שאלונת

• פותח הנושא elley
  • פורסם בתאריך

elley

New member
שאלונת

מישהי שברגע שהאויר מתיבש טיפה האף שלה מתחיל לדמם, ולא מפסיק עד שעולים אחוזי הלחות שוב. הקיץ בשבילה זה עונש מטורף. שלומי הזכיר באחת ההודעות למטה שמיגרנה היא בעית כלי דם, אז כן, הבחורה סובלת גם ממגרנות (על בסיס תנוחה צוואר לא נכונה) ויש חשד לפיסורה (בעיקר בגלל שלפעמים מדמם שם). ברור שמשהו פה עם הדם והכלים שלו שלא יושב טוב. אבל אני אפילו לא יודעת איפה להתחיל לחפש מאיפה זה בא או למה לקשר את זה. רעיונות? תודה מראש וחג
שמח !

csh018

New member
בראיה סינית יש איבר ששומר על הדם

וואו אני לא זוכר כרגע איזה איבר זה אולי אורלי תוכל לעזור. ואז כמובן לחזק איבר זה. לגבי הבעיות בראש יש שם קיבעון מחשבתי לכן הייתי עובד על גמישות של כף הרגל באזור האצבעות. עבודה על כל דרכי ניקוז והובלה בקיצר כל הצנרת בגוף . בהצלחה שלומי

אiהבת

New member
שלומי ..

נראה לי שהכוונה שלך היתה לטחול .. אחד מתפקידי הטחול עפ"י הראיה הסינית הוא החזקת הדם בכליו, כאשר תהיה חולשה של צ'י הטחול נראה דליפה של הדם מכליו אשר עלולה לבוא לידי ביטוי בדימומים ספונטאניים במערכת העיכול ומערכות פנימיות אחרות.

elley

New member
האם יש סיכוי

שטחול חלש קשור גם ליובש? עור יבש, שפתיים יבשות וכו'?

אiהבת

New member
היי elley

אם את יכולה צלמי את כפות הרגליים של המטופלת ושימי כאן. כך יהיה קל יותר לעזור לך.

elley

New member
לו יכלתי כבר הייתי שמה מראש.

לא ממש אפשרי לצערי...
תודה לכל העונים. דוקא מתחבר לי. תודה

avorly

New member
היי elly,

כדי לענות על שאלתך, באמת אני חייבת לחבוש את הכובע השני שלי -
: התשובה של אוהבת היא נכונה, אך חלקית. נכון שהטחול אחראי על הדם, אך הכוונה היא יותר לכך שהטחול אחראי על אחזקת הדם בכליו. אם הטחול לא ממלא את תפקידו בצורה טובה, הדם דווקא ירד למטה, אל הרגליים ויגרום לבעיות של ורידים. נוסף לטחול ישנו הכבד, שקשור גם לזרימה תקינה של הדם. מרידיאן הכבד בהיבט הפנימי שלו מגיע עד לראש, ולכן לעיתים הוא עלול לגרום גם למגרנות. כאשר הדם מגיע למקום לשהו בגוף ונתקעף הוא באמת עלול להתפרץ. מכאן אפשר בהחלט להבין שהתקיעות יכולה להיות הן מהטחול והן מהכבד. כדי לדעת את הבעיה האמיתית אנו זקוקים ליותר פרטים; וכאן נשאלת השאלה - ישנם עוד פרטים שאת יכולה לספק לנו

elley

New member
בשמחה, אבל איזה פרטים?

אני לא צריכה לספר לך(כם) שהאדם הוא מכלול שלם של המון פרטים קטנים, ולכי תדעי איזה פרטים רלוונטים ואיזה פחות. אבל אם כבר הזכרת כבד, אז כן, יש כעסים שמוחזקים בִּפְנים (למרות שעושה תהליך של התנקות, ומתנקה), ובהחלט יש "טחינה" מחשבתית של הכעסים הללו (יותר נכון, של הרקע להם). בכלל, יש המון עבודת ראש, אבל כיוון שמדובר בטיפוס אויר, די טבעי שתהיה אז לא התמקדתי בזה יותר מדי ... אם תוכלי לכוון אותי קצת ל"מה לחפש", אני אבדוק. תודה

avorly

New member
elley,

נסי לתאר לנו את היחסים בין האלמנטים. איזה מהאיברים הוא בעל הרגישות הגבוהה ביותר? ואיזה מהם הוא בעל הרגישות הנמוכה ביותר? אולי אפילו צבעים של כף הרגל.

elley

New member
סליחה שלקח לי כל כך הרבה זמן...

אז ככה: אויר - אצבעות יחסית ישרות, הכריות בוורוד עמוק אזור האש - הכי רגיש. הוא גם הכי אדום. יש על הריאות יבלות שטח, עם טיפה צהבהבות על גבי האדמימות אבל הן מתחת לפני השטח. יבלות גם על הכתפיים, רציניות. אזור המים - חמימים, אבל הצבע בהיר (אין אדמומיות) נראה בריא (לא משרה חיוורון) אזור האדמה - אדמדם, חם. יש נפיחות באזור השחלות+חצוצרות+רחם (סביב הקרסול) באופן תמידי למרות שהצבע שם הוא צבע עור רגיל (לא חיוור ולא אדום) מעבר לזה - המדרך (עקב, סכין, כרית, כריות האצבעות) אדום. לדעתי יש כאן ענין של כאילו נקודות המגע שלה עם החוץ מודלקות איכשהו, כאילו קשה לה בנקודות החיכוך עם העולם. יכול להיות שהדימום מהאף קשור לזה? אולי בעיה עם שינויים (שינויי מזג אויר ושינויים בחיים)? היא גם גבולית עם היפותירואידיזם, אז דוקא יכול להתאים... תודה על העזרה כולם

למעלה