שאלונת !!!!

שאלונת !!!!

איסקרה , מכיוון שאתה כ"כ נחמד ועוזר אני אשאל אותך עוד שאלה: 1. כשמבקשית ביטויים/מאפיינים של ההתיוונות ביהודה עד גזירות אנטיוכוס צריך לרשום על : א. הפיכת י-ם לפוליס ב. פגיעה בכהונה הגדולה ג. קרע באוכלוסייה בין המתייונים הקיצוניים לבין המתונים או שאני טועה ???? ולא זאת הכוונה ...

ל י א ן 4

New member
מצטרפת!!!

אפשר גם את הביטויים הבאים? שמות יוונים - כמו יסון ומנלאוס סגנונות בנייה השפה היוונית ביהודה זה בסדר נכון?!

ל י א ן 4

New member
ועוד משהו...

שאלה על הרצל (אני יודעת אני שואלת המון שאלות עליו בגלל שזה החומר הכי מעצבן ולא מובן): בקשר לפעולותיו של הרצל לקידום רעיוני הציוני - כמה צריך לדעת? למדתי ככה: כתבים שכנוע תומכים כינוס הקונגרס הציוני הראשון - קונגרס בזל תוכנית בזל פעילות דיפלומטית - מגעים עם גרמניה מגעים עם בריטניה (צריך גם עם טורקיה? שניים זה לא מספיק? הרי לא ישאלו אותי על כללל המגעים... המורה אמרה שישאלו על 2-3 פעולות של הרצל לקידום תורתו...) אופוזיציה בתוך ההסתדרות הציונית - הציונות הרוחנית של אחד העם המזרחי לא צריך עוד אופוזייות נכון? ואיך יכולים לשאול על האופוזיציות? זה הרי לא מושג... תודה רבה לכל מי שיענה לי. פשוט הרצל זה הדבר שאני הכי מתבלבלת בו...

ל י א ן 4

New member
אוף ושחכתי משהו...

באימפריאליזם צריך ללמוד על כללל מהדינות ששלטו באפריקה - גרמניה, בלגיה ששלטה על קונגו וכל זה... אני למדתי רק על אנגליה וצרפת... מצטערת שיש כל כך הרבה הודעות ממני... אני פשוט מזה לחוצה... זה לא יקרה יותר!!!

masorti

New member
המושבות הגרמניות באפריקה...

לגרמניה היו 4 מושבות באפריקה: 1. "מזרח אפריקה" - היום רובה של טנזניה. 2. "דרום מערב אפריקה" - היום נמיביה. 3. טוגו. 4. קמרון. מצורפת מפה של 4 מושבות אלה.

Scaly

New member
לפי מה שאני הבנתי...........?!?!?

לא צריך לדעת מי שלט על איפה.. רק מי השתתף במירוץ האימפריאליסטי ואיפה(בכלליות).. תקנו אותי אם זה לא נכון

איסקרה

New member
אימפריאליזם באפריקה- סוף המאה ה-19

מושבות בריטיות: -מצרים (כיבוש לא מוגדרת מושבה) -סודן -אפריקה המזרחית הבריטית -אוגנדה -רודזיה הצפונית -רודזיה הדרומית (מה שהיה רודזיה היום זימבבוואה) -סומלילנד (סומליה הבריטית) -ניאסלנד -דרום אפריקה (כולל:סוואזילנד, בסוטולנד) -ניגריה -חוף הזהב -סיירה ליאון צרפת: -אלג'יריה -מרוקו -תוניסיה -אפריקה המערבית הצרפתית (שטח עצום היום מכיל כמה מדינות) - אפריקה המשוונית הצרפתית -מדגסקר גרמניה (מושבות שאיבדה במלחמת העולם הראשונה) : -קמרון -טוגו -דרום מערב אפריקה (היום נמיביה) -אפריקה המזרחית הגרמנית ספרד: -ריו דה אורו האיזור ידוע גם כסהרה המערבית והיום פוליסריו (חלק ממרוקו של היום) - גינאה הספרדית פורטוגל: -גינאה הפורטוגזית -אנגולה -מוזמביק איטליה: -אריתראה -סומלי האיטלקית -לוב (החל מ1911) בלגיה -קונגו הבלגית (היום הרפובליקה של קונגו לשעבר זאיר)

איסקה

יש כמה תיקונים בהגדרות בבקשה נא לדייק
1.מצרים היתה פרטקטורט (מה לעשות ... נכון שהיא נכבשה, אבל עדיין היה מתן מסים לשער העליון באיסטנבול וכמו כן בחוזי הקפיטולציות רואים שמצרים (אפילו אחרי הכיבוש מזוכרת כחלק מן האימפריה ולכן היא פרוטקטורט)וסודן נכבשה על ידי מחמד עלי פאשא (ולא קסיוס קלי)בתחילת המאה ה-19, אבל השתלטות הבריטית על מצרים, הופרדה סודן מחדש ממצרים (אני לא אכנס לכל הפרשה של מהדי). 2.בקשר לאלג'יריה-היא נחשבה כחלק אינטגרלי מצרפת ולכן היא היתה דומניון (מושבה), בעוד שתוניסיה ומרוקו היו שטחי פרוטקוטרט
. מקווה שהבהרתי כמה נקודות לא מדויקות

masorti

New member
בהכנעה, אני רוצה להעיר...

שסודן היתה בריבונות משותפת של בריטניה ומצרים. "בהכנעה".. כי מי אני שאלמד את האייל הקורא על העולם הערבי.

מסורתי

אתה יכול להעיר לי גם לא בהכנעה בנושאים של העולם הערבי ... ותמיד אני לומד משהוא חדש
. עכשיו לנושא אזור סודן נכבש על ידי מחמד עלי פאשא בתחילת המאה ה-19. אבל לאחר השתלטות הבריטית על מצרים, סודן הפכה להיות בשליטה בריטית ישירה ולא משותפת עם מצרים וזאת בגלל המרד של המהדי והקרבות של גורדון פאשא

masorti

New member
הבה ונעיין במקורות...

ראה מה כתוב בלינק זה לגבי סודן בעקבות מרד המהדי: The Mahdi died shortly thereafter, but his state survived until overwhelmed by an Anglo-Egyptian force under Kitchener in 1898. Sudan was proclaimed a condominium in 1899 under British-Egyptian administration. While maintaining the appearance of joint administration, the British formulated policies, and supplied most of the top administrators.Independence In February 1953, the United Kingdom and Egypt concluded an agreement providing for Sudanese self-government and self- determination. ובייחוד שים לב למשפט הבא: Sudan was proclaimed a condominium in 1899 under British-Egyptian administration תרגום אונקלוס: החל מ-1898 ועד לעצמאות סודן ב-1953, סודן היתה קונדומיניום משותף בריטי-מצרי. (ולא בשלטון בריטי ישיר) נכון הוא שבאופן מעשי בריטניה (ולא מצרים) היא זו שניהלה את המדינה, אך משפטית מדובר בריבונות משותפת. למען הסר ספק, מצאתי ברשת עוד לינק ואני מפנה אותך למשפטים הבאים מתוכו: Agreements in 1899 (reaffirmed by the Anglo-Egyptian treaty of 1936) established the condominium government of the Anglo-Egyptian Sudan. Under the condominium, Sudan was administered by a governor-general, appointed by Egypt with the consent of Great Britain; in practice, however, the British controlled the government of Sudan נדאה לי שהמסקנה נשארת זהה.

אז

איך אתה מסביר את הבעיה הבאה שסודן היתה שורש הבעיה של החוזים השונים בין בריטניה למצרים .... וזאת למרות שבריטניה שלטה דה פקטו במצרים ודה יורה בסודאן

masorti

New member
אין לי מושג...

את ההתעמקות ביחסי מצרים-סודן אני משאיר לך. אני בקושי מכיר בצורה שטחית את מדיניות החוץ השומרית בתקופת האבות. ולגופו של ענין... אני מניח שההתעקשות המצרית על פרטי ההסכמים של סודן היתה ענין של גאווה לאומית ו"עשיית שריר" מול הבריטים. בדיוק כפי שנער מתבגר נלחם עם הוריו על כל טיפת אוטונומיה למרות שלשני הצדדים ברור מי שולט על מי בראייה כוללת.

masorti

New member
בזנ"ט = ברזל זוית נגד טנקים.

הוא שיבש את הביטוי "שלילי בזנט" והשתמש בו לציון אישור במקום שלילה.

masorti

New member
נ.ב. התובנה הנ"ל...

מוכיחה בעקיפין שהייתי בצבא. וזאת בניגוד לחשדם של כמה משתתפים בפורומים שאני חרדי המתחזה למשהו אחר.

למעלה