק אם השנה היא 2006 כותבים בקריטריונים: Between 01/01/2006 And 31/12/2006 כדי לבדוק אם השנה קטנה מ-2006 כותבים: 01/01/06> 2)לכל שדה כותבים את הקרטריונים שלו ואקסס מציג את השורות שבהם 2 הקריטריונים מתקיימים.

yc3

New member
דרך טובה יותר

דרך טובה יותר להשוות את השנה היא להשתמש בפונקציה () Year כך: 2006=(השדה של התאריך)Year ובהשוואה לשנה הנוכחית: Year(date())=(השדה של התאריך)Year

Basix1

New member
שאלות נוספות

קודם כל תודה על התשובות הקודמות, והנה באות עוד: 1) איך אפשר למיין לפי שני קרטריונים שונים בשדות שונים? אני יודע לבחור את האפשרויות של מיון עולה/יורד בהגדרות השאילתא, אבל איך לקבוע קרטריון ראשי ומשני במקרה ששמם של שני אנשים (לדוגמא) זהה, ואז צריך למיין לפי הקוד, ולא להפך? 2) איך אפשר להגדיר שצורת התאריך הנקלט בשדה התאריך, תהיה 01.01.05 ? הכוונה שנקודות יפרידו בין הספרות, ואקסס יקבל את זה כתאריך תקני, ולא ידרוש את הסימן /

yc3

New member
תשובות נוספות

1)המיון נעשה לפי הסדר שבו כתובים השדות בשאילתא. למשל אם אתה רוצה שהמיון יהיה לפי שמות האנשים ואח"כ לפי הקוד,תכתוב בשאילתא קודם את השדה של השמות ותבחר במיין:סדר עולה, אח"כ תוסיף את השדה של הקוד ותבחר:סדר עולה. בצורה כזאת השדה של השמות ימויין לפני השדה של הקוד,אך גם יוצג לפניו. אם אתה רוצה שהשדה של הקוד יופיע לפני השם: תמחק את ה-וי שבהצג,ותוסיף שוב את השדה של השם אחרי השדה של הקוד.(ז"א שהשדה של השם יופיע פעמיים,בפעם הראשונה בשביל המיון ואז הוא לא יוצג,ובפעם השניה בשביל ההצגה). 2)את השאלה הזאת כדאי לך לשאול בפורום של בסיסי נתונים.לי אין מושג איך מגדירים צורה אחרת לתאריך.

למעלה