שאלותלגבי ריסוס

yair24

Member
שאלותלגבי ריסוס

שלום, יש לי שני חומרים: ראונדפ וסימזול פלוס. אני רוצה לרסס שטח של חצי דונם ואני לא ידוע איך עושים את התערובת כמה מים כמה ראונדפ וכמה סימזול. אם יש מישהו שיודע אני אשמח להסבר. תודה יאיר

הליויתן

New member
ראשית קרא היטב את ההוראות על גבי

האריזה והקפד בייחוד על זהירות בטיפול בחומר מרוכז איזו עשביה יש לך בשטח? למה מתוכנן השטח ולמתי? מה גובה העשביה הקיימת?

אג ארז

New member
מינונים מדוייקים והסברים.

שבת שלום ראשית המינונים לטיפול הם סימזול פלוס 500 סמ"ק/ לדונם וראונדאפ 1%. בכדי לרסס כראוי יש צורך תחילה בכיול של נפח התרסיס והתאמת המרסס. המרסס צריך להיות עם דיזת טיג'ט ובדקים את רוחב פס הריסוס שיוצא בגובה הדיזה (בהתאם למה שנוח לעבודה. ממלאים את המרסס ב 3 ליטרים מים מנפחים את המרסס ללחץ עבודה והולכים בקצב הליכה קבוע מרחק מדוד. לבסוף בודקים כמה מטרים הלכנו מכפילים ברוחב פס הריסוס ומקבלים את השטח המרוסס. לאחר מכן בודקים כמה מים יצאו בזמן הריסוס (הכמות שהכנסנו פחות היתרה). לבסוף בעזרת חישוב של ערך משולש ניתן לדעת את נפח התרסיס שלנו. אם נחשב הכל לפי המקובל שהוא נפח תרסיס לדונם אזי: אם הוצאנו 2 ליטרים על 100 מ"ר אזי נפח התרסיס שלנו הוא 20 ליטר לדונם. לאחר מציאת נפח התרסיס אנו יודעים להעריך את השטח לריסוס בכל כמות תרסיס ועלפי זה להכניס את הכמות ניחסית של הקוטל העשבים. אם נפח התרסיס שלנו הוא 20 ליטר לדונם אזי במרסס 10 ליטר אנו אמורים לרסס חצי דונם כך שנוסיף 250 סמ"ק מהסימזול ו100 סמ"ק ראונדאפ. בהצלחה.

סימזול טוב אבל זהירות !!!!!

יופי של הסבר כיצד לקייל !!!! בסימזול יש סימזין שהוא מונע נביטה שהסלקטיביות שלו היא שכבתית והוא חודר לצמח דרך השורשים. הוא נספח לחרסית שבקרקע. המינון של 500 סמ"ק לדונם מתאים לקרקע כבדה (=הרבה חרסית) ואז החומר יחדור לעומק ס"מ בודדים משם נובטים רוב העשבים, בעוד שלצמחי התרבות המעוצים השורשים עמוקים יותר. וכך מתקבלת הסלקטיביות. בקרקע חולית אסור! אסור! אסור !!!!! להשתמש בסימזול. כל זה נכון כאשר ישנם צמחי תרבות בשטח או מתכוונים תוך שנה מהריסוס לשתול והשטח באזור גשום. בנגב, בשטח לא מושקה, הסימזין איננו!!! מתפרק כולו בשנה אחת !!! אצלנו ישנה קרקע חול -לס (= כ-60% חול) המינון המירבי הוא 120 סמ"ק לדונם. ועוד אזהרה להמנע מחפיפה אחרת במקום החפיפה המינון יהיה כפול !!! אם רוצים לשתול בשטח לאחר הריסוס אפשר לפנות את השכבה העליונה הצידה ולשתול בשטח המפונה. עוד זהירות: אם הקרקע חסופה אז קיימת סכנה של סחיפת קרקע עם חומר ריסוס לכוון המדרון ולהצתבר בתחתית המדרון או בגומות עצים ובמקום ההצטברות תווצר שכבה עבה עם חומר שיפגע גם בעצים !! אחרי כל ה- !!!!!! לשבת אם עובדים נכון ע"פ הכללים החומר מצויין. ןעוד רעיון אולוי פשוט לתת לצמחים לגדול לכסח מדי פעם ויהיה לנו (סליחה לכם)אחו נהדר ובאביב חיפוי מצויין שבת שלום

talshahar11

New member
שאלה לגבי ריסוס 2

ברצןני לרסס עשבייה בשטח די גדול (700-800 מטר בערך) נאמר לי שכדאי לערבב ראונד-אפ ביחד עם חומר מונע נביטה. השאלה היא האים במידה וארסס עם חומר מונע נביטה , אני אוכל לשתול בעתיד באותו שטח? תודה

למעלה