שאלונת

• פותח הנושא ettt
  • פורסם בתאריך

ettt

New member
שאלונת

אני לא יודעת אם אתם זוכרים אותי, אבל הייתי פה לשנייה בערך לפני שבועיים והצגתי את עצמי- סטודנטית לכלכלה וניהול שנה ראשונה. אני לא אציג את כל בעייתי כפי שכבר הוצגה אלא רק אציין שאני חושדת שיש לי איזושהי לקות למידה או ADD, אחותי בת ה-18 אובחנה לאחרונה, ואני חושבת שכדאי שאני אעשה אבחון באוניברסיטה, העניין הוא שהאבחון ששולחים אליו מטעם האוניברסיטה (בן גוריון) הוא רק ללקויות למידה. אתם שואלים איפה הבעיה? ובכן אני מכירה סטודנטית שעל פי כל פרמטר הינה ADHD (מאובחנת ע"י מבחן טובה), אבל באיבחון אמנם התגלו לקויות למידה, שהקנו לה המון התאמות לבחינות, אבל אין כמעט אזכור לכל ההפרעות שה-ADHD גורם. אני לא מרגישה שיש לי איזושהי לקות למידה, אלא בעייה לסנן דברים, ולמיין אותם. אני מצליחה לראות את כל הפרטים הקטנים אך לא את התמונה הכוללת. אני יכולה להקשיב בו זמנית ל-3 אנשים להבין הכל באותו רגע ואח"כ לשכוח הכל. לכן אני מבקשת עצה- מה לעשות???? אין לי בעייהה של זמן במבחנים, אבל יש לי בעייה רצינית בלימוד אלייהם(לאא מצליחה להתרכז יותר מ-20 דקות רצוף) בקיצור- מה כדאי לי לעשות?? נראה לכם שאני צודקת בכיוון של הדברים??? או שממש לא???

זהבה נ

New member
אז ככה../images/Emo42.gif

אני חושבת שאבחון לקויי למידה כן אמור לתת מדד גם על ריכוז וקשב זה דברים שעולים וצפים במבחנים מהסוג הזה ומתבטאים בביצועים שלך וחשוב לערוך את האבחון. בנוסף, חשוב לזכור שאת צריכה ייעוץ עם מומחה מהתחום הנוירולוגי בכדי שישלים את הצד שלו באבחון. לכך תמיד צריך לערוך אבחנה מבדלת. אבל לך לדעתי זה לא משנה כי את ההתאמות בבחינות תקבלי רק בזכות אבחון לקויי למידה. בהצלחה זהבה - פורום זכויות הורים

דליה.ד

New member
תשובה לסטודנטית

בכל אבחון שתעברי יעלו בעיות קשב וריכוז אם........יש לך הפרעות קשב וריכוז. כי מן הסתם זה יבוא לידי ביטוי. אבחון לקויות למידה אכן יתן לך מידע חשוב. את מציינת קושי בהכללות, קושי בשליפה מהזיכרון - אלו לקויות למידה. תלוי באיזה דרגה ועד כמה זה חמור. הפרעות קשב וריכוז קשורות קשר אמיץ ללקויות למידה. אבחונים אפשר לעשות ב"ניצן" ההמלצות קבילות לאוניברסיטה. פני לדיקן שיפנה אותך למי שממונה לסטודנטים לקויי למידה. אני בטוחה שיש פונקציה כזו באוניברסיטה....נכון?........... ובהצלחה!

ettt

New member
הם לא מכירים בניצן

אלא רק באבחון של מכון שהם עובדים איתו בב"ש (שכחתי איך קוראים לו...). במפורש הם אמרו לי שרק האבחון הזה יתקבך בועדה ללקויות למידה.

חס וחלילה ניצן!

אני לומד באחווה, מכללה שמסונפת לבן גוריון, וכמעט וניגשתי לאיבחון דידקטי של ניצן. אולם במזל דיברתי עם היועצת שבוע קודם, ואמרו לי שרק פסיכולוג מומחה זה רלוונטי.

שלום לסטודנטית

מעבר למה שענו לך זהבה ודליה (ויש לציין שאני מסכימה עם כל מילה), אם את מרגישה שיכולתך להתרכז היא בעייתית, פני לקופת חולים ובקשי הפניה לנוירולוג, בקשי מהנוירולוג אבחון ל-ADHD ויעוץ. אני מאמינה שתוכלילהעזר בו. המון בהצלחה. אפרת

בלארט

New member
הנה מה שאני הצלחתי להבין

(היי כולם, חזרתי!) למרות שהפרעת קשב אינה בדיוק מה שהיינו מגדירים כהפרעת למידה, היא נחשבת ככזאת ע"י מערכת ההשכלה הגבוהה בישראל מכיוון שיש לה השפעה גדולה על היכולת למצות את כישורי הסטודנט. רשימת התופעות המזכות את נושאן בתואר "לקוי למידה" מופיעות באתר של עמותת "לש"ם", שהוא אתר שכל סטודנט ל"ל חייב לבקר בו, למרות שהוא לא תמיד מעודכן. דרך האתר מצאתי את הדף של דיקנט הסטודנטים בבן גוריון העוסק בטיפול בלקויות למידה במוסד. באונ´ חיפה האבחון נעשה בתוך המוסד, אולם העקרון הנשמר גם בבן גוריון הוא שמוסד אחד יעשה את האיבחון, וזאת כדי למנוע מצבים של כל מני מכונים שנותנים איבחונים פוזיטביים תמורת תשלום. אפשר להתווכח עם הגישה אולם זה המצב כעת.

היי לך - ברוך שובך ותודה!!

זה באמת היה חשוב שמישהו יביא לפה את המידע הזה, למרות שהדברים תקפים לחינוך האקדמי ולדא דוקא למערכת החינוך בארץ בכלל. בכל מקרה תודה ויופיי שחזרת אלינו. אפרת

למעלה