שאלונת...

מתמוגגת......

אם התפוחון שלי היא המראה שלי... זה רק אומר לי נחת..התמוגגות... ואושר צרוף על השגיי בחינוך שלהן. להבדיל....:)) מעט מאוד מכאן נגעו באישו... האחרים, בחרו משום מה, להצליב את התנהלותי כאן בפורום, אל מול הבעת דעתה לנדון.. דיי מפליא.. שוב, בחרת להתמקד בהתנהגות שלי כאן מאשר להתמקד בדיון או בנושא עצמו..מה שמחדד את הבנתי.. שישנם אנשים שבדרך כלל אינם ממוקדים בדיונים שכאלה, אלא "באובייקט" שבא מולם ודרכו הם מנתחים את עצמם בעצמם...:) על אחת כמה וכמה כאשר האובייקט שמולם הוא בר פלוגתא שמערער את תפיסתם. תבין, באינטראקציות שלנו עם האחרים, אנחנו יכולים להתנהג בצורה המראה ומאשרת מי אנחנו באמת.. וירטואליזציה הכוללת סינטטיקה......לעומת...הנחבאים והנעלמים אחריי לילונות חשוכיי אל...|קריצה מכוונת|

לא לוותר

להיות נחושה, אם זה מה שאת רוצה באמת. אבל גם להראות לה שזה לא הוא או היא, ושזו אהבה שונה. בגיל 11 היא כבר מאיימת לעזוב את הבית? משהו לא תקין....

בעיני הילדה קודם

אבל, הייתי מבררת טוב טוב אם הבעיה שלה זה שיש לך בן זוג כלשהו, או שהוא ספציפית לא מוצא חן בעיניה. ואסביר למה. אם זו בעיה כללית שיש לך בן זוג אז בכל פעם שתתחברי עם מישהו זה יהיה אותו סיפור. אם זה ספציפית בגללו, יכול להיות שהוא עשה משהו שלא מוצא חן בעיניה, התנהג איתה לא טוב ואז זה מראה לך על אישותו ועל התהנגותו לעתיד וכדאי לך לשקול אם את רוצה להיות עם אחד שכזה. ולעולם, לעולם לא להשאיר אותם לבד!!!

קליל 1

New member
ועוד שאלונת..היכן הגרוש שלך בתמונה?

האם היא מדברת מ"גרונו"? מה טיב היחסים בינהם? מהן רגשותיו של הגרוש אליך לאחר הגירושין? האם הוא עדיין אוהב ומקנא? וכל זאת בנוסף להסכמתי עם דבריה של מג'יק 40

במקומו שלו...

ובדיוק היכן שהוא אמור להיות :)) לגרוש שלי אין דיעה ויד בנדון...וכך זה אמור להיות בכל מצב ואישו. היחסים בינהם נפלאים...... ומה אצלך? :)) אני תמיד מסכימה עם "מגי'ק 40".... רק שהיא לא תמיד מתמסרת לי בכזו קלילות :)

בתור אדם

שאינו יודע לשנוא הייתי מבררת איך ומתי הגיעה ילדה בת 11 לשנוא כך את מי שעושה לך ..לאהוב... :)) גם לא הייתי מסתירה זאת בהזוגי שלי.(אבל זו רק אני ) ייעוצ מקצועי היה מאוד בא בחשבון יקירתי. יכולה לספר ש אנחנו עשינו מפגשים ארוכים בטרם... החל בנפרד....בקצות האצבעות ביד ביד, בחיבוק וכלה ברגל בתוך רגל אף בתוך לחי ולשון בתוך הפה
לאחר מכן בהכרות של הילדים האחד את השני את השלישית...עד שלמדו לישון ארבע במיטה אחת
הגענו לחיים המשותפים רחוק ומעבר ...
לאט לאט אקסה. :))

ערסlight

New member
תשובונת

צריך להבין בין השורות ולהבדיל בין סיבות לסימפטומים. לא ממש קשור לחבר החדש. לבת שלך יש חשבון כבד איתך. היא מתחשבנת איתך איפה שלדעתה יכאב לך.

תבדקי את מקור "השנאה"

שתפי אותה ברגשותייך לבחור, הסבירי לה את מצוקותייך רגשי אותה באהבתך אליה (קודם ולפניי כולם!) ותבדקי מהו מקור השנאה...ואז...נסי לרכך את הכל. הראי לה את המוטיבים הטובים שיש בבחור (בטוחה שיש בו יעילות...הריי לא סתם את איתו)- חברי בניהם דרך דברים משותפים.

אפשר

ללמד אותה לאהוב אותו.... לנסות בכל אופן. להסביר לה שהוא אוהב גם אותה ע"י כך שהוא אוהב אותך ואת אותו... ובדרך כלל מנסיוני הצהרה והתנהגות כזאת באה מתוך חשש להפסיד את אהבתך אליה.

betalfa

New member
אני זוכרת עצמי בגילה ואותו הקטע

אמא שלי התחתנה 3 פעמים. בעלה השני אהבתי בכל ליבי, את בן הזוג שהיה לה אחריו שנאתי שנאה עזה (הייתי ממציאה שירים על שנאתי העזה וצועקת אותם בקולי קולות ברחבי הבית). אני יכולה לחשוב ולנתח מה היה ההבדל (והיו המון...), אבל זה לא אומר שאלו הסיבות הספציפיות שלה. אני יכולה לומר לך רק שלדעתי זה נובע ממה שהיא קולטת ממנו. ילדים הם כמו שומרי הסף, וגבר חכם לדעתי יידע לחזר קודם אחרי הילדים ואח"כ אחרי האמא. בעלה השני של אמא שלי היה כמו אבא. וממש לא בקטע מזוייף. בן זוגה שאחריו היה טיפוס מגעיל, לא אבהי בעליל. מה לעשות? ילדה בת 11 חושבת ב"דמויות אב" (father figures), ולא ב"דמויות בן זוג".

חייך בידיך

יש דבר שנקרא אקווריום או השתקפות .הזמיני חברות שלה לדירה ופשוט אל תיהיה נחמדה .התגובה תגיע .......תחייכי חיוך מתוק ותזכירי לה שייש גם לאמא חבר לא?!זוכרת?.......בהצלחה .סגנית המלאך

אל תפגעי...

{ווקשה לא להכנס לדיפנסיביות מיותרת...} את סגנית של המלאך המקטרג??? החיים של כולנו בידיים שלנו בלבד...אבל לא בנושא כזה שנפשות אחרים מעורבים בו. ומה הקשר לחברות של'ה????? לאמר לה שאני שונאת אותן????????????? פפפפפפפפפפפפפ...... מקווה שלא לזה התכוונת. אמנם אני המעצבת הראשית בבית הזה.. אבל לא כל דבר מתעצב לו למורת רוחי.....שמחה ומברכת על כך. ולדברייך, זה מתכון בדוק למלחמת גוג בבית.. ואת זה אני לא מחפשת לי... תודה לך בכל אופן......זו הבת שלי... לא השכנה של אילנה :))))

הלוואי!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ושתבוא לה עם כל המכלול ....... אם כך יהיו הדברים........יכולה לאמר...אני את שלי עשיתי :))))) {שמחה אפיים בכפילה הגדולה שלי......}

MAST GO ON

New member
אומרים התפוח לא נופל רחוק מהעץ

מי האמא מי הילדה ********************* רק מקריאה כאן קל להבחין שאת נחרצת וחורצת יש לך לשון חדה אין לך בעיה בכלל להביע דעה יש סיכוי סביר וגדול שהילדה שלך זה העתק מניטורי שלך ואם היא ככה מביעה את דעתה בלי להתבלבל בכלל חושבת שיש לעשות בדיקה לא מאיפה זה בא לה אלא מה מביא אותה להגיע למסקנה הלזאת זה בטוח לא יהיה קל אבל מכאן ועד לנתק קשר עם אדם שאת אוהבת ממש לא מקובל היא בסופו של דבר תהיה חייבת לקבל את זה שלא הכל הולך לפי הגחמות שלה ושגם לך יש דעות ורצונות חשובים לא פחות. ************ בהצלחה לכן

אומרים...

ותמיד...רצוי לאמר בדיוק את מה שמרגישים.. את ה"תפוחיות" שלי אני מלמדת מגיל 0... לעולם לא לשמור כלום בבטן... ולא משנה באיזו אינטרקציה זה מגיע או מי עומד מולן. כל דיעה באשר תהיה...חייבת להישמע. הכל עיניין של חינוך, מותדעות ותודעה עצמאית.. מעולם לא דפקתי חשבון ללשון שלי....מקווה שהן תמשכנה בדרכי שלי. באשר אליינו.. כרגע הכל במצב "קפוא"... ועד שאבין מה הגורם להתרגשות הזו שלה ממנו.

../images/Emo45.gifאסור לשמור בבטן

הכל על השולחן כל הקרביים והמעיים אחרת...יהיה אולקוס..

לדעתי..מבלי להכיר את כל הפרטים

משך מערכת היחסים....אינטנסיביות.... הילדים מעמידים אותנו במיבחנים.....מנסה אולי לבדוק "הלכה למעשה" אני-הבת שלך מול בן הזוג - מי יותר חשוב.....? הידיעה צריכה לחלחל עוד קצת.....יכול מאוד להיות שהיא לא שונאת אותו.....(כי אם זה היה זה ומערכת היחסים היא לאורך זמן היית שומעת את זה יותר מפעם אחת..) פשוט שונאת את הרעיון של להתחלק איתו בך.....

}{.........

לפניו היה אחר... והיא דפ'קא מאוד אהבה להתחלק איתו ואיתי בכל התחלקות וחלקות משותפות. בחיי שהיא היתה מאוהבת בו יותר ממני :))) לא יפתי... זו לא הבעיה כאן... היא שונאת את הרעיון שזה הוא..... בכלל. :)) תראי, אם הגדולה שלי גם היתה אומרת את זה... הייתי מבינה... אבל הקטנטונת??????? כל כך רגישה, עדינה, מתוקה......{מפלצתית קטנה ש'לי}... אני סוגדת לאדמה שהיא דורכת עלייה.. היא ראדר מהלך לרגשות ולאנשים...ואני קשובה לה.. {בינתיים הקפיאו אותי ואותו.... אחלה טיימינג:)))}

למעלה