שאלותיים

שאלותיים

* האם יש ריקוד לשיר "חולם בספרדית" של יידוב? היום חשבתי לעצמי שזה שיר שיהיה נחמד מאוד לרקוד לצליליו. * שאלה נוספת, שאני מקווה שלא תישמע יותר מדי טיפשית- עד עכשיו חשבתי שמוישה זוכמיר הוא אדם אמיתי, האם אני טועה וזה כינוי כלשהו (כמו לומר "פלוני" או משהו כזה)?- אם אפשרות ב' נכונה, אני מודה ומתוודה שמעולם לא שמעתי את המושג הזה, ואשמח לדעת מה מקורו.

כן ולא

כן, יש ריקוד זוגות של ז'ק אוחיון לשיר "חולם בספרדית". אני אישית לא ראיתי אותו אף פעם. לא, מוישה זוכמיר אינו אדם אמיתי.

miritt1

New member
המקור הוא מיידיש

ובסלנג, ביידיש מתכוונים במשה זוכמיר למישהו מצחיק, שלא מצליח בכלום,

אולם ובניגוד לאידיש

מוישל'ה זוכמיר שלנו הוא סיפור הצלחה קופתי שחוגיו מצטיינים במוסיקה רועשת וקופצנית במיוחד ממיטב שירי התחנה המרכזית. וכמובן חשוב לציין את שפע האוכל ממיטב מאכלי המזרח המוגשים בכל חוג. את הרעיון הביא לפורום אחד הכותבים הותיקים והשנונים ביותר, שלצערי הרב ממעט לכתוב לאחרונה - כל הזכויות שלו.

../images/Emo6.gifרציתי לשאול איפה מרקיד אותו

משה זוכמיר הנכבד , והמוצלח

אם איני טועה- זוכמיר = חפש אותי ../images/Emo13.gif

אם איני טועה, "זוך" ביידיש זה הסתכל או חפש "מיר" זה אותי. דוברי יידיש, כאשר רצו לומר על מישהו שאינו קיים למעשה, או אדם ש"עשה מכה" (גנב, רימה וכו'...) ואח"כ ברח, אמרו ש"מוישה זוכמיר" עשה את זה.

תגובה נלעגת במקרים מסויימים

בזמנו היו בין חברי הפורום שהתחילו להלל לקלס ולשבח עד בלי די מדריך כל שהוא. מובן שמיד קמו אחרים והכריזו כי רק מדריך אחר הוא הגדול מכולם. דמותו הנשגבת של מוישה זוכמיר קמה כדי להראות לאותם אנשים עד כמה נלעגים הם נשמעים. עם הזמן, קרמה דמותו של מוישה זוכמיר עור וגידים. וותיקי הפורום מזכירים אותו בגעגועים כל אימת שחבר/ה חדש/ה מתמוגג מגדולתו של מרקיד כל שהוא.

למעלה