שאלונת

I l l Nino

New member
שאלונת

החלטתי שבגילי המופלג (19 וקצת) הגיע הזמן לעשות רישיון, רק שאין לי מושג קלוש בזה. עיינתי קצת בטאגליינס, השכלתי, קיבלתי מושג כללי, אבל יש לי שאלות ועוד יהיו לי שאלות, ואני מקווה שלא אכפת לכם לסבול אותי בתקופה הקצרה (אינשאללה) שבה ייקח לי להשיג את הרישיון הנכסף. אז ככה: אני גר במגדל העמק, ואין לנו פה לא סניף של משרד הרישוי ולא (כמו שהבנתי מהאתר של משרד הרישוי) שום מקום שבו אפשר להשיג 'טופס ירוק'. השאלה הראשונה שלי היא: כשאני אשיג לעצמי מורה לנהיגה (אני יכול להתחיל ללמוד נהיגה בלי שיהיה לי את הטופס הירוק, נכון?) האם אפשר לבקש/לדרוש ממנו להביא לי טופס כזה או שאני חייב לנסוע עד עפולה ולמלא אותו בעצמי? כמו כן, למיטב הבנתי כדי לעשות תיאוריה (וכפועל יוצא גם לנסות לעבור טסט) אני חייב למלא את הטופס הירוק הזה, לקבל אישור מאופטימטריסט שאני בסדר (כל אופטימטריסט יכול?) מהרופא משפחה שאני בסדר ולבסוף לבוא עם כל האישורים האלה למשרד הרישוי שהם יחתמו שאני בסדר כדי להתמודד על תואר "עובר מבחן התיאוריה העיוני". הבנתי את זה נכון? אנא תקנו אותי אם אני טועה ותסבירו לי כל מה שלא הבנתי. תודה מראש

I l l Nino

New member
אה וכמובן, איך שכחתי ../images/Emo10.gif

איפה אפשר לקנות ספר לימוד עצמי לתיאוריה? האם המורה לנהיגה יכול לספק לי ספר כזה?

אני אנסה לעזור לך..

טופס ירוק ניתן להשיג ברשת חנויות מ.מ.ס.י תברר אצל חברים שלך שכבר יש להם רשיון, מהיכן הם השיגו את הטופס. המורה לא יכול להביא לך את הטופס הזה. אתה הולך לשם, שם מצלמים אותך ומביאים לך טופס ירוק עם תמונה שלך בו. יש מורים שלא מסכימים שתתחיל ללמוד נהיגה בלי הטופס. חוץ מזה, אתה חייב אותו לתאוריה ולטסט.. בכל מקרה, אחרי שאתה מוציא את הטופס, כדי לעבור תאוריה אתה צריך ללכת לרופא שמכיר אותך מספיק זמן, הוא ממלא לך את כל השדות שהוא צריך, אח"כ אתה הולך לאופטימטריסט ועובר בדיקת עיניים וגם הוא חותם. עם זה אתה יכול לגשת לתאוריה, כמובן אחרי שאתה משלם אגרה ע"ס 115 אם אני לא טועה. רוב מורי הנהיגה מספקים את ספר התאוריה, וגם אם המורה שלך לא יתן לך, תקנה בסטימצקי. רצוי לקנות ספר שמעודכן לשנה הנוכחית כיוון שיש מס' חוקים שהשתנו. אחרי שאתה עובר מינימום של 28 שעורים (שכל אחד מהם 40 דקות), אתה יכול לגשת לטסט, במידה ואתה מוכן. בהצלחה :]

I l l Nino

New member
תודה! ../images/Emo140.gif

איפה אני משלם את האגרה הזאת ע"ס 115 ש"ח? למי אני מציג אישור על זה שילמתי את האגרה? מצטער על ריבוי השאלות, אני אוהב לדעת הכל מראש [=

NewUser4

New member
תשובה.

אגרה משלמים בדואר (116 ש"ח). את הקבלה אתה מציג בכניסה למבחן התיאוריה. על שאר השאלות ענו לך, מלבד דבר אחד שאוסיף: לאחר שעברת את הבדיקות הרפואיות, אין צורך ללכת במיוחד למשרד הרישוי כדי לקבל חותמת "כשיר לנהיגה", את החותמת הזאת תקבל בכניסה לתיאוריה (תשב שם פקידת משרד הרישוי).

I l l Nino

New member
אה ועוד משהו שנזכרתי בו: משקפיים.

יש לי מינוס של 1.5 בשתי העיניים, ואני מרכיב משקפיים רק כשאני בקולנוע או בהרצאות. האם אני חייב להרכיב משקפיים גם בזמן הנהיגה? האם אני חייב להצטלם לרישיון במשקפיים? שוב תודה לכל מי שיענה 0-:

תשובה

כן- אתה חייב להרכיב משקפיים בנהיגה. לא- אתה לא חייב להצטלם עם משקפיים.

lsd600

New member
תשובה

במידה והאופטימטריסט קבע שאתה צריך להרכיב משקפיים בנהיגה (הוא יערוך בדיקה אפילו שיש לך כבר משקפיים), אתה חייב להרכיב משקפיים בשיעורי הנהיגה, בטסט ובנהיגה העצמאית, לטובתך.

למישהוא יש מושג מה השעות של מועד

של מועד ב' במתמטיקה לא ממתי זה מתחיל אלא מתי כל שאלון ושאלון?? מתי שאלון 2?< בבקשה זה דשחוף

למעלה