..............
בס"ד לפעמים האבא נותן מתנה לילד כדי שיתקרב ויקשיב, ולפעמים הוא נותן מכה קטנה... יכול להיות שהרבה נשמות התיקון שלהם היה בשואה.. אעתיק לך שאלה שימשהי שאלה את הרב שמואל אליהו שליט"א: שלום רב, "אני דתיה ויודעת שעל כל דבר שקורה תמיד אומרים הכל משמיים, הכל לטובה, הקב"ה רואה את התמונה השלמה. יוצא לי לדבר עם חילונים ותמיד ששואלים אותי לגבי השואה אני לא יודעת מה לענות? ובנוסף עד כמה כל דבר קטן שקורה הוא משמים ומכוון שיקרה לדוגמא ידוע לי שאפילו אנשים שאנו פוגשים סתם זה מכוון משמים ויש סיבה. תודה רבה! " וזה מה שהרב ענה לה: "יש לי שאלה מאוד תמימה - אבל כמה שהיא תמימה היא נוקבת עד התהום. - אולי מישהו יכול להסביר לי למה באים לאלוקים בטענות על השואה?? האם אלוקים עשה אותה או שעשו אותה רשעי אדם? תפני בבקשה לבני אדם. בני אשם שעשו את הרעה הגדולה הזו, ושאלי אותם למה? שאלי את יוצרי תרבות אירופה איך הם יצרו תרבות כל כך קלוקלת? איך הם גידלו עם של רוצחים מקטן ועד גדול? אני חושב שהשאלה הקשה ביותר על השואה היא למה התרבות האנושית התמוטטה? גם אני שמעתי את השאלה הזו הרבה פעמים ואני באמת באמת לא מבין את מטרת השאלה הזו. הרי כל השאלה הזו באה לנתק אותנו מאלוקים ולומר לנו - אל תסמכו עליו - סימכו על התבונה האנושית!!! אולי המסקנה צריכה להיות שלפני שאנחנו מתנתקים מאלוקים וחושבים כי יותר טוב שאנחנו ננהל את העולם בלעדיו. אולי נראה מה עושים אנשים שאין להם אלוהים? הרי זה ברור שלנאצים לא היה אלוהים!!! אם היו שומעים לאלוקים - לא השואה מתרחשת!! הרי "לא תרצח" קיים גם לאומות העולם!!! אם כן, כל השאלה היא למה אנשים לא קיימו את ציווי אלוקים, או למה אלוקים לא התערב לעצור את הרוע הזה? בדיוק בנקודה הזו צריך להתעכב ולברר. האם באמת אלוקים צריך להתערב בניהול העולם? אם אין ברירה אז נוציא את הנהגת העולם מידי האדם וניתן אותה לבורא שיבצע בה כרצונו. נהפוך את כל בני האדם כדגי הים או כחיות יער בלי בחירה חופשית ונאמר לאלוקים בא ותנהל את העולם!! אבל לא כך רוצים בני אדם. הם רוצים את התערבותו רק כשזה לא נוח להם. כל תכלית בריאת העולם היא לתת לאדם שנברא בצלם אלוקים לנהל את העולם על פי הבנתו. אם יחכם האדם - ינהל אותה על פי ההנחיות שקיבל מבורא עולם שמכיר אותו את הדברים הטובים והרעים שלו. אם יהיה גאותן - יחשוב את עצמו יותר חכם וימציא כל מיני תורות ותאוריות שונות ובסוף הם יתנפצו לו בפנים. בקיצור יש כאן שאלה גדולה על אירופה - על הנצרות - על התרבות האנושית. על השירה - על התיאטרון. על המדע - על על הציור והפיסול - על המחנכים - על העיתונאים - על כל הוגי הדעות - על כל אותה תרבות שצריכה לעבור מן העולם. "