שאלונת ...

alchimist19

New member
שאלונת ...

א. אם בהתחלה נקבעו חיי האדם הראשון להיות נצחיים (לפני שהרס לעצמו) אזי שלא תוכננו ולא היה צורך בעולמות הבאים ...לא ...? ב. זו פעם ראשונה שאני כותב כאן, נראה לי אחלה מקום עם אחלה אנשים , כל הכבוד כולם!

nehud

New member
תשובונת לשאלונת

האם חיי נצח סותרים את האפשרות "לטיול" בעולמות נוספים ("עולמות הבאים" - כדבריך) ואו את קיומם ? המחשבה שעולמות נבראו או קיימים עבור האדם עשוייה להגביל את ראית מרחב האפשרויות הזמינות, באהבה אהוד

hilabarak

New member
הנחת היסוד של השאלה בעייתית

מי אמר שחיי האדם נועדו להיות ניצחיים ? מי אמר שיש עולמות אחרים ? זה כמו לשאול "בהנחה שהחי זרים רוצים למצוא אותנו, מדוע עד היום לא מצאו ?". מי אמר שיש חי זרים ? מי אמר שהם רוצים למצוא אותנו ? מי אמר שיש שאם הם קיימים יש להם בכלל יכולת לצאת מהכוכב שלהם ? בקיצור - אתה מבקש לדון בצורה לוגית, על דברים שהבסיס הלוגי שלהם רעוע. אף אחד מעולם לא הראה עולמות אחרים (אולי ראה בעצמו, אבל לא הראה לאחרים), אף אחד לא הוכיח שסיפורי הבריאה נכונים, אף אחד אפילו לא יודע בודאות מהו היקום (חלק מאלוהות, או סתם יקום או הקרנה של הדימיון שלנו ....).

nehud

New member
האם אתה תוקף את בסיס מחצית החיים על

פני כדור הארץ בטענה של " הנחת יסוד בעייתית" ? שהרי כל המשפט המודרני (מרבית) מתבסס על האמונה הדתית - האם מישהו ראה את לוחות הברית , האם מישהו ראה כתבים בכתב ידו של בודהה (אולי הוא פיקציה) האם מישהו מצא תעוד אישי של דברי ישו,(היתכן שגם הוא פיקציה ) מרבית העולם בונה מבנה לוגי על בסיס אמונות רעועות ומתפלא שזה לא בדיוק עובד, כפי שמרבית העולם מתכחש לעדיות שאינם עולות בקנה אחד עם האמונות שלו בדבר חיזרים, עולמות מקבילים וכדומה (יש לי חבר אישי עם עדות מחוויה של "מוות" מגובה בעדות הרופאים שטיפלו בו במיון) כפי שכל העולם המדעי מתפתח על ידי הנחות יסוד שלעיתים נראות בעייתיות (כדור הארץ עגול, הכדור מסתובב סביב השמש) , גם ההתפתחות האישית של אדם מתחילה לעיתים קרובות בהנחות יסוד בעייתיות המובילות למסע מדהים - סיפור אברהם, בודהה וישו ואתה יכול אפילו לקחת את סיפור חייך ולראות שהנחות היסוד שלך בשנות העשרים לחייך היו בעיתיות אך הובילו אותך להיכן שאתה כעת למרות הבעייתיות, (גם הנחות היסוד שלי היו ולעיתים עדיין בעיתיות עבורי בבקשה אל תקח זאת אישית) באהבה אהוד

אם הבנתי נכון

אני בוחרת להתיחס לשאלה שלך מזוות של מטאפיזיקה (אם לא אכפת לך). מבחינתי ה"עולמות העליונים" שדברת עליהם הם לא דבר מוחשי אלא אותו חוסר מקום אליו מגיעה רוח האדם בהפרדה מהגוף (רוח לא שווה גוף).

nehud

New member
האם זו הגדרתך ?

"לעולמות עליונים" מי אני ומה אני שאקבע עבורך אחרת? ישנם פילוסופיות חיים רבות הדוגלות בקשר ישיר ומחייב בין רוח האדם וגופו ואפילו באות לידי ביטוי בשפה העיברית "מוסר כליות" "כבד לבן" , "כאב לב" באהבה אהוד

מסכימה עם הערתו של ברק

אתה מניח אכסיומה שהיא חסרת כל בסיס לוגי. דיון "לוגי" באכסיומה שכזו כמוהו כטחינת מים, שהרי הוא מופרך מיסודו ולכן גם לא ישיג שום תכלית.

מענה

אם אדם הראשון לא היה חוטא למיטב הבנתי היה חי חיי נצח בגוף. הגוף המזוכך היה יכול להכיל בתודעתו את העולמות העליונים יותר ולא היה צורך בהפרדת הנשמה מן הגוף כמו לאחר החטא. נשמת האדם כוללת בתוכה את כל העולמות, מראשית ההשתלשלות ועד עולם החומר. לכן העולמות "תוכננו", או בלשון המקורית "עלו במחשבה" אחרי שנבראה נשמת האדם. החטא פשוט יצר פירוד בין הנשמה לגוף כך שתודעת האדם הפשוט היום מכילה רק את הצד החומרי ומעט מן הרוחני.

nehud

New member
שלום אסף

האם באמת חשוב האם האדם הראשון היה חוטא או לא היה חוטא (או שאולי זה סיפור מטפורי על התפתחות הטבעית של כל אדם נברא ) אולי אפשר לבחור את האמירה בהיותנו בצלם האלוהים (בראשית) ולקחת את שמו המפורש כפועל (לא רק שם) ולהתייחס אל עצמנו כבריאה מתמידה של ההוויה כלומר להביא מהרוח אל החומר בכל רגע ורגע ללא קשר ל"חטאי" עברנו באהבה אהוד

שלום אהוד

אני חושב שהידיעה שאדם הראשון חטא חשובה במיוחד כדי לדעת כי מצבנו בהווה רחוק מן הבריאה המקורית בה נבראנו וצלם אלוקים אינו מאיר בנו כמו בזמן שלפני החטא...

nehud

New member
שלום אסף

בו נניח לרגע את ההנחה שהאדם הראשון חטא - מה תורמת לך הידיעה הנ"ל בכל הקשור ליכולת הבחירה החופשית אשר הקנה לך אלוהים (= אלוקים) כאן ועכשיו בהוויה שלך? שאלה נוספת במידה ואלוהים אינו מאיר בנו כעת כמו בזמן שלפני החטא כדבריך אזי מי מאיר בנו - השטן אולי? ונניח שהשטן מאיר בנו ,האם אין אור אלוהים מאיר גם את השטן כחלק ממעשה הבריאה? ובמידה ואין אלוהים מאיר את השטן אזי להבנתי האלוהים שלך "קטן" ומשאיר מקום לאלוהים נוספים (שהרי השאיר מקום לשטן אז בבוודאי שגם לאלים נוספים) , בהבנה אישית זו במידה ויש שטן בחייך אזי גם הוא חלק מהאור האלוהי אשר בא בדרך שעדין אינה נהירה לך לכוון את דרכך,(כמובן דעתי האישית הבלתי מחייבת איש מלבדי וגם זה בספק ברגע הבא) באהבה אהוד

אוריק3

New member
אבולוציה זו מילה גסה לטעמכם?

פרט למהלך האבולוציוני וחוקי ההשרדות הבסייסים שיש להם אחיזה ורציונל בר המחשה, כל שאר הסיפוריםהרוחניים אינם עומדים בשום מבחן. גם כותבי התורה רמזו על האלגוריה הבריאתית ברמזים כמו: נברא בצלמו? צלמו של מי? האלוהים שהוא פראזה "רוחנית " ליקום ושממנה אנחנו עשויים וכמו כל יושבי כדור הארץ.מאותם חומרים ממש שכל חיי ודומם עשויים מהם. לפיכך צלמו מצביע על הפיזיקליות בדיוק כמו הפסוק "מעפר באתה ולעפר תשוב" שמרמז בדיוק על אותו דבר. ספר בראשית הוא אלגוריה למהלכים אבולוציונים של מוצא האדם השאר ספרי הסטוריה המתעדים באופן סובייקטיבי את תולדות עם ישראל דאז. אז על מה הדיון הפילוסופי בדיוק? על אלגוריות???

nehud

New member
שלום אוריק3

המבט שלך דומה בעיני (מה שלא מחייב איש) לתאור של אדם הנוהג (מנווט) במכונית קדימה תוך מבט במראה לאחור, בוודאי שבמבט לאחור אפשר לראות באופן רציונלי את פעולתם של חוקי ההשרדות הבסיסיים על התהליך האבולציוני, אך האם ניתן באותה מידה לדעת את דרכה של האבולוציה בפועל בעוד 1000 - 2000 שנה? את הבחירות שתעשה (האבולוציה) מתוך אינסוף האפשרויות העומדות לרשותה, שהרי רק אותם אפשרויות נבחרות אשר ישרדו לאורך זמן יתארו בפועל את את המהלך האבולוציוני, נניח דוגמה קיצונית שהאנושות תבחר בזוגיות חד מינית בלבד - בתוך 150 שנה הייקום יוותר ללא בני אנוש כיצד תתואר האבולוציה לאחר 1000 - 2000 שנה , אז האם הדיון הפילוסופי יכול להיות על בחירת שיטת הניווט ברגע הזה כאן ועכשיו - בהתבסס על נהיגה "רציונלית" המתבססת על נהיגה קדימה תוך צפיה במראה לאחור, או בתפיסה רוחנית מתוך ידיעה שמתוך אינסוף התפיסות האפשריות רק בודדות מצליחות להפוך למה שאתה מכנה מהלך אבולוציוני (סטטיסטיקה של המספרים הגדולים) וכל השאר הם ארועים אישיים , באהבה אהוד

למעלה