שאלונת...

זו המטרה?

להרים דגלים לבנים בפורום? תרגום אונקלוס: מי שופע אגו טריפ כאן? (חשבתי שיש שלושה. כעת אני רואה שיש יותר).

theshahars

New member
נעלמתי לחצי יום, ומה נהיה...

אז ככה, אני מסכימה שעם סבתא אחרת, התסריט היה: הייתי מתייעצת איתה, היא היתה בוחרה מה שטוב לה, אני הייתי נותנת מה שאני יכולה לתת, והיא היתה משלימה אם צריך. אבל, מה לעשות, המציאות היא אפשרות שאף אחד מכם לא העלה בדעתו. והיא פשוטה מאוד. סבתא שלי בקושי מתמצאת בעולם כמות שהוא. דוגמאות: היא 30 שנה בארץ, ובקושי יודעת עברית, היא זקוקה לניתוח קטרקט בעיניים ומסרבת לעשותו כי היא פוחדת מהמילה "ניתוח", היא זקוקה למכשיר שמיעה (שימנע את הצורך בכל המכשירים שהשירשור הזה מדבר עליהם) אבל היא לא מסוגלת להסתדר עם מכשירים זעירים, וכפתור on-off - מה אומר לכם, היא מצליחה להסתבך גם עם טלוויזיה דו-ערוצית. את מסכת האב"כ במלחמת המפרץ, היא "הסכימה" לשים רק אם לא נהדק את הרצועות. לעניין, אני מאוד מאוד אוהבת אותה, ברור לי שהיא לא עושה את הברדק הזה מרישעות. רחוק מזה. סבתא שלי היא באמת אישה של פעם, מעולם אחר, "עתיקה" לרע ולטוב (ויש גם טוב). אבל כאן כבר יש בעיה, והיא, שפעם בחודש כשהיא לא עונה לטלפון המשפחה כולה נכנסת לסרט. אז אתכם שיתפתי בצד היותר אנוכי של הסיפור. כן, כן, הגברת הצילצול היא בשבילנו. לא בשבילה. כדי שלא נזמין פורץ ומד"א כל פעם שהיא לא שומעת את הצילצול, ואמא שלי תשקשק שעה מפחד מהגרוע מכל. ובמחשבה שניה, זה בעצם בשבילה - אם נגביר את הצילצול, נדע חלילה להזמין אותם *מייד* כשהיא לא עונה, ולא בעיכוב של שעה... מקווה שהסברתי יותר טוב, שחר.

moran f

New member
הדיון לא היה ספציפית עליך

ואני באמת לא רוצה להיכנס למצב הספציפי שלך. אני אסתפק בלהגיד שלפחות כמעט תמיד יש יותר מפתרון אחד לכל מצב. שיהיה בהצלחה.

למי ששלח/ה לי מסר

לא הצלחתי לקרוא את המסר. כנראה עקב חסימת השולח/ת. מצטער.

צלף

New member
מה אני אומר לך ../images/Emo35.gif היכנסי לנעליים

של סבתך... פשוט העיצה היחידה שאני יכול ליעץ לך, זה להדוק כל איבזר עזר שיש ללקויי שמיעה, ולחשוב האם לסבתך לא יהיה מסובך להפעיל אבזר זה. פעמון דלת ומגביר צלצול לטלפון הם פשוטים יחסית אמי חושב, השאר יותר מסובך...

theshahars

New member
תודה צלף,

בדייוק על אביזרים אלו חשבתי, אבל כאן חוסר הידע שלי בעניין הזה מפריע לי ומונע ממני להתקדם - למשל, בשאלת הדציבלים, ובשאלת המחירים. תודה שחר

moran f

New member
בקשר לדציבלים עניתי לך

הגברה של 20 דציבלים היא הגברה פי 100. ש"א שהקול הוא פי 100 חזק יותר מאשר בלי ההגברה. בקשר למחירים - אין לי שמץ של מושג כי לא קניתי כאלו. מה שאני מציעה הוא להתקשר לחברת "מהלב" שכבר המליצו לך עליה ואחרי שתשמעי מהם להמשיך לשאול בעוד מקומות (אולי "בקול" או מכונים אודיולוגיים שאולי מחזיקים אביזרים כאלו). תמיד אפשר לנסות לבדוק גם באתרי האינטרנט של החברות המייצרות או באתרי מכירות כלליים יותר. סביר להניח שבגלל המשלוח המחיר לא יהיה זול יותר, אבל זה לא מסובך לבדוק. כמובן שדרך האינטרנט קונים יותר "על עיוור", אבל אם כבר מצאת משהו שנראה לך תוכלי בוודאי למצוא את אותו אביזר גם שם.

eyholla

New member
טלפון ללק"ש

לפני זמן מה מצאתי בחנות של בזק טלפון זול מאד (בערך 100 ש"ח). המכשיר מסוג 318 UNIFONE מתוצרת סינית. מה שבבזק לא שמו לב שזה מכשיר ללק"ש, עם מנורה לצילצול, הגבר שמע וסליל באפרכסת (למצב T). למכשיר אין הסטת צליל כמו למכשיר של AMERIPHONE אגב, בחנות יש שני מכשירים דומים, יש לשים לב לדגם הנדרש. המכשיר גם נראה סביר ובאופן כללי מאד מומלץ. איל

צלף

New member
הוספתי הודעה זאת לקישורים ../images/Emo127.gif

וגם הוספתי קישורים להודעות על אבזרי עזר שונים כמו שעון מעורר או מגבר לטלפון או אתר של חברת ameriphone שמתמחה באבזרי עזר לכבדי שמיעה

צלף

New member
תוכלי תמיד לשאול אותנו כאן

DB זה מגדיר בכמה עוצמה צריך להגביר כדי שתשמעי כמו אדם רגיל את הנוסחה המתימטית קשה לי לכתוב כאן כי הטקסט לא מותאם לכך אבל זה עניין של לוגריתים) אבל בפשטות אם למשל יש למשל ירדה של 90 DB אז מכשיר השמיעה צריך להיות בעל עוצמת הגברה של 90 DB כדי להגביר את השמיעה לכמו אדם רגיל... הבעיה שהשמיעה לא כמו אדם רגיל בגלל רגישות לרעש ועוד כל מיני גורמים שזה מדע שלם בפני עצמו אבל אם סבתך יש לה ירידה ממוצעת של 40 DB, אזי צריך טלפון נגיד של הגברהשל 25 DB כדי שסבתך תוכל לשמוע בלי להרכיב מכשיר שמיעה (וצריך להדק את הארכפסת לאוזן) ואין תחליף להתנסות אישית...

theshahars

New member
המון המון תודות לכולכם...

אעמיק מעט את בירוריי, דרך החברות שהצעתם פה ובכלל, ואשובה אליכם עם שאלות ובשורות... בהצלחה לכולכם! שחר

למעלה