שאלונת=]

שאלונת=]

אז ככה ..אני צריכה הסבר ל:אכרטא אן דה אור ואכרטא אן זה דאן..ואיך לעשות והכל..אם יש תמונות גם יעזור תודה ובהצלחה

מרנינית

New member
וואי...קצת קשה להסביר אקרטה...../images/Emo11.gif

אמממ אקרטה אן-דהור זה שאת עומדת באלכסון לבר והגוף שלך נוטה לפנימה של הבר...את כאילו "סגורה" לכיוון הבר, היד של מוחזקת למעלה ואת מסתכלת לכיוון היד שמחזיקה את הבר. אקרטה אן ד-דאן זה ההפך. הגוף שלך גם כן נוטה לכיוון הבר אבל את מסובבת לגמריי...כל הצד הימיני של הגוף(אם את עומדת עם יד שמאל על הבר)מסובב החוצה ,היד שלך מוחזקת גבוה ואת מסכלת עלייה... קצת קשה לסביר,סורי
רק שתדעי-אחת הפוזות היפותתתת

אממ

במושג אנדדן ואנדהור משמתשים רק לתרגילים נראה לי,ולא לכיוונים יותר נכון להגיד שהיא עומדת באקרטה אפ סטייג'-שזה המצב הסגור והפתוח הוא דאון סטייג'... יכולת להיות שאני מתבלבלת בין אקרטה אפ לדאון,כי אני דיסלקטית ,אבל הבנת את הפואנטה...

leiny85

New member
המממ... לא ממש הבנתי אותך...

כעיקרון ECARTE זה לא שם של תנועה, אלא יותר של כיוון/תיאור. הנה קישור לECARTE מתוך אתר הABT. EN DEHORS - החוצה (OUTWARDS) EN DEDANS - פנימה (INWARDS). במידה ואת עומדת ליד הבר - אז ECARTE ON DEHORS היא כשגופך מופנה באלכסון לחלל החדר, וEN DEDANS כשהוא מופנה ברלכסון אל הבר. (ECARTE כמובן לא חייב להיות ליד הבר, אבל קשה לי לראות דרך שבה ישתמשו במושג במרכז הסטודיו, אלא כנראה פשוט יגידו את הכיוון/האלכסון אליו יפנה הגוף).

מרנינית

New member
את צודקת...

אממ התיאור שלי נכון רק שהפכתי את הכיוונים... הראשון שכתבתי זה אן ד-דאן והשני שתכתבי זה א- ד-הור

מרנינית

New member
ד"א...

אקרטה זה אכן שם של "פוזה"(כוון) אבל כבר התחילו להשתמש בזה כתנועה.. נניח אומרים לך את התרגיל בע"פ-יש כמה תנועות ואז אומרים אקרטה! ועוד משהו...אצלי בשיעור משתמשים המון באקרטה באמצע...באדאז'יו בד"כ...אז זה לא נכון שלא משתמשים בו באמצע... אחחח איזו פוזה!

leiny85

New member
לא הבנת אותי...

לא אמרתי שאין ECARTE באמצע - להיפך! ("ECARTE כמובן לא חייב להיות ליד הבר"). מה שהתכוונתי הוא שכנראה שלא ישתמשו במושגים EN DEDNAS או EN DEHORS כשזה נוגע לECARTE באמצע - כי אין כ"כ "פנימה והחוצה" במרכז הסטודיו. לעומת זאת ליד הבר אפשר לעשות ECARTE החוצה (מהבר, כלפי המרכז) ופנימה (אל הבר, כלפי הקיר). אוווף. מחשב זה מעיק.

מרנינית

New member
יש מצב...

בד"כ אצלנו היא מדגימה את האקרטה באמצע אז אנחנו יוטדעים איזה הוא...אבל יש אן דדן ואן דהור בכל זאת...פשוט משתמשים בזה יותר ליד הבר

בלע

אקרטה-מצב בו את עומדת כשהכתפיים פונות לאלכסון ה"ריבוע שלך"... יש אקרטה דאון סטייג' ויש אקרטה אפ סטייג' בלאט ממש קשה להסביר את זה בכתב והשאלה השניה לא מובנת,הרי כל תרגיל אפשר לעשות אן דה הור או אנדדן...ואפשר אם בא לך לעשות אותו אקרטה או אנמפס או עם הגב לקהל(במודרני לפחות),אולי התכוונת לדאון או לאפ סטייג'...

norco22

New member
נצל"ש איך קוראים ל...

קפיצה הזאת של הבנים שהם עושים כזאת מספרת [מספריים] עם הרגליים באוויר. הקפיצה היא בד"כ ממש לגובה. ופלג הגוף התחתון נמצא מאחורי העליון כך שהגוף של הרקדן קמור לאחור קצת. זו קפיצה מדהימה שהצלחתי לפני שבוע ומשהו ואני לא יודע איך קוראים לה
אגב, היא דומה לקפיצה בסוף של הסרט בילי אליוט.

אממ בילי אליוט

עושה מספרת? כי זכור לי שהוא עושה מין גראנד פאדשה כזה או שהוא נכנס לבמה בריצה עושה את ה"מספרת" ,לא נוחת ואז עושה גראנד פאדשה...

מרנינית

New member
חח נראה לי שהתבלבלת קצת...

אמממ קודם כל אנטרשקאט ורואיל זה שתי קפיצות שונות. קופצים אותם בעמידה זקופה כמו שקופצים שנז'מן(נו כשמחליפים כל פעם רגל)או סוטה(שקופצים בעמידה ראשונה). בכל אופן אין שום דבר מדהים בזה כי אלו בסה"כ קפיצות...אלא אם כן אתה משלב את זה(גברים בד"כ)ביחד אם קפיצות קשות אחרות מה שקורה רוב הזמן
אלו קפיצות של ביטים(יעני פעמיים). באנארשקאט אתה נותן מכה עם היריכיים מחליף בין הרגליים ואז מחזיר למצב שהיית בו בהתחלה(העמידה שממנה התחלת את הקפיצה). רואיל,ז"א גם כן לתת מכה בין היריכיים אבל להחליף רק פעם אחת... אוףףף מחשב זה מעצבן!זה נשמע לא מקצועי ככה!
בכל אופן ליאור ומי ששאל יכול להיות שהוא שילב באנדרלסה(בקפיצה) גם אנטרשקאט

מרנינית

New member
אמממ

אני לא זוכרת את הקפיצה שהוא ביצע אבל אולי אתה מתכוון ל-אנדרלסה?? זו קפיצה שעושים באוויר ותוך כדי את גם דיי מסתובב באוויר,עושה מספרת ומחליף רגליים... אה ו...גם נשים עושות את זה

ליזיגי

New member
אם זה מה שספיר מתכוונת ...

אז זה טנלווה (אנערף, איך שלא רושמים את זה
) ונותנים ביט עם הרגל שלא באוויר ... כלומר נכון בטנלווה רק אחת קופצת והרגל השניה באוויר
אז הרגל שקופצת מצטרפת לרגל שבאוויר, ונותנת לה ביט בירכיים.. זו אחת הקפיצות הקשות
וכל הכבוד שהצלחת

מרנינית

New member
זה לא טונלווה...

אני כמעט בטוחה שזה 'אנדרלסה'... כאילו בטונלווה יכול להיות ביט אבל זה לא קפיצת מספרת וזה מה שהוא אמר...בטונלווה כאשר עושים ביט אכן הרגל מצטרפת אבל אין בה שום מספרת... בתכלס כשחושבים על זה...יש כ"כ הרבה קפיצות עם מספרת!

leiny85

New member
משתדלת לענות...

לדעתי הכוונה שלך הייתה לENTERLACE. (אם יש לך את תוכנת QUICK TIME תוכלי לראות את הקפיצה בקישור. אם אין לך - תורידי
, יש באתר קישור לאתר של APPLE שם את יכולה להוריד אותה בחינם). אם בכל זאת התכוונת לקפיצה אחרת - אולי הכוונה לCABRIOLE? ובילי אליוט - נראה לי שהוא עשה לא את זה ולא את זה
, אלא קפיצה שבה הרגל הקדמית היא בPASSE, הרגל האחרוית ישרה, והגוף מוטה לאחור. (לא נראה לי שזו קפיצה מהבלט הקלאסי "פרופר", ולכן לא נראה לי שיש לה שם...)

מרנינית

New member
בדיוק מה שאמרתי...../images/Emo13.gif

אנדרלסה או באנגלית ENTELACE (בעצם בצרפתית)
ואני לא חושבת שזה קבריול...זה אומנם קפיצה של ביטים(פעמיים)אבל אין בה מספרת... מממ ואם כבר קבריול אני מניחה שהוא התכוון לגנד קבריול(מעל 90 מעלות)אבל שוב בקבריול אין מספרת...אלא אם כן משלבים את זה עם עוד תנועה... אם תשימו
הגברים עושים הרבה אנדרלסה ומכניסים בתוכם כל מיני ביטים...אז יכול להיות שזה נכנס בזה...
בכל אופן, לדעתי הוא התכוון להאנדרלסה... אה ו...יהיה מאוד נחמד אם הוא (
) יגיב!חחחח כבר כמה ימים אנחנו מנסים למצוא לו את התשובה אבל הוא אף פעם אינו אומר אם זה נכון...חחח
אה ולכל הבנות שלומדות פה RAD יש כזה תרגיל בקרקטר(אופי-נעליים שחורות) cabrioles and quick...ואת ההמשך אני לא זוכרת...
בכל אופן יש כזה בRAD...

למעלה