שאלות באקסס

שאלות באקסס

אני בונה אפליקציה פשוטה באקסס. (אין לי נסיון בזה)
שאלות:
יש לי סוג רשומה (טבלה) של "אנשים" עם כל הפרטים של אדם.
אני רוצה לציין קשרים ביניהם - למשל קשרי משפחה, כולל אופי הקשר (אב, בן, וכו'). אני רוצה שכשאני מכניס מישהו בתור "ילד" של מישהו אחר, אוטומטית יתעדכן אצל השני שהוא "הורה" של הראשון, וכו'.

חוץ מזה - אחרי שיש לי אנשים, אני רוצה לכלול אותם בכל מיני סוגים - נגיד מבוגרים וילדים, כשלכל אחד יש שדות ספציפיים לו. כלומר אני רוצה לבנות מין טבלה שיורשת את כל תכונות ה"אנשים" ומוסיפה עליהם עוד שדות.

איך עושים את זה?

pitoach

New member
כל השאלות שלך קשורות לנושא של קשרים בין

טבלאות ושימוש במפתח חיצוני

מפתח חיצוני נקרא foreign key
אתה יכול לחפש בגוגל עוד מדריכים, ובטח לאנשי האקסס כאן יהיה עוד מה להגיד ולתרום. בינתיים מצאתי לך קישור אחד לדוגמה שיכול לעזור:

הקדמה: מהם קשרים בין טבלאות
http://www.youtube.com/watch?v=ByqeSP9Y2UM

במקרה שלך יש לך טבלה של אנשים שאתה רוצה לקשר לעצמה. אם הקשר הוא יחיד לרבים ז"א לכל אב יכול להיות כמה בנים אבל לכל בן יכול להיות כמה אבות אז אתה יכול פשוט להעזר בטור נוסף בטבלה בו יהיה רשום מה האב של כל רשומה. בזמן הוצאת הנתונים מהטבלה נוכל בקלות לדעת לכל אחד מי כל הבנים שלו ומי האב שלו

החלק הבא של קטגוריות הוא פשוט טבלה נוספת של קטגוריות. ושוב נשאר לבצע את הקשר בין טבלת הקטגוריות לטבלה של האנשים. אם הקשר הוא יחיד לרבים ז"א כל אדם יכול להיות רק בקטגוריה אחת אז הקשר יעשה פשוט עם foreign key בטבלה של האנשים אל הטבלה של הקטגוריה

הערה: מומלץ לבצע קשר רבים לרבים כדי לאפשר גמישות. כל אדם יכול להיות בכמה קטגוריות למשל "אבא", "תלמיד" (כן גם אבא יכול להיות תלמיד) וכו'

זהו לבינתיים...אני מקווה שזה נותן לך כיון להמשך

למעלה